Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Isprobali smo realme C53 – Jedini pristupačni telefon koji omogućava brzo punjenje od 33W

Do skora se podrazumevalo da telefoni u budžetskoj klasi imaju 3 GB ili 4 GB RAM-a, kao i 32 GB ili 64 GB prostora za podatke. To su za mnoge korisnike bili veći ograničavajući faktori od procesora ugrađenih u te telefone. Srećom, takvi dani postaju prošlost, a to najavljuje realme C53 telefon, koji u ovu klasu donosi mnogo više memorije, u svakom obliku.

Naime, ovaj telefon poseduje 6 GB RAM-a, koji je moguće proširiti sa virtuelnim RAM-om za još 6 GB (ukupno do 12 GB RAM memorije), kao i 128 GB prostora za podatke. To će biti dovoljno i za pokretanje ozbiljnijih (memorijski zahtevnijih) aplikacija i igara, kao i za smeštanje velike količine fotografija i video snimaka. Proizvođač se odlučio da u telefon implementira Unisoc Tiger T612 osmojezgarni procesor. Iako je on zasnovan na 12 nm tehnologiji, to je prilično aktuelan procesor (predstavljen je 1. maja 2022. godine), pa ima dovoljno snage da se izbori sa uobičajenim, svakodnevnim zadacima. Sistem je zaokružen sa baterijom kapaciteta 5000 mAh, koja omogućava brzo punjenje od 33W, što u praksi znači da će se telefon od 0 do 50% napuniti za samo 31 minut. Koliko je nama poznato ovo je prvi i jedini telefon u tom (nižem) cenovnom rangu koji poseduje punjenje od 33W.

Po dizajnu, slobodno možemo da kažemo da realme C53 prati aktuelne trendove. Ravna bočna ivica, kao i ravna leđa, sa četvrtastim modulom za kamere podseća na dizajn višestruko skupljih telefona. I bočna i zadnja stranica su napravljeni od plastike, što je za ovu cenovnu klasu i očekivano. Ipak, realme se potrudio da izgled „začini“ elegantnom teksturom leđa. Osim što lepo izgleda, ovakav dizajn pomaže i da telefon bolje leži u ruci (neće klizati), a neće biti ni tragova otisaka prstiju što je uobičajena boljka kod telefona sa sjajnim i glatkim leđima.

Još jedna stvar upada u oči sa vizuelnog aspekta. Ovaj telefon je Ultra Slim dizajna, tanak je samo 7.5 mm, što ga, ako se ne varamo, čini najtanjim telefonom u realme ponudi.

Iako kamera modul vizuelno izgleda kao da poseduje tri kamere, u pitanju su dve kamere i blic. Glavna kamera ima rezoluciju 50 MP i potpomognuta je AI softverom. Rezultujuće fotografije su vrlo dobre generalno, a ako uzmemo u obzir i cenu telefona, onda slobodno možemo da kažemo da su odlične. U uslovima dobrog osvetljenja dobijamo prirodan prikaz boja sa velikim brojem detalja. U noćnim uslovima, upotrebom noćnog moda, dobijaju se jasne i svetle fotografije. Naravno, tu može doći do gubitka detalja, ali ne previše, tako da smo (opet uzimajući u obzir i cenu), sasvim zadovoljni i prijatno iznenađeni dobrim rezultatom. Glavna kamera ima i Pro mod, u kome mogu da se ručno podešavaju parametri. Među njima je i macro opcija, koja najbolje rezultate daje prilikom fotografisanja sa udaljenosti od desetak centimetara. Pored glavne kamere, na leđima se nalazi još i senzor dubine, čije specifikacije nismo uspeli da pronađemo. Prednja, selfi kamera ima rezoluciju od 8 MP i možemo da kažemo da je korektna, u očekivanim okvirima za ovu cenovnu klasu telefona, ali tu dolazimo i do još jednog noviteta – Mini Capsule, koja će se „pametno“ prilagoditi ekranu i koja prikazuje informacije oko otvora za prednju kameru, na dinamičan i promenljiv način. Što se video snimaka tiče, zadnja kamera omogućava snimanje u 1080p, a prednja u 720p rezoluciji, obe sa po 30 fps.

Ekran realme C53 telefona ima dijagonalu od 6.74 inča, sa rezolucijom 1080 x 2400 piksela. Zasnovan je na IPS LCD tehnologiji, sa maksimalnim osvežavanjem od 90 Hz. Možemo da kažemo da je dosta svetao, sa maksimalnim osvetljenjem od 560 nita. Telefon stiže sa preinstaliranim Android 13 OS-om preko koga je postavljen realme UI korisnički interfejs. Dodatno, realme C53 je opremljen 150% UltraBoom zvučnikom, brzim senzorom otiska prsta i multifunkcionalnim NFC-om.

Kakav je naš zaključak? Realme sa ovim modelom pokušao (i u velikoj meri uspeo) da napravi funkcionalan kompromis koji je rezultovao odličnim performansama za ovaj segment telefona, vizuelnom dopadljivošću i pristupačnom cenom, pa ne sumnjamo da će osvojiti srca mnogih korisnika.

Kontakt: realme

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacije:

Displej6.74“, IPS LCD, 1080 x 2400 piksela, 20:9, 90 Hz, 560 nita
ČipsetUnisoc Tiger T612 (12 mm)
CPUOsmojezgarni (2 x 1.8 GHz Cortex-A75 & 6 x 1.8 GHz Cortex-A55)
GPUMali-G57
Memorija6 GB RAM, 128 GB storidž, poseban slot za microSDXC karticu
KamereZadnje: 50 MP (široka), f/1.8, PDAF;
senzor dubine (nepoznate specifikacije);
Video: 1080p@30fps;Prednja: 8 MP (široka), f/2.0, PDAF;
Video: 720p@30fps
Baterija5000 mAh, 33W punjenje
KonekcijeWiFi, Bluetooth, GPS, USB-C, 3.5 mm, senzor otiska prsta sa strane
Dimenzije167.3 x 76.7 x 7.5 mm
Masa182 g
BojeChampion Gold, Mighty Black
© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela