Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Huawei na drugom mestu po broju prodatih pametnih telefona

Prema podacima kompanije IDC, Huawei je zabeležio ogroman uspeh u svom globalnom razvoju dospevši na drugo mesto po broju prodatih pametnih telefona tokom drugog kvartala 2018. godine. Ovo dostignuće je ponajviše rezultat odlične prodaje flegšip modela P20 Pro. Tokom drugog kvartala 2018. godine Huawei je po prvi put postao drugi najveći prodavac pametnih telefona na svetu.

 

P20 Pro camera

 

Ovaj uspeh omogućen je stabilnim i dinamičnim rastom prodaje od 41% na godišnjem nivou širom sveta tokom prethodne godine. Kompanija je napredovala sa 38,4 miliona pametnih telefona prodatih širom sveta tokom drugog kvartala 2017. godine do rekordnih 54,2 miliona jedinica tokom istog perioda 2018. Rast na tržištu Srednje i Istočne Evrope i nordijskih zemalja, kome Srbija pripada, je još impresivniji i dostigao je 56% za pomenuti period.

,,Ova vest je od neverovanog značaja za nas. Iako neki u ovim rezultatima vide samo brojeve, za nas brzina rasta, kao i sposobnost da se popnemo za još jedan stepenik na podijumu, predstavljaju neverovatno zadovoljstvo. Ovo predstavlja opipljiv dokaz posvećenosti naših timova i naše sposobnosti da precizno odgovrimo na potrebe ljudi. Daćemo sve od sebe da nastavimo ovim putem“, izjavio je Direktor Huawei Device za region Balkana, gospodin Džordž Zang

Ovako impresivni rezultati su u značajnoj meri potpomognuti predstavljanjem novog flegšip telefona kompanije Hauwei – modela P20 Pro, opremljenog naprednim sistemom kamere sa revolucionarnom Leica trostrukom kamerom i 5x hibridnim zumiranjem i inovativnim opcijama za fotografisanje poboljšanim moćnom AI tehnologijom za stabilizaciju. Ovaj telefon takođe poseduje NPU (Neural Processing Unit) jedinicu na procesoru Kirin 970, interfejs EMUI 8.1 baziranog prema operativnom sistemu Android™ 8.1, omogućavajući premijum korisničko iskustvo. Pored tehničkih specifikacija, telefon se ističe nekonvencionalnim izgledom, naročito zbog nijansirane Twilight boje inspirisane polarnom svetlošću.

Huawei P20 Pro je dobio mnoge prestižne nagrade, poput nagrade za ,,Najbolji telefon za fotografisanje“ udruženja TIPA. Ova prestižna nagrada oslikava posvećenost i napor koji inženjeri i dizajneri kompanije Huawei ulažu u stvaranje vodećih uređaja u industriji za potrebe kupaca širom sveta, sa posebnim fokusom na kvalitet, dizajn i performanse. Huawei P20 Pro je još uvek na vrhu liste najboljih telefonskih kamera kompanije DxO Mark, liste koja predstavlja standard za određivanje kvaliteta telefona i kamera.

Poverenje koje kupci ukazuju proizvodima kompanije Huawei je rezultat neprekidnog razvoja u inovaciji. Godišnje ulaganje kompanije Huawei u istraživanje i razvoj je dostiglo 13,8 milijardi dolara, što predstavlja rast od 17,4% u odnosu na 2016. godinu.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela