Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Honor predstavlja revolucionarni GPU Turbo za još brži rad mobilnih uređaja

Honor je 6. juna u Pekingu najavio GPU Turbo, revolucionarnu tehnologiju ubrzane grafičke obrade koja značajno povećava efikasnost obrade grafike mobilnih telefona i time korisnicima širom sveta nudi još naprednije i brže funkcije mobilnih uređaja.

 

„Izuzetno smo ponosni na ovaj tehnološki napredak imajući u vidu da Honor uvek teži da obezbedi najbolje iskustvo korisnicima širom sveta”, izjavio je Džordž Žao, predsednik Honora. „Uz GPR Turbo, sigurni smo da možemo znatno da unapredimo svoje tržišne prednosti zahvaljujući značajnom poboljšanju efikasnosti grafičke obrade i ponudom savršenog mobilnog iskustva.”

 

honor 10 - front + back

 

GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade sa integracijom hardvera i softvera koja značajno unapređuje korisničko iskustvo zahvaljujući restrukturiranju tradicionalnog obrasca grafičke obrade na nižem nivou. Nakon ispitivanja i prikupljanja podataka na polju grafičke obrade, Huawei i Honor su ostvarili ključni tehnološki prodor u unapređenju efikasnosti obrade grafike za 60 odsto i smanjenju potrošnje energije SoC (sistema na čipu) za 30 odsto, čime su pomerili granice u balansu između performansi pametnog telefona i potrošnje energije. Pored toga, uz veću sposobnost renderovanja, Honor uređaji mogu da ostvare izuzetan kvalitet grafike zahvaljujući GPU Turbo tehnologiji, čak i ako mobilna aplikacija za igru ne podržava HDR (veliki dinamički opseg) sliku.

 

Tokom proteklih deset godina, potražnja za funkcijom kvalitetne obrade grafike je znatno porasla, uz razvoj rezolucije displeja od VGA do 1080p i najavljenog 4K. U svetu igara, one na mobilnim telefonima su najpopularnije. Za razliku od igara na mobilnom uređaju za zabavu i edukaciju u prošlosti, današnje onlajn igre sa borbama za više igrača (MOBA) zahtevaju izuzetnu sposobnost grafičke obrade na pametnim telefonima. Najsavremenije tehnologije i aplikacije koje takođe zahtevaju veliku sposobnost obrade grafike kao što su AR (uvećana realnost), VR (virtuelna realnost) i renderovanje slika na mobilnim telefonima postaju sve popularnije. GPU za mobilne platforme oduvek nailazi na niz tehničkih ograničenja kao što su čuvanje, zagrevanje i potrošnja energije. Ovi faktori predstavljaju veliki izazov proizvođačima pametnih telefona u zadovoljavanju sve veće potražnje za funkcijom grafičke obrade na mobilnom uređaju. Zato su Huawei i Honor lansirali GPU Turbo, ključnu tehnološku novinu zasnovanu na bogatom iskustvu ovih kompanija na polju obrade grafike.

 

GPU Turbo donosi velike prednosti za mobilne igre koje zahtevaju veliku efikasnost grafičke obrade jer znatno povećava brzinu i poboljšava iskustvo korisnika u igranju igara. GPU Turbo će postati osnovna funkcija Honor pametnih telefona, što će dovesti do savršene integracije hardvera i EMUI softvera pametnih telefona, kao i poboljšane primene grafike na najvišem nivou. Isto tako, GPU Turbo može da podrži AR i VR u budućnosti i da se primeni u sektorima kao što su virtuelno obrazovanje, onlajn kupovina i telemedicina u cilju najboljeg mogućeg vizuelnog iskustva korisnika.

 

GPU Turbo je prvo ugrađen u model Honor Play, predstavljen u Kini početkom juna. Postepeno će se uvoditi i na drugim popularnim Honor pametnim telefonima, kao što su Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite i Honor 7X, koji su nedavno predstavljeni u Evropi. Uskoro će biti objavljen datum ažuriranja za svaki uređaj u Srbiji. Ova tehnologija će takođe biti dostupna korisnicima Honora širom sveta.

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela