Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Kako je Xiaomi započeo novu eru fotografije na pametnim telefonima

Pametni telefoni su uređaji koji su doživeli neverovatnu transformaciju samo u proteklih nekoliko godina. Od prvih modela koji su bili namenjeni za osnovnu komunikaciju dobili smo sveobuhvatne gedžete koji odgovaraju svim ljudskim potrebama. Jedan od brendova koji je od osnivanja dosta ulagao u inovacije i iz godine u godinu nastavio da donosi uređaje koji pomeraju granice i olakšavaju svakodnevicu ljudi širom sveta svakako je kompanija Xiaomi. Upravo zahvaljujući tome postali su jedan od najvećih globalnih proizvođača mobilnih telefona,. Telefoni koje potpisuje ovaj brend uvek krase napredna tehnološka rešenja, ali i dizajn i kamera bez premca, a sve to je u  julu ove godine  podignuto na viši nivo. Naime, predstavljen je model Xiaomi 12S Ultra, koji je po mnogo čemu pomerio granice kada se govori o pametnim telefonima.

 

Xiaomi 12S Ultra - fotografija 1

 

12S Ultra nastaje u okviru strateškog partnerstva sa čuvenom kompanijom Leica i od prvog trenutka pojavljivanja privukao je dosta pažnje. Telefon koji je kreiran uz pomoć najnaprednije tehnologije koja je dostupna i prepoznatljivom Leica kamerom napravio je pravu pometnju na svetskom tržištu mobilnih telefona, bio je dovoljan da zainteresuje i najravnodušnije i najavio velike promene i inovacije koje nas očekuju u godinama koje dolaze.

Ovaj model je flagship uređaj koji uz odličan sistem kamera kombinuje i duboko razumevanje optike i kvaliteta slike kompanije Leica i Xiaomijevog bogatog iskustva u proizvodnji pametnih telefona sa naprednim funkcijama kamere. Pored toga što sadrži sjajna Leica Summicron sočiva koja mu omogućuju pravljenje neverovatnih fotografija, poseduje i ogroman IMX989 senzor kompanije Sony od čak jednog inča, koji zahvaljujući širokougaonoj kameri od 48MP omogućuje postizanje sveukupno bolje slike u uslovima slabog osvetljenja.

Pored toga, ovo je prvi pametni telefon koji podržava Dolby Vision HDR video snimanje i reprodukciju, format koji dodaje žive boje, oštriji odnos kontrasta i bogatije detalje, oplemeniće svačije gledalačko iskustvo. Bilo da strimujete film ili gledate svoje snimke sa izleta ili letovanja, neverovatno bogata paleta boja oboriće vas sa nogu, dok će Dolby Atmos dual stereo zvučnici oživeti svaki zvuk i napraviti bioskopsko iskustvo! Ovaj model poseduje dva posebno razvijena Xiaomi Surge čipa, Xiaomi Surge P1 čipset za brzo punjenje i Xiaomi Surge G1 čipset za upravljanje baterijom, nudeći velika poboljšanja u upravljanju baterijom i ukupnim korisničkim iskustvom. Telefon takođe poseduje jedan od najbržih procesora današnjice, Snapdragon 8+ Gen 1.

12S Ultra izdvaja od tržišne ponude i to što omogućuje korišćenje autentičnih Leica režima za slikanje. Radi se o dva režima: svima dobro poznati Leica autentični režim (Leica Authentic Look) koji čuva visoki kontrast na slici bez preteranog ulepšavanja ili poboljšanja, ali i Leica živopisni režim (Leica Vibrant Look) koji je zapravo proizvod saradnje dva brenda, kombinujući glavne karakteristike kamera. Uz navedene režime, svako može postati profesionalni fotograf, a vaše fotografije dobiće novi izgled. A kako bi vaše slike bile nalik na one iz svetski poznatih časopisa tu su četiri Leica filtera pod nazivom natural, vivid, BW natural i BW high contrast uz koje mobilne fotografije dobijaju novu dimenziju.

Xiaomi 12S Ultra je po mnogim parametrima je zaista poseban uređaj koji nam na sebi svojstven način dokazuje koliko daleko nas trud i ulaganja mogu odvesti. Prvi je proizvod strateške saradnje između dve čuvene kompanije koja je objavljena u maju ove godine i pokazatelj je kakve nas tektonske promene očekuju u godinama pred nama. Xiaomi i Leica dele iste ideje kada je u pitanju mobilna fotografija. Obe kompanije žele da kroz značajna tehnološka otkrića i estetske potrage kontinuirano istražuju optičke performanse i fotografsko iskustvo u mobilnoj eri, čemu će obe kompanije biti posvećene u periodu koji je pred nama, sve sa ciljem uvođenja korisnika u novu eru mobilne fotografije.

 

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela