Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Honor 10 prodao 3 MILIONA telefona u svetu

Honor, jedan od vodećih e-brendova u kategoriji pametnih telefona, danas je objavio podatke o rastu Honora na globalnom nivou u prvoj polovini 2018. godine. Najvažniji među njima jeste da je ostvaren neverovatan rast od prodaje van Kine od 150 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Nastavak rasta predstavlja značajan korak napred Honora ka ostvarenju cilju da postane jedan od vodeća tri brenda mobilnih telefona na svetu u narednih pet godina.

 

Honor 10 prodao 3 MILIONA telefona u svetu2

 

Glavni model ovog brenda, Honor 10, ostvario je najbolje rezultate, sa preko tri miliona komada prodatih od predstavljanja na tržištu pre par meseci. Honor 10, koji je pobrao sve pohvale, ima dve značajne inovativne karakteristike u odnosu na druge pametne telefone – kameru sa dvostrukim sočivom zasnovanu na vodećoj AI tehnologiji i revolucionarni dizajn sa 3D staklenom pozadinom koja se sastoji od impresivnih optičkih slojeva nano veličine. Globalni uspeh Honora 10 je prvenstveno ostvaren u:

  • Maleziji, gde je Honor 10 oborio rekord kao najbolje prodavani glavni model telefona na jednom vodećih prodajnih sajtova Shopee;
  • Francuskoj, gde je Honor 10 zauzeo drugo mesto po onlajn prodaji i šesto u ukupnoj maloprodaji u rangu cena između 300 i 400 evra u maju.
  • Rusiji, gde je Honor 10 najprodavaniji pametni telefon u rangu cena između 25.000 i 30.000 rubalja i rangiran je među prvih pet pametnih telefona na GfK listi.
  • Nemačkoj, gde Honor 10 premašuje prodaju prethodnog modela, Honor 9, za više od 100 odsto.

„Mi u Honoru smo oduševljeni što je naša posvećenost uvođenju neprikosnovenih inovacija i ostvarivanju korisničkog iskustva neprocenjive vrednosti prepoznata i dočekana sa tolikim entuzijazmom korisnika širom sveta”, izjavio je Džordž Ćao, predsednik Honora. „Naši odlični rezultati na globalnom nivou u 2018. godini nam omogućavaju da ostvarimo cilj i postanemo jedan od tri vodeća brenda pametnih telefona na svetu u roku od pet godina.”

Podaci takođe pokazuju da Honor obara rekorde i osvaja nove ljubitelje na svim tržištima. U maju ove godine je pretekao Apple i postao drugi po veličini brend pametnih telefona po obimu prodaje, nakon što je prethodnih 13 meseci čvrsto držao treću poziciju. Ovaj brend je takođe zabeležio najveći rast u kategoriji pametnih telefona u Indiji, uz rast obima prodaje i prihoda od 300 odsto u prvoj polovini 2018. godine. Impresivni rezultati su ostvareni i širom Evrope, uz porast obima prodaje od 200 odsto u Velikoj Britaniji i 500 odsto u Španiji.

Honor takođe nastavlja da se širi svoj asortiman proizvoda u celom svetu, uključujući jugioistočnu Aziju, Bliski istok i Latinsku Ameriku, uz značajna predstavljanja novih proizvoda ove godine u Indoneziji, Tajlandu, Vijetnamu, na Filipinima, u Singapuru, Egiptu, Pakistanu, Meksiku i Kolumbiji.

Na matičnom tržištu u Kini, Honor je i dalje e-brend pametnih telefona br. 1 – i jedini e-brend pametnih telefona među prvih pet brendova pametnih telefona na tržištu. Od januara do aprila 2018, Honor je prodao 18,07 miliona komada i ostvario prihod od prodaje u iznosu od 26,3 milijarde juana, prema podacima nezavisne agencije za istraživanje tržišta Sino Market Research. Jačina i popularnost ovog brenda su nedavno potvrđeni na „618 šoping festivalu” sajta JD.com, tokom kog je Honor stigao na vrh lista po najvećem kumulativnom obimu prodaje između 1. i 18. juna, i postao šampion po prodaji u toku jednog dana 18. juna.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela