Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Huawei Mate 50 Pro – besprekoran sistem kamera

Sa svojim prvim pojavljivanjem u javnosti, Huawei Mate 50 Pro je pobrao mnoštvo pozitivnih kritika. Besprekoran dizajn i unapređene funkcije ovog gedžeta, bez sumnje, postavile su neke nove norme na polju estetskog i korisničkog iskustva. Ipak, ono što je definitivno postalo zaštitni znak Huawei Mate 50 Pro modela jeste njegov inovativan sistem kamera. Zapravo, reč je o trenutno najboljem sistemu kamera na svetu po oceni renomirane DXOMark laboratorije za testiranje i procenu kvaliteta. Zahvaljujući vrhunskim performansama i karakteristikama fotografije, ne iznenađuje što je Huawei Mate 50 Pro ekspresno postao nova zvezda svetskog tržišta među pametnim telefonima.

 

Huawei Mate 50 Pro 009

 

Opšte karakteristike kamera Huawei Mate 50 Pro modela

Revolucionarna zadnja kamera Mate 50 Pro uređaja poseduje prvu na svetu fizički podesivu blendu na 10 nivoa. Njene vrhunske performanse omogućuju savršenu ekspoziciju, fokus i teksturu, uz mnoštvo zabavnih, ali i izrazito praktičnih performansi.  Reč je o sistemu sa trostrukim sočivom: širokougaono od 50 MP sa fizički podesivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 do f/4.0, telefoto od 64 MP sa blendom od f/3.5 i ultra-širokougano sočivo od 13 MP uz otvor od f/2.2. Pored glavnog sistema, tu je i prednja, tzv. selfi ultraširoka kamera od 13 MP.

Pre svega, radi se o izrazito visokoj rezoluciji, optička tehnologija je znatno unapređena u odnosu na sve druge pametne telefone, a mehanička struktura, tehnologija snimanja i obrade slike su dovedeni do perfekcionizma.

Pritom, kamera sa ultra otvorom blende vam omogućava da pravite fantastično jasne snimke i danju i noću. Profesionalni režim vam daje 10 različitih veličina otvora blende koje možete sami birati i prilagođavati zamućenje i dubinu polja, a uz XD Fusion Pro image engine kvalitet slike je gotovo na nivou DSLR-a snimljenog na pametnom telefonu.

Veličanstveni detalji uz spektakularan zum od x200

Huawei Mate 50 Pro dolazi sa periskopskom telefoto kamerom, koja omogućava zum do x200 za uvećanje onih scena koje u normalnim uslovima ostaju izvan vidnog polja. Zahvaljujući ovim sjajnim tehničkim predispozicijama, Huawei Mate 50 Pro je kao stvoren za ljubitelje prirode, jer savršeno jasno i koloritno približava i najsitnije detalje.   Uz to, nova perjanica Huawei ekosistema takođe podržava i Super Macro režim, tj. snimanje makro video zapisa i funkciju makro slika u slici (PiP) za precizno prenošenje minijaturnih scena u pokretu. Super Macro režim se automatski aktivira kada se kamera usmeri na minijaturni objekat u rasponu od 3 do 5 cm. Jednostavno, mogućnosti za dobru zabavu su neograničene.

Super Night režim za kristalno jasne uspomene iz noćnog provoda

Zahvaljujući Super Night režimu za snimanje fotografija sa veoma jasnim svetlim i tamnim regionima u mračnim okruženjima, Huawei Mate 50 Pro fotografiše noćne scene sa bogatim detaljima, živim bojama i izrazitim kontrastima. Njegova kamera sa ultra otvorom blende od 50 MP, u poređenju sa Huawei Mate 40 Pro modelom, uzima čak 24% više svetlosti. Uz ultra veliki f/1.4 otvor blende i RIIB senzor, koje besprekorno podržava KSD Fusion Pro procesor slike, osvetljenost prikaza, kao i njegovi kontrasti, dovedeni su do savršenstva.

Istaknite se uz profesionalni portretni režim

Zahvaljujući “saradnji” kamere sa ultra otvorom blende od f/1.4 i najsavremenijeg algoritma submilimetarske segmentacije KSD Fusion Pro koji stvara zamućenje na profesionalnom nivou, Huawei Mate 50 Pro snima zapanjujuće portrete koji ličnost korisnika stavljaju u prvi plan.   Koristeći manji otvor blende koji omogućava veći fokus, kamera Mate 50 Pro modela je idealna za grupne snimke. Pritom, uz portret snimljen sa prirodnim zamućenjem pozadine, subject se suptilno izdvoja iz okoline, a takav prirodan, visokokvalitetan bokeh efekat postiže profesionalne rezultate iznenađujućeg dometa.

Snimanje selfija iz više uglova

Zahvaljujući EMUI 13 operativnom sistemu, Huawei Mate 50 Pro korisnicima donosi još jednu sjajnu novinu – Multi-Cam režim.  Ovaj režim podržava višestruke uglove snimanja zahvaljujući fluidnom prelazu između prednje i zadnje kamere, kao i povezivanje režima kamere Huawei Mate 50 Pro telefona sa više uređaja. Jednostavnim aktiviranjem Multi-Cam režima sa primarnog uređaja za snimanje, korisnici mogu da izaberu druge kamere za snimanje iz različitih uglova. Tako se, primera radi, prilikom snimanja selfija ili grupne fotografije jedan pametni telefon može koristiti za snimanje, dok drugi prikazuje pregled snimka ili se njiim daljinski kontroliše snimanje. Na taj način, otvoren je čitav jedan novi spektar koji krisnicima nudi neograničenu zabavu.

Zaštita privatnosti fotografije (Image Privacy Protection) – delite svoje fotografije bezbedno 

Za kraj, Huawei Mate 50 Pro je spremio još jedno, više nego korisno, iznenađenje za svoje korisnike. Naime, funkcija zaštite privatnosti ima izuzetnu primenu kod spornih fotografija sa osetljivim informacijama, koje sada možete obrisati jednim klikom. Takođe, tokom društvenog deljenja fotografija, informacije o lokaciji, modelu uređaja i vremenu snimanja slike ostaju zaštićeni. Drugim rečima, to znači da korisnik, umesto svojih intimnih i privatnih podataka, deli samo one lepe i srećne trenutke sa prijateljima i porodicom.

Huawei Mate 50 Pro se u Srbiji prodaje po ceni od 159.999 dinara, odnosno 179.999 dinara koliko košta Orange Vegan Leather model.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela