Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Neizostavni užitak igranja igrice uz Huawei P smart 2019 telefon

Igrice za mobilne uređaje više nisu kuriozitet, ili samo dodatak mobilnim telefonima. Zahvaljujući sve naprednijim tehničkim sposobnostima, na pametnim telefonima sada mogu da se igraju, ne samo veoma zahtevne 3D igrice, već i sve popularniji žanrovi onlajn igara – i to ne samo FPS ili RTS, već i battle royale. Najnoviji Huawei P smart 2019 je dizajniran tako da ispuni očekivanja zahtevnih mladih igrača, na najbolji mogući način.

 

IMG_6669

 

Prvi hitovi na mobilnim uređajima 

Istorija igrica za mobilne uređaje je počela krajem 1990-tih, popularizacijom mobilnih telefona. Neki proizvođači telefona su unapred instalirali prve igrice na svoje uređaje, jer u to vreme nije bilo onlajn prodavnica sa aplikacijama, sa kojih biste sami mogli da preuzmete bilo koju igricu, kao danas. Jedan od legendarnih naslova iz tog vremena je bila igrica Snake. Zmijica, koja se kontrolisala pomoću numeričke tastature, jela je poređane tačke na ekranu. Igrač bi izgubio kada bi zmijica udarila u zid ili svoj rep. To je ujedno bila i prva igrica za telefon koju su istovremeno mogla da igraju dva igrača, povezivanjem dva telefona putem infrared portova.

Sledeći iskorak u razvoju igrica za mobilne uređaje je predstavljao nastanak prvih Java igrica. Nedugo nakon uvođenja ove tehnologije 2002. godine, koja je omogućila korisnicima da sami preuzimaju i instaliraju igrice, pojavili su se i prvi telefoni sa ekranima u boji. Prva Java igrica je bila Sonic, koju je napravila kompanija Sega. Ona je dokazala da su telefoni podobni za brze i dinamične igrice. Druge dve popularne igrice iz tog vremena su bile Bowling i Bejewled. Ridge Racer 3D, trkačka igrica kompanije Namco, bila je prva 3D igrica koja je mogla da se igra na malenom ekranu mobilnog telefona.

Mobilna revolucija

Prava revolucija u oblasti igrica za mobilne uređaje desila se nakon nastanka pametnih telefona i onlajn  prodavnica aplikacija koje su omogućile brzo i jednostavno preuzimanje novih programa i igrica. Predstavljena 2009. godine, igrica Angry Birds je bila prva koja je zabeležila komercijalni uspeh u ovoj oblasti. Likovi iz igrice su postali sastavni deo popularne kulture. Po prvi put, maskote, figurice, društvene igre, animirane bajke i filmovi su se zasnivali na igrici, a ne obrnuto. Tokom 2010. godine pojavile su se igrice Fruit Ninja i Cut the Rope, a u 2012. igrica Candy Rush. Za igranje su se koristili ekrani ostljivi na dodir – interakcija je postala jednostavna i intuitivna.

Istovremeno, tržište igrica za mobilne uređaje se potpuno izmenilo. Igrice igraju deca, tinejdžeri, roditelji, bake i deke. Igranje na pametnom telefonu je postalo jedan od najzastupljenijih oblika zabave. U nastanak ove vrste igrica su se uključili ne samo specijalizovani studiji, već i vodeće kompanije za razvoj video igara.

Od PC računara do telefona

Igrice koje su ranije stekle veliku popularnost na PC računarima se sve više prebacuju na mobilne uređaje. Pametni telefoni se koriste za igrice kao što su Minecraft, Terraria i Don’t Starve. Vremenom, sve više igrica će biti dostupno na različitim platformama, a ponekad, kao u slučaju igre sa kartama Hearthstone, igrači na mobilnim uređajima mogu da se takmiče protiv igrača na PC računarima.

Jedan od najvećih hitova tokom poslednjih godina je PlayerUnknown’s Battlegrounds, igrica koja je imala značajan uticaj na tržište igara za mobilne uređaja. Igrica je predstavnik novog battle royale žanra koji postaje sve popularniji. Igra počinje tako što stotinu igrača biva nasumično raspoređeno na velikoj mapi. Mapa vremenom postaje sve manja, što podstiče međusobno takmičenje. Na kraju igre ostaje samo jedan, najbolji igrač.

Zanimljivo je da se verzija igrice PlayerUnknown’s Battlegrounds za mobilne uređaje često smatra bolje optimizovanom u odnosu na PC verziju.

P smart 2019 specijalno za igrače

Huawei je napravio pametni telefon skrojen za potrebe današnjih igrača. P smart 2019 je opremljen najnovijim procesorom Kirin 710 sa osam jezgara, tako da svaku najnoviju igricu mogu da igraju sa stabilnim i visokim brojem frekvencijskih okvira po sekundi, kao i energetski efikasan, tako da omogući duže igranje bez potrebe za punjenjem baterije.

Za potrebe igrača, Huawei je razvio Turbo GPU tehnologiju koja optimizuje grafičke performanse. PlayerUnknown’s Battlegrounds je jedan od naslova čiji je rad podržan uz pomoć GPU Turbo. Uz GPU Turbo, iskustvo igranja je neometano, što korisnicima daje značajnu prednost u odnosu na ostale igrače. Pored toga, zahvaljujući optimizaciji, utrošak energije tokom igrice je i do 30% manji.

Igrači će ceniti činjenicu da Huawei P smart 2019 poseduje veliki ekran od 6,21 inča sa visokom rezolucijom od 2340×1080. On omogućava udobnost igranja zahvaljujući tankom okviru, dok visoka rezolucija obezbeđuje odgovarajući kvalitet i grafičku detaljnost.

Još jedan element koji utiče na zabavljanje pomoću mobilnih uređaja je baterija kapaciteta 3400 mAh. Ne samo da omogućava duže igranje, već korisnicima dozvoljava da satima gledaju prenose aktivnosti drugih igrača.

 

Huawei P smart 2019 je ono što je igračima potrebno da bi u 2019. godini potpuno uživali u mogućnostima modernog igranja na mobilnim uređajima.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela