Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Isprobali smo Huawei Watch GT 4 – Fokusiran na modu i fitnes funkcije

Proizvođači pametnih satova uglavnom igraju „na sigurno“. Četvrtast ili kružni dizajn, bez mnogo detalja, nekako odmah asociraju da se radi o pametnom satu. Huawei, s druge strane, nikad nije imao „problem“ da drugačije dizajnira svoje satove. Mnogi njegovi modeli mnogo više liče na klasične ručne satove, a tom osećaju doprinose i premium materijali od kojih su napravljeni. Huawei Watch GT 4 serija satova uspešno nastavlja taj trend.

Što se tiče samih funkcionalnosti, osnovu čine one koje su ugrađene u Huawei Watch 4, predstavljen ranije ove godine. Međutim, dizajn satova je unapređen, pa sada i muška i ženska varijanta deluju više kao modni detalji na ruci, nego uobičajeni pametni satovi.

Suštinski, na raspolaganju su dva modela – veći, muški, sa ekranom prečnika 46 mm, dolazi u oktagonalnom metalnom kućištu (što prvi put vidimo među pametnim satovima). Na raspolaganju su četiri verzije – crno kućište sa crnim gumenim kaišem, srebrno kućište sa braon kožnim kaišem, srebrno kućište sa zelenim pletenim kaišem i srebrno kućište sa srebrnim metalnim kaišem. Sve četiri varijante imaju „sportski šmek“. Manji model, namenjen lepšem polu, ima ekran prečnika 41 mm i deluje mnogo nežnije i elegantnije. Ima manji okvir oko ekrana i tanju narukvicu, okvir zlatne boje, a na raspolaganju su tri varijante narukvica – bela kožna, srebrna metalna i zlatna metalna.

Oba modela imaju iste kontrole – glavni taster sa rotirajućom krunicom koji pomaže prilikom navigacije, kao i dodatni taster koji podrazumevano aktivira mod za praćenje fizičkih aktivnosti. Ovaj taster je programabilan pa mu, ukoliko želite, možete dodeliti i neku drugu funkciju. Naravno, ekran je osetljiv na dodir.

Karakteristike oba modela su gotovo identične. Ako izuzmemo razlike u veličini ekrana i kapacitetu baterije svi ostali parametri su isti. Na većem modelu, ekran ima dijagonalu od 1.43 inča, a na manjem 1.32 inča. U oba slučaja upotrebljen je AMOLED displej rezolucije 466 x 466 piksela. A pošto je na manjem modelu to spakovano na manjoj površini, gustina piksela je nešto viša, 352 PPI, u odnosu na 326 PPI kod većeg modela. Baterija u većem modelu pri standardnoj upotrebi izdržava osam dana, a u štedljivom modu može da izgura do 14 dana između dva punjenja. Kod manjeg modela, autonomija je nešto kraća – do četiri dana normalne upotrebe i do sedam dana u štedljivom modu. Naravno, na raspolaganju je i „Always On“ mod, samo što se u tom slučaju autonomija baterije prepolovljuje – izdržava do četiri, odnosno do dva dana. Punjenje je brzo i za otprilike sat vremena satovi su potpuno napunjeni i spremni za rad.

U kombinaciji sa Huawei Health aplikacijom, možete da pratite svoje zdravstveno stanje preko serije senzora koji broje pređene korake, mere nivo stresa, kvalitet sna, temperaturu kože, nivo kiseonika u krvi i, naravno, 24/7 rad srca. Za prikupljanje podataka zaslužan je novi TruSeenTM 5.5 optički senzor, koji daje preciznije podatke od svojih prethodnika. Satovi prepoznaju više od 100 različitih vežbi i aktivnosti, a poseduju i IP68 sertifikovanu vodootpornost, što znači da su sposobni da izdrže pritisak od 5 ATM (odnosno da rade do dubine od 50 metara).

Huawei Watch GT 4 serija predstavlja prvu grupu nosivih uređaja koji se zasnivaju na HarmonyOS 4 softveru. U odnosu na prethodnu verziju, ona donosi neka korisna unapređenja, kao što su bolji 3D prikaz vidžeta i njihova „tečnija“ animacija. Vidžeti postavljeni po ivicama u grid modu su manjih dimenzija čime se dobija bolji pregled lokacija aplikacija.

Sa ovom serijom pametnih satova, Huawei je napravio nosive uređaje koji predstavljaju ne samo pametne saputnike, već i modne detalje koji se uklapaju u svakoj prilici, bilo da se radi o sportskoj aktivnosti ili nekom formalnom događaju. Kada tome još dodamo dobru autonomiju baterije i precizne senzore, Huawei Watch GT 4 serija predstavlja odličan izbor kada su u pitanju pametni satovi.

Cena: od 39.999 rsd do 52.999 rsd (Huawei Watch GT 4 46 mm), od 42.999 rsd do 53.999 rsd (Huawei Watch GT 4 41 mm)

Kontakt: Huawei

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacije:

ModelHuawei Watch GT 4 46 mmHuawei Watch GT 4 41 mm
DisplejAMOLED, 1.43“, 466 x 466 piksela, 326 PPIAMOLED, 1.32“, 466 x 466 piksela, 352 PPI
SenzoriAkcelerometar, Žiroskop, Magnetometar, Optički senzor za merenje otkucaja srca, Barometar, Temperaturni senzorAkcelerometar, Žiroskop, Magnetometar, Optički senzor za merenje otkucaja srca, Barometar, Temperaturni senzor
Baterija14 dana max, bežično punjenje7 dana max, bežično punjenje
KućišteNerđajući čelikNerđajući čelik
PovezanostNFC, Bluetooth, Zvučnik, MikrofonNFC, Bluetooth, Zvučnik, Mikrofon
OSHarmonyOS 4HarmonyOS 4
Dimenzije46 mm × 46 mm × 10,9 mm41,3 mm × 41,3 mm × 9,8 mm
Masa48 g (bez kaiša)37 g (bez kaiša)
© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela