Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Jabra Elite 8 Active – Najotpornije bežične in-ear slušalice

Navikli smo da bežične in-ear slušalice budu napravljene od sjajne plastike i elegantnog dizajna, najčešće u crnoj ili beloj boji. Ponekad, neki proizvođač ponudi neki drugačiji detalj, ali Jabra sa svojim modelom Elite 8 Active bukvalno u svakom obliku razbija stereotipe o in-ear slušalicama. Počećemo od najupečatljivijeg detalja – boje. Obično se ovakve slušalice prodaju u crnoj i beloj boji (i ponekad neko ponudi crvenu ili pink varijantu), ali do sada nismo videli slušalice u plavoj i braon boji i to u mat varijanti.

Drugi detalj je dizajn slušalica. Jabra Elite 8 Active, kao i sve njihove dosadašnje in-ear slušalice, u potpunosti uležu u uvo tako da nema onih „štapića“ koji vire kada se nose. Tako su dizajnirane da lepo naležu u ovo, što omogućava njihovo komforno nošenje i prilikom intenzivnih fizičkih aktivnosti. Uostalom, postfix „Active“ u imenu ukazuje za kakvu vrstu primene su dizajnirane.

I konačno, slobodno možemo da kažemo da su ovo najotpornije in-ear slušalice na svetu. Dobro su obložene pa se neće oštetiti ako vam ispadnu iz ruke, a poseduju i IP68 sertifikat, što znači da su potpuno vodootporne. Verovatno ćete moći i da plivate sa njima (nismo probali), ali definitivno taj rejting znači da nakon sesije džogiranja, ili vežbi u teretani, možete da ih stavite pod mlaz vode i sperete sa njih znoj.

Jabra se potrudila i da funkcionalnost slušalica podigne na veoma visok nivo. One su kompatibilne s Bluetooth 5.3 tehnologijom, sa podrškom za AAC i SBC kodeke. Najavljeno je i da će u budućnosti biti obezbeđena podrška za LC3 i LC3plus kodeke visoke rezolucije, što će im omogućiti kvalitetnu reprodukciju i u budućim vremenima. Podržan je Google Fast Pair, kao i višestruka konektivnost, pa slušalice mogu da budu povezane sa dva uređaja istovremeno.

Jabra Elite 8 Active slušalice poseduju veoma dobru funkciju utišavanja zvuka (ANC), kao i moćan bas, pa obezbeđuju kvalitetan zvuk u svakoj prilici. Kontrole osetljive na dodir su precizne i intuitivne i slušalice poseduju sve očekivane funkcije. Jedan brzi pritisak na levu slušalicu aktivira rotaciju između ANC i HearThrough modova, dva brza pritiska aktiviraju glasovnog asistenta ili Spotify Tap (u zavisnosti šta ste odabrali u pratećoj aplikaciji), dok dugačak pritisak smanjuje jačinu zvuka. Jedan pritisak na desnu slušalicu pauzira ili pokreće reprodukciju, dva pritiska služe za prebacivanje na sledeću numeru, tri pritiska vraćaju na prethodnu numeru, dok dugi pritisak povećava jačinu zvuka. Kada telefon zvoni, jedan pritisak na bilo koju slušalicu aktivira poziv, dva pritiska završavaju razgovor, a dugi pritisak stavlja poziv na čekanje.

Kućište za punjenje je takođe osmišljeno za „teške uslove“ eksploatacije. Doduše, ono nema IP68, već IP54 rejting zaštite, što znači da štiti od prašine i prskanja. Na prednjem panelu je postavljena statusna dioda, dok je USB-C port za punjenje smešten sa donje strane. Kućište podržava i Qi bežično punjenje. Same slušalice izdržavaju oko 8 sati rada između dva punjenja, dok kućište obezbeđuje još tri puta toliko (dodatnih 24 časa autonomije) i to sa uključenim ANC-om. Kada je ova opcija isključena slušalice mogu da izdrže do 14 časova rada, a kućište obezbeđuje dodatnih 42 časa autonomije. Za potpuno punjenje slušalica potrebno je oko tri časa, dok za pet minuta punjenja obezbeđuju dodatnih sat vremena autonomije.

Iako je Jabra izabrala pomalo nekonvencionalan pristup, Elite 8 Active su odlične slušalice i, usudićemo se da kažemo, idealan izbor za rekreativce i sportiste koji mnogo vremena provode u upražnjavanju sportskih aktivnosti.

Kontakt: Jabra

Specifikacije:

Frekventni opseg slušalica20 Hz – 20 KHz
Frekventni opseg mikrofona100 Hz – 8 KHz
Broj mikrofona6
Veličina zvučnika u slušalicama6 mm
Poništavanje zvukaAdaptivni hibridni ANC
Trajanje baterijeANC on: do 32 h, slušalice + kućište;
ANC off: do 56 h, slušalice + kućište;
Standby vreme: do 315 dana
KonektivnostBluetooth 5.3, Bluetooth multipoint
ZaštitaSlušalice: IP68;Kućište: IP54;Military Standard (MIL-STD-810h);
DimenzijeSlušalice: 19.7 mm x 19.7 mm x 29 mm;
Kućište: 24.4 mm x 46.9 mm x 65.4 mm;
© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela