Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » LG i Swisscom donose 5G tehnologiju u Evropu

Kompanija LG Electronics (LG) i švajcarska telekomunikaciona kompanija Swisscom najavili su skori dolazak komercijalnih 5G servisa u Evropu, a saradnja dve kompanije podrazumeva dostupnost LG V50ThinQ 5G smart telefona i pratećeg LG Dual Screen-a u maloprodajama Swisscom-a u narednim nedeljama. Partnerstvo sa kompanijom Swisscom prvo je u nizu LG-jevih saradnji na tom području, te će kompanija sarađivati i sa drugim evropskim telekomunikacionim kompanijama koje planiraju da lansiraju 5G usluge u 2019. godini.

 

LG V50 ThinQ Dual Screen

 

Model LG V50ThinQ 5G pokreću nova Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobilna platforma i Snapdragon X50 5G modem. S obzirom na to da 5G zahteva više energije od LTE tehnologije, prvi 5G telefon kompanije LG opremljen je baterijom od 4000mAh koja je 20 odsto veća od baterije koja se nalazi u LG V40ThinQ. Kako bi izdržao dodatno opterećenje i kako se ne bi zagrevao, Vapor Chamber sistem rasipanja toplote u novoj V seriji smart telefona je skoro tri puta veći od sistema hlađenja koji se nalazi u njegovom prethodniku.

 

Kako je svrha 5G mreže da isporuči više sadržaja za kraće vreme, Swisscom korisnici moći će da dodaju LG-jev Dual Screen na V50 za još veću 5G zabavu. Kada se priključi, Dual ekran se otvara kao fascikla i otkriva 6.2-inčni OLED ekran, proširujući mogućnosti brze 5G tehnologije, kao što su uživo prenosi koncerata i sportskih događaja. Okrenut horizontalno, LG V50ThinQ 5G sa dvostrukim ekranom pretvara se u potpuno funkcionalan uređaj za igrice, sa Dual ekranom koji zauzima mesto namenske kontrolne table. Multitasking poprima potpuno novi nivo praktičnosti sa dva ekrana: korisnici mogu da uživaju u filmu na jednom ekranu, dok pretražuju IMDB na drugom bez smanjivanja aktivnog prozora. Ono što je najvažnije, Dual Screen se može brzo odvojiti da bi se uštedela baterija, ali i kako bi se smanjila težina uređaja kada su korisnici u pokretu.

 

LG je usredsređen na jačanje liderstva u području 5G tehnologije uvođenjem najnaprednijih uređaja i uspostavljanjem saradnji koje su fokusirane na korisnike sa partnerima kao što je Swisscom“, rekao je Moris Li (Morris Lee), viši potpredsednik i šef poslovne jedinice u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Potrebna je snažna saradnja kako bi se ubrzala komercijalizacija 5G tehnologije u Evropi i LG je spreman da bude ključni igrač kada 5G usluga postane široko dostupna u regionu”.

 

Kao vodeći pružalac ICT usluga u Švajcarskoj, Swisscom je posvećen tome da korisnicima ponudi najbolje iskustvo i oblikuje budućnost”, rekao je Dirk Vircbicki (Dirk Wierzbitzki), šef proizvodnje i marketinga i član izvršnog odbora kompanije Swisscom. „LG je ključni igrač koji će učiniti da 5G postane stvarnost i na taj način inspirisati švajcarske potrošače novom generacijom povezanosti u umreženom svetu”.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela