Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Brend Tesla predstavlja Tesla Smartphone 9.2

Kompanija Comtrade predstavila je najnoviji model pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2. Ovaj uređaj u korak prati sve novitete koji su u proteklih godinu dana obeležili industriju mobilnih telefona.

 

„Notch“ (izrez) u ekranu – po želji korisnika

Smartphone 9.1 Lite bio je prvi Tesla telefon u koji je implementiran ekran sa odnosom stranica 18:9. S obzirom na to da ekrani sa ovom proporcijom nude znatno bolju preglednost u odnosu na tradicionalne (16:9), kao i bolju ergonomiju kompletnog uređaja, Tesla Smartphone 9.2 je otišao i korak dalje. Sa odnosom stranica 19:9, omogućena je i implementacija takozvanog notch-a, virtuelnog izreza u vrhu ekrana.

Zahvaljujući ovome, prednja strana telefona je maksimalno iskorišćena. Drugačije rečeno, dijagonala ekrana od čak 5,86 inča nije uticala na ukupne, i dalje kompaktne dimenzije telefona. Ikonice koje pokazuju preostalu energiju, intenzitet GSM i Wi-Fi signala i ostalo, našle su svoje mesto upravo oko ovog izreza, levo i desno u odnosu na slušalicu – dakle, ne zauzimaju čitav red na ekranu i samim tim ostavljaju više prostora za prikaz sadržaja.

Imajući u vidu da neki korisnici nisu ljubitelji notch-a, inženjeri iz Tesla tima pobrinuli su se za opciju isključivanja. Jednostavno, sadržaj ekrana spustiće se ispod ivice izreza koji će na taj način postati nevidljiv.

 

tesla 92

 

Ekran koji štiti zdravlje očiju

Ekran Tesla Smartphone-a 9.2 je veoma svetao i nudi tople i živopisne boje, a HD rezolucija je zaslužna za oštru sliku i lako čitanje tekstualnih sadržaja. Ali to nije sve: s obzirom da se u plavom spektru (plavoj boji) nalaze i tonovi koji imaju negativan uticaj na čulo vida, Tesla Smartphone 9.2 je opremljen i Smart Eye Protection tehnologijom koja redukuje emisiju štetnih plavih nijansi.

 

Softver bez modifikacija koje usporavaju rad

Činjenica je da većina pametnih telefona dolazi sa više ili manje modifikovanim operativnim sistemom Android. Ovim modifikacijama proizvođači žele da daju svojevrsni pečat svojim uređajima, po kojem će biti prepoznati i jedinstveni. Ipak, previše modifikacija često donosi više problema nego koristi – uređaj postaje osetljiviji na viruse, otežava se i usporava ažuriranje operativnog sistema, povećava verovatnoća za nastajanje grešaka u softveru i slično.

Zbog toga je važno da su takve modifikacije suptilne i mudro odmerene, a Tesla Smartphone 9.2 dolazi sa softverom koji se gotovo i ne razlikuje od originalne Android verzije.

Nakon uključivanja Tesla Smartphone-a 9.2, dočekaće vas Android 8.1 Oreo. Telefon nije opterećen dodatnim i najčešće nepotrebnim aplikacijama nezavisnih autora – tu su samo osnovne aplikacije kompanije Google, kao što su Chrome, YouTube, Calendar, Calculator i slično, uz dodatak aplikacije koja se stara o tome da performanse telefona uvek budu na najvišem nivou.

Na ovaj način, budućim korisnicima ovog uređaja omogućeno je da samostalno i po svojoj želji prilagode telefon vlastitim potrebama, da instaliraju samo ono što im je zaista potrebno i uživaju u čistom i preglednom sadržaju. Odsustvo suvišnih i preinstaliranih aplikacija znači i više slobodne memorije za fotografije, muziku, video-klipove, aplikacije i ostalo…

 

Dvostruka kamera sa potpuno novim interfejsom

Na elegantnoj poleđini Tesla Smartphone-a 9.2 nalazi se dvostruka kamera, u konfiguraciji 16 MP + 5 MP. Uživaćete u snimanju fotografija i portreta sa bokeh efektom (zamućenom pozadinom). Brzi automatski fokus izoštrava sliku za tren, a na vama je da odlučite da li ćete na fotografiji da primenite i neki od brojnih efekata ili čak možda uključite opciju za tkzv. ulepšavanje lica.

Selfi fotografije možete da snimite prednjom kamerom od 16 MP kojoj će u uslovima slabijeg osvetljenja pomoći prednji blic. Prisustvo blica sa obe strane telefona nije česta pojava, ali Tesla Smartphone 9.2, na zadovoljstvo korisnika, krši ovo nepisano pravilo. Dakle, vrhunske selfi fotografije su zagarantovane.

Interfejs kamere je u potpunosti izmenjen u odnosu na prethodne Tesla telefone. Sada je još intuitivniji, pregledniji, funkcionalniji i jednostavniji za korišćenje. Sve opcije su vam nadohvat ruke i zaista je lako u bilo kom trenutku izabrati odgovarajuća podešavanja.

 

Wi-Fi na koji možete da se oslonite

Kada Wi-Fi na nekim telefonima ne radi kako bi trebalo čak i ako je jačina signala zadovoljavajuća, uzrok je „gužva“ koja se zbog tehničkih ograničenja javlja na frekvenciji od 2,4 GHz (na kojoj funkcioniše većina Wi-Fi uređaja).

Tesla Smartphone 9.2 donosi rešenje ovog problema sa elektronikom koja radi na dve frekvencije – 2,4 i 5 GHz. Zahvaljujući naprednijoj tehnologiji, na frekvenciji od 5 GHz nema „gužve u saobraćaju“ pa je veza znatno stabilnija, a prenos podataka brži.

 

Bluetooth nove generacije – tehnologija koju ćete voleti

Bluetooth 5.0 je naziv za najnoviju generaciju tehnologije koja se još uvek nije odomaćila ni u znatno skupljim uređajima vodećih svetskih proizvođača. Ali, Tesla Smartphone 9.2 dolazi opremljen upravo ovom tehnologijom čije ćete prednosti i te kako osetiti.

Pre svega, Bluetooth 5.0 donosi dramatično poboljšanje u pogledu performansi, funkcionalnosti, dometa i energetske efikasnosti. U poređenju sa prethodnom generacijom, Bluetooth 5.0 nudi dvostruko veću brinu prenosa, četiri puta veći domet, značajno manju potrošnju energije, poboljšanu bezbednost podataka, stabilniju vezu i ostalo.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, Tesla Smartphone 9.2 možete da povežete sa dva bluetooth uređaja istovremeno, na primer, sa muzičkim uređajem u svom automobilu i bluetooth slušalicama. Na ovaj način, muziku sa svog telefona možete da slušate na auto zvučnicima bez narušavanja diskrecije tokom telefonskih poziva, jer ćete sagovornika čuti samo vi – putem bluetooth slušalica.

 

Pozajmica energije drugim uređajima

Tesla Smartphone 9.2 poseduje snažnu litijumsku bateriju od 3.000 mAh koja mu obezbeđuje zavidnu autonomiju. Međutim, energiju iz baterije ovog telefona možete čak i da pozajmite nekom drugom uređaju! Dovoljno je da u opcijama aktivirate funkciju Reverse Charge i zatim neki drugi uređaj (telefon, foto-aparat, bluetooth slušalicu) kablom povežete sa svojim Tesla Smartphone-om 9.2 koji će istog časa početi da puni njihove baterije.

 

Da vaši podaci budu zaista samo vaši

Bezbednost i privatnost svih podataka koje korisnik čuva u svom mobilnom telefonu moraju biti na najvišem nivou. Zbog toga je Tesla Smartphone 9.2 opremljen čitačem otiska prsta koji će munjevito i bez greške prepoznati vlasnika telefona, a neovlašćeno tumaranje po fajlovima, fotografijama i porukama ostaviti u prošlosti.

 

 

Pokretačka snaga

Tesla Smartphone 9.2 opremljen je snažnim osmojezgarnim MediaTek Helio P22 2GHz procesorom koji je uparen sa 4GB brze radne memorije. Sa ovakvom hardverskom konfiguracijom, sve što smestite u 32GB interne memorije ovog telefona biće vam dostupno za tren, a aplikacije i igre vam se pokoravati bez čekanja i neprijatnog zastajkivanja.

 

Tesla Smartphone 9.2 kao svakodnevni saputnik

Nema sumnje da će Tesla Smartphone 9.2 sa lakoćom odgovoriti i na očekivanja zahtevnijih korisnika. Čist i dobro optimizovan operativni sistem u sinergiji sa odličnim hardverskim komponentama čini da Tesla Smartphone 9.2 radi brzo i fluidno. Dodatnu udobnost u radu pružaju svetao ekran živopisnih boja i snažna baterija čiju energiju možete da koristite i za punjenje drugih uređaja kao što su telefoni, pametni satovi, bežične slušalice, elektronske cigarete i slično. Dvostruka zadnja kamera nudi odlične opcije, uključujući i mogućnost ručnog podešavanja parametara fotografije, dok se prednja kamera može pohvaliti visokom rezolucijom i više nego korisnim blicem.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Tesla Smartphone 9.2 Dual SIM telefon, što je od koristi svima koji imaju dva telefonska broja, a ne žele da razmišljaju o dva telefona.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela