Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Kako kompanija vivo dovodi fotografiju do savršenstva

U kompaniji vivo kamera je uvek na prvom mestu. Omogućavanje korisnicima da svaki njihov snimak bude savršen jedan je od glavnih motiva kompanije i njenog strateškog partnerstva za istraživanje i razvoj sa kompanijom ZEISS – pionirom u oblasti optike i optoelektronike. Međutim, više se ne radi samo o poboljšanju hardvera sa jedne generacije uređaja na drugu; već o složenoj kompoziciji i procesu. U slučaju mobilnog snimanja, dobro sinhronizovana interakcija između hardvera i softvera neophodna je za savršene snimke i predstavlja ključan faktor za dalji razvoj ove oblasti.

 

vivo X Fold srbija

 

Prekretnice na putu do „savršene fotografije“:

  • Kombinujući znanje i ekspertizu vivo tehničara i ZEISS inženjera postavljen je stabilan temelj ovog strateškog partnerstva za zajednički razvoj novih proizvoda kao što su najnoviji modeli vivo X-serije. Kompanije su zajedno osnovale vivo ZEISS laboratoriju za snimanje kako bi sprovele istraživačke i razvojne aktivnosti i na taj način uvele tehnologiju, visoke standarde kvaliteta i procese sertifikacije kompanije ZEISS u svet pametnih telefona.
  • vivo X60 Pro predstavlja prvu prekretnicu u naporima obe kompanije kao i rezultat zajedničkog istraživanja i razvoja. Ovaj model objedinjuje inovacije kompanije vivo koje su fokusirane na korisničko iskustvo i neprikosnovenu stručnost u mobilnom snimanju koju obezbeđuje kompanija ZEISS. Saradnja čiji je rezultat izvrstan softver i hardver kamere. Sistem za obradu slike omogućava oštriji, jasniji i svetliji izgled slike. Zanimljivo je da X60 Pro ima klasično ZEISS Biotar sočivo za portrete. Biotar, legendarni ZEISS objektiv je već decenijama favorit profesionalnih fotografa i sada je prilagođen za mobilno snimanje. Dok je glavni objekat oštar i jasan, zamagljeni bokeh režim stvara impresivan efekat u portretnoj fotografiji. Pored svih odličnih karakteristika X60 Pro modela, postoji još jedan segment koji se dodatno ističe kod ovog pametnog telefona, a to je dodatak Gimbal tehnologije stabilizacije 2.0. Ova funkcija stabilizuje sliku na četiri ose, omogućavajući čisto i jasno snimanje pokreta.
  • vivo X70 Pro, lansiran na azijsko-pacifičkim tržištima, dizajniran da pomogne korisnicima i dovede njihovo korisničko iskustvo do savršenstva predstavlja sledeći veliki momenat za ove dve kompanije. X70 Pro poseduje ZEISS T* premaz za sočivo kamere koji poboljšava prenos vidljive svetlosti, smanjuje refleksije i disperziju i precizno prikazuje boje subjekta i na taj način značajno poboljšava performanse kamere.
  • vivo je takođe, nedavno najavio lansiranje V1 samostalno razvijenog čipa za fotografiju koji je posvećen snimanju vrhunskih fotografija i video zapisa snimljene pametnim telefonom. Samorazvijeni čip za fotografiju rezultat je internih napora kompanije vivo i njenog tima od 300 stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje vivo kompanije. Koristeći ugrađenu veštačku inteligenciju, optimizovanu brzinu i potrošnju energije, V1 čip obezbeđuje performanse, snagu i brzinu koje zahtevaju napredne funkcije fotografije i video snimanja. vivo je takođe, investirao u specifično istraživanje kako bi razvio algoritme za funkcije kao što su portretna fotografija, noćna fotografija, snimanje subjekata u pokretu, video zapisi i snimanje u super rezoluciji. Ivana Ilijin, marketing stručnjak, iz predstavništva kompanije vivo u Srbiji, zaključuje: „Iako korisnici nisu svesni svih ovih napora kada biraju svoje vivo telefone, garantujemo da će primetiti razliku u kvalitetu pri fotografisanju i snimanju“.

Ali ono što sledi je još uzbudljivije: zajedno, vivo i ZEISS nameravaju da mobilno snimanje podignu na još viši nivo kroz nove funkcije portretne fotografije ili premaz sočiva koji staklo čini „nevidljivim“. Pored toga, obe kompanije rade na implementaciji staklenih sočiva koje obezbeđuju bolje performanse slike, posebno kada je u pitanju visoka transmisija svetlosti, postizanje ultra-niske disperzije i visoke termičke stabilnosti – odlučujući faktori i neophodni koraci za dovođenje fotografije u svetu moblinih telefona do savršenstva.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela