Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Ključne stavke potrebne za kreiranje idealne fotografije

Osim toga što su doprineli lakšem povezivanju ljudi, ukoliko postoji još neka stvar koju su pametni telefoni promenili u našim životima, to je popularizacija fotografije. Iako nisu tako moćne kao digitalne, kamere pametnih telefona danas su daleko naprednije nego tokom prethodnih godina. Od kako je kreiranje fotografija postalo pristupačnije, mnogi sebe doživljavaju ne samo pukim potrošačima, već i kreatorima. Ova novootkrivena strast ljude pokreće da stalno unapređuju svoj zanat.

Oni koji su tek počeli da se bave fotografijom često veruju da je hardver jedini faktor koji utiče na kvalitet njihovog rada. Iako u tome delimično ima istine, fotografija je, ipak, mnogo više od hardvera. Na nedavnom vebinaru koji je organizovao Counterpoint Research pod nazivom „Trendovi snimanja pametnim telefonima: Novi pravci za kreiranje magičnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor u DXOMARK-u, nezavisnom telu koje rangira kvalitet kamera, podelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu da dobiju najbolju fotografiju pomoću svog pametnog telefona.

 

HONOR Magic4 Pro

 

Zabeleži idealan trenutak

Prema Macudzinskom, prvi korak do odlične fotografije je veština. Za fotografe je ključno da budu u mogućnosti da identifikuju pravu scenografiju i trenutak fotografisanja. Pored iskustva koje je neophodno, pametni telefoni često nude funkcije koje korisnicima mogu pomoći da dobiju idealnu fotografiju. Danas, uz pomoć većine pametnih telefona korisnici mogu da kadriraju svoje snimke. Neki pametni telefoni idu i korak dalje. Na primer, HONOR Magic4 Pro koristi veštačku inteligenciju kako bi odabrao neke od najboljih trenutaka u videu, omogućavajući korisnicima da sačuvaju sećanja u samo nekoliko koraka.

Jasnoća fotografije je važna

Osim pravih trenutaka, dobra fotografija mora da bude i jasna. Fotografija koja beleži važan trenutak je od male koristi ukoliko je mutna. Ovo je oblast u kojoj se DSLR i Mirrorless fotoaparati ističu, jer obično dolaze sa snažnijim hardverom. Imajući to u vidu, pametni telefoni danas dolaze sa sopstvenim rešenjima, često koristeći više kamera i senzora istovremeno. Kod pametnog telefona HONOR Magic4 Pro, funkcija HONOR Image Engine radi u pozadini i deluje tako što prepliće moćne kamere, napredne senzore i algoritme veštačke inteligencije pri čemu povećava kvalitet fotografija. Ovim se svi početnici ohrabruju da zabeleže svoje bitne momente velikom jasnoćom.

Nakon klika na dugme za fotografisanje

Proces se ne završava kada korisnik klikne na dugme za fotografisanje. Kada se zabeleži fotografija ili video snimak, sistemi za obradu i poboljšavanje počinju da rade, pre nego što ih prezentuju korisniku. U vezi sa tim, ono što dobru kameru razlikuje od prosečne jeste njena sposobnost da „razume” namere korisnika i na taj način modifikuje fotografije. Osim toga, pristupačnost je takođe važna  i upravo zato je Macudzinski rekao da najbolje kamere imaju ovu funkciju ugrađenu u režimu snimanja.

Ukratko, odlična fotografija na pametnom telefonu je mešavina DSLR mogućnosti i fotografskih veština. Ukoliko tek počinjete, biće vam potrebno neko vreme da izgradite svoje veštine, a u vezi sa tim, razmislite o nabavci HONOR Magic4 Pro telefona kako biste u startu bili u prednosti.

HONOR Magic4 Pro je na tržištu Srbije u slobodnoj prodaji dostupan od 9. juna kod odabranih partnera po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.990 dinara. Za više informacija molimo posetite: https://www.hihonor.com/rs/phones/honor-magic4-pro/.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela