Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Huawei predstavio HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro

Značajne inovacije često počinju kao odvažno maštanje. Tokom sajma IFA Berlin kompanija Huawei Consumer Business Group je predstavila svoj prvi AI mobilni čipset, Kirin 970. Huawei je danas u Minhenu najavio HUAWEI Mate 10 seriju koja će omogućiti stvaranje novih mobilnih aplikacija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji. HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro i PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 su revolucionarni AI uređaji koji kombinuju inovativni hardver, Kirin 970 čipset i EMUI 8.0 interfejs. HUAWEI Mate 10 serija nastavlja svoju tradiciju superiornih performansi i dužine trajanja baterije, uz integraciju nove Leica Dual Camera tehnologije.

,,Na ulasku u novo doba razvoja inteligencije, veštačka inteligencija više nije samo virtuelni koncept već sastavni deo našeg svakodnevnog života,” izjavio je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. ,,HUAWEI Mate 10 serija donosi prvu mobilnu Neural Network Processing jedinicu, specijalno prilagoćenu veštačkoj intelgenciji, i time pokreće novu eru inteligentnih telefona.”

Glavne odlike uključuju:

  • Kirin 970, prvi AI procesor na svetu za pametne telefone sa posebnom NPU jedinicom (Neural Network Processing Unit);
  • 3D Glass kućište sa minimalnim okvirom, HUAWEI FullView displej i HDR10 Supported tehnologijom za intenzivne, živopisne i jarke boje;
  • HUAWEI SuperCharge punjač sa TÜV sertifikatom za bezbednost i baterijom kapaciteta 4000 mAh, uz upravljanje baterijom pomoću veštačke inteligencije;
  • Nova dvostruka Leica kamera sa SUMMILUX-H sočivima, otvorom blende od f/1,6 i opcijom za fotografisanje podržano veštačkom inteligencijom, uključujući opcije Real-Time Scene, Object Recognition i Bokeh podržane veštačkom inteligencijom;
  • Potpuno novi, pojednostavljani EMUI 8.0 zasnovan na sistemuAndroid™ 8.0.

Nova, mobilna AI računarska arhitektura za inteligentna mobilna iskustva

HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro su prvi uređaji koje pokreće novi Kirin 970 procesor i donosi AI poboljšanja za brže i ličnije mobilno iskustvo. Kirin 970 je napravljen korišćenjem naprednog procesa TSMC 10nm i koristi ARM Cortx CPU sa osam jezgara, Mali G72 GPU sa 12 jezgara koji debituje na tržištu, kao i novi NPU specijalno dizajniran za mobilne uređaje. Kirin 970 takođe poseduje novi dvostruki ISP za fotografisanje podržano veštačkom inteligencijom.

Specijalni NPU, u kombinaciji sa inovativnom HiAI mobilnom računarskom arhitektureom kompanije Huawei, omogućava da Kirin 970 poseduje 25 puta bolje performanse i 50 puta bolju energetsku efikasnost za zadatke vezane za veštačku inteligenciju u odnosu na četiri Cortex-A73 jezgra.1 HUAWEI Mate serija je ujedno i najbrži telefon na svetu koji podržava super brzo LTE povezivanje i brzinu preuzimanja sa Interneta. Ovaj uređaj poseduje mogućnost korišćenja dve 4G SIM kartice i dvostruke VoLTE veze.

Kombinujući individualnu i kolektivnu inteligenciju za rad veštačke inteligencije na uređaju, nova HUAWEI Mate serija korisnicima donosi reakcije u realnom vremenu, uključujući opcije Real-Time Scene i Object Recognition podržane veštačkom inteligencijom, kao i Translator ubrzan veštačkom inteligencijom. Kirin 970 je mobilna AI računarska platforma otvorena za treća lica da stvaraju nove i maštovite AI aplikacije, što procesorske sposobnosti kompanije Huawei proširuje duž celog vrednosnog lanca.

 

Kvaliteti dizajna za nove nivoe prefinjenosti i komfora

U sklopu potpuno novog HUAWEI FullView displeja, HUAWEI Mate 10 serija nudi ekran od 5,9 inča sa 16:9 formatom, minimalnim okvirom i HDR10 tehnologijom za prikazivanje živopisnih boja.  HUAWEI Mate Pro poseduje 6 – inčni 18:9 OLED displej, odličan odnos veličine ekrana i kućišta i HDR10 tehnologiju koja poboljšava dinamiku gledanja video snimaka.

Ovi neverovatni uređaji imaju 3D Glass kućište, prelepo i simetrično zaobljeno sa sve četiri strane za bolju ergonomiju pri držanju. Sa zadnje strane uređaja se nalazi svetlija traka koja ističe novu dvostruku Leica kameru.

HUAWEI Mate 10 Pro otporan je na vodu i prašinu u skladu sa IP67 standardom.

Nova dvostruka Leica kamera i Battery Management podržan veštačkom inteligencijom za narednu eru korišćenja pametnih telefona

Huawei je još jednom ostvario saradnju sa kompanijom Leica na zajedničkoj izradi kamere sa dvostrukim sočivom za HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro. Oni kombinuju RGB senzore od 12 MP i monohromatske senzore od 20 MP, optičku stabilizaciju slike (OIS), dvostruka sočiva sa najvećim otvorom blende f/1.6, kao i Bokeh efekat i digitalno zumiranje podržano veštačkom inteligencijom. Nove opcije REal-Time Scene i Object recgnition podržani AI tehnologijom, koje služe za automatsko podešavanje kamere u zavisnosti od objekta i okruženja, zajedno sa opcijama Digital Zoom i Motion Detection, takođe podržanim veštačkom inteligencijom, omogućavaju stvaranje jasnijih i čistijih slika.

HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro sadrže bateriju kapaciteta 4000 mAh velike gustine sa sistemom pametnog upravljanja koji razume ponašanje korisnika i raspoređuje resurse radi što dužeg trajanja baterije. Podržava brzo punjenje na niskoj voltaži 4,5 V / 5A, uz mogućnost da uređaj napuni od 1% do 20% za 10 minuta, i od 1% do 58% za 30 minuta.2 Pored toga, HUAWEI SuperCharge je prva tehnologija punjenja baterije koja je dobila TÜV Fast-Charge sertifikat za bezbednost, čime se garantuje bezbednost celog procesa.

HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro će biti pušteni u prodaju sa potpuno novim EMUI 8.0 interfejsom zasnovanim na sistemu Android™ 8.0. Među njegovim odlikama su AI Engine za potpuno iskorišćavanje potencijala procesora Kirin 970; program za prevođenje podržan veštačkom inteligencijom koji donosi brže i preciznije interaktivno prevođenje za neometano iskustvo komunikacije; opcija projekcije za povezivanje nove Huawei Mate serije sa većim ekranom; podrška za gledanje preko celog ekrana – povezivanjem sa ekranom PC-ja bilo sa kablom ili bez njega.

Nova dodatna oprema

  • EnVizion 360 kamera može da pravi 5K fotografije i 2K video snimake pod uglom od 360 stepeni, sa različim uglovima gledanja koje korisnici mogu da dele na društvenim mrežama.
  • Huawei SuperCharge™ eksterna baterija podržava brzo punjenje na niskoj voltaži 4,5V/5A
  • Smart Scale može da prati i analizira podatke o zdravlju, kao što su procenat masti i indeks telesne mase, putem mobilne aplikacije.

Cene i početak prodaje

Novi HUAWEI Mate 10 će biti dostupan od kraja oktobra u Meksiku, Španiji i UAE. HUAWEI Mate Pro 10 će biti dostupan od sredine novembra u više od dvadeset zemalja, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Japan, Poljsku, Tajland i UK. PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10 će takođe biti dostupan od sredine novembra.

Uređaj Memorija Cena u Evropi Početak prodaje
HUAWEI Mate 10 64GB + 4GB €699 kraj oktobra 2017
HUAWEI Mate 10 Pro 128GB+6GB €799 sredina novembra 2017
Porsche Design HUAWEI Mate 10 256GB + 6GB €1395 sredina novembra 2017
© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela