Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Apple iPhone 7 – veoma ozbiljan telefon!

Prošlo je nešto više od 7 meseci od kada je Apple predstavio iPhone 7 familiju telefona koja je iz korena promenila mnogo toga na tržištu pametnih uređaja. Iako je dizajn aktuelnih modela ostao manje-više isti kao onaj koji je imala prethodna generacija, novi iPhone 7 telefoni doneli su još moćniji hardver, bolje kamerice, svetliji Retina ekran i daleko ozbiljniju platformu koja je korenito promenila funkcionalnost ovih telefona. Pored rešenja dijagonale ekrana od 4.7 inča, kompanija iz Kupertina je (očekivano) lansirala i veći iPhone 7 model čiji je naziv iPhone 7 Plus, a ovaj telefon dolazi sa Retina displejom dijagonale 5.5 inča. U nastavku ovog teksta fokus ćemo staviti na iPhone 7 telefone i na zaista ozbiljne mogućnosti koje donose isti…

 

iPhone 7_1

 

Kao i kod iPhone 6s modela tako i u slučaju iPhone 7 telefona potencijalnim kupcima se nude modeli sa dijagonalom ekrana od 4.7 inča čija je oznaka iPhone 7 i modeli sa Retina ekranima dijagonale 5.5 inča koji nose oznaku iPhone 7 Plus i koji su na iznenađenje kreatora iz Kupertina do sada imali skoro identičnu prodaju kao iPhone 7 rešenja. U nastavku ovog teksta pažnju ćemo usmeriti na modele sa Retina displejima od 4.7 inča ili „standardne“ iPhone 7 telefone koje domaći kupci mogu pazariti u svim raspoloživim bojama i kapacitetima…

 

Aktuelni iPhone 7 telefoni se fizički veoma malo razlikuju od iPhone 6s telefona, ali u biti oni su dosta brži i grafički daleko moćniji telefoni. Dizajnerske korekcije su sitne – tu je samo nešto drugačiji položaj antena za prijem signala i nešto veća zadnja kamerica koja je i glavni krivac zašto se mora nabaviti nova maska za telefon (stare od 6s telefona nisu funkcionalne). Izrada je, naravno vrhunska, baš onakva na kakvu smo navikli od kompanije iz Kupertina, dok je izbor boja raznovrsniji. Konkretno kupci sada mogu da biraju između Rose Gold, Gold, Silver, Black i Jet Black modela koji je svaki na svoj način lep. Jet Black verzija svakako privlači najveću pažnju zbog sjajnog finiša i veoma, veoma je atraktivna, ali sa druge strane iziskuje mnogo angažovanja oko održavanja pa ko se odluči za kupovinu ove varijnte treba odmah da nabavi i neku dobru mikrofiber krpicu i bude spreman na češća briskaranja i poliranja.

 

Srce iPhone 7 telefona čini A10 Fusion čip koji je 64-bitne ahitekture i M10 koprocesor koji mu pomaže u radu. Grafički akcelrator je integrisan u sam A10 procesor i u poređenju sa onim koji se nalazio u iPhone 6s telefonima daje za nekih 30% bolje grafičke performanse. Slično je i kod brzinskih karakteristika – iPhone 7 ima značajno bolje brzinske karakteristike u odnosu na svog prethodnika. Ostatak hardverske konstrukcije čini Retina displej dijagonale 4.7 inča i rezolucije 1334×750 piksela, fleš storidži od 32GB, 128GB i 256GB (u slučaju Jet Black modela dostupne su verzije od 128GB i 256GB fleš storidža) i 2GB radne memorije, koja u velikoj meri utiče na krajnju akceleraciju. Zadnja kamera je značajno poboljšana i sada ima 12MP, do je prednja (FaceTime HD) unapređena sa senzorom od 7MP. Na sedmici je implementiran i Touch ID sensor, koji funkcioniše odlično i podiže nivo bezbednosti na maksimum.

 

Od bežičnih konekcija na iPhone 7 telefonu se nalaze Bluetooth i Wi-Fi adapteri po poslednjim standardima, dok je za direktan transfer podataka zadužen Lightning ulaz koji ujedno služi za punenje baterije, ali i za povezivanje sa EarPods slušalicama (dolaze u paketu). Standardni 3.5 mm ulaz za slušalice je izostavljen, što je mnogima u početku zasmetalo, ali kasnije se ispostavilo da je to ipak pun pogodak, pa su i mnogi drugi proizvođači sledili primer kompanije iz Kupertina. Inače, baterija na iPhone 7 telefonima ima veoma, veoma dobru autonomiju. Konkretno, baterija donosi do 14 sati razgovora u 3G mreži ili 13 sati gledanja video sadržaja, odnosno 40 sati slušanja audio fajlova. Ista je maksimalno izdržljiva i otporna na padove i potrese, a svi iPhone 7 telefoni su rezistentni na polivanje tečnosti, pesak, prašinu i zračenja po IP67 standardu.

 

Kao platformu iPhone 7 telefoni koriste iOS 10 sa preko 250 novih funkcija u odnosu na iOS 9 verziju. Kod ove platforme unapređen je bezbedonosni sistem, tu su i nove aplikacije, a značajno je ispeglano i grafičko okruženje koje je sada lepše i intuitivnije. Ova platforma je maksimalno optimizovana od strane Apple-ovih sistem inženjera tako da sve radi brzo i fluidno. Čak i kada se rade neki od najzahtevnijih poslova sve se munjevito brzo završava i odrađuje.

 

I to bi u najkraćim mogućim crtama bio iPhone 7 – telefon koji već nekoliko meseci unazad nema pravog konkurenta na mobilnom bojištu. Kompaktan, moćan i maksimalno izdržljiv, iPhone 7 je ozbiljan telefon za ozbiljne ljude kojima treba rešenje koje će da ih služi kvalitetno i pouzdano. Izbor boja je odličan, kao i izbor kapaciteta, a još veća lepota ovih telefona krije se u tome što je za njih Apple dizajnirao i predivne slikonske i kožne maske koje su izdržljive i dodatno čuvaju telefone. Cena iPhone 7 telefona nije mala i to znaju svi njihovi potencijalni kupci, tako da je to nepotrebno komentarisati. Sve u svemu ko želi kvalitetan i pouzdan telefon, koji će zaista da „radi posao“ od iPhone 7 telefona boljeg drugara neće naći!

 

Cena (sa PDV-om): od 101.790,00 dinara

 

Kontakt: iStyle

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela