Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Smart Telefoni » Apple iPhone 6s – mnogo više od pametnog telefona!

Apple je kompanija koja iz godine u godinu jača svoju poziciju na mobilnom tržištu pre svega zahvaljujući sjajnim iPhone telefonima. Početkom meseca septembra gigant iz Kupertina je predstavio novu generaciju iPhone telefona – iPhone 6s i iPhone 6s Plus koji su za samo tri dana od početka prodaje u svetu prodati u čak 13 miliona primeraka. Na domaćem tržištu ovi telefoni su u prodaji od 23-eg oktobra i kako stvari trenutno stoje kupci u Srbiji su veoma zainteresovani za iste, posebno za model iPhone 6s koji je u odnosu na Plus verziju dosta kompaktniji i zanimljiviji širem krugu potrošača. Upravo zbog toga u nastavku ovog teksta sledi kratka priča o novom iPhone 6s telefonu.

 

iPhone 6s_3

 

Osnovu novog iPhone 6s telefona čini kombinacija 64-bitnog A9 procesora i M9 koprocesora koji je zadužen za koordinaciju ugrađenih senzora. Pomenuti u radu kada zatreba služi i kao ispomoć centralnom procesoru naročito prilikom obrade zahtevnijih procesa i igranja igrica. U odnosu na svog prethodnika novi iPhone 6s donosi značajno bolje grafičke performanse koje idu čak i do 50% u pojedinim igricama. Veoma važna stvar kod novog iPhone 6s telefona je prikaz grafičkog sadržaja koji je na najvišem mogućem nivou. Međutim, to nije samo zasluga moćnog grafičkog procesora već i sjajnog Retina ekrana koji ima dijagonalu od 4.7 inča i operiše rezoluijom od 1334×70 piksela. Retina ekran je zapravo ključna komponenta iPhone 6s telefona je korisniku donosi jedno novo iskustvo u radu sa video, grafičkim i multimedijalnim sadržajima. Poslednji testovi su pokazali da je Retina displej apsolutni šampion u kvalitetu reprodukcije boja i prikazu detalja te kao takav trenutno nema konkurenciju bar kada je najviša klasa pametnih telefona upitanju.

Apple nije želeo puno da eksperimentiše pa je sve bežične konekcije preuzeo od iPhone 6 telefona, što je isto uradio i sa skladišnim kapacitetom na iPhone 6s telefonu (16GB, 64GB i 128GB). Sa druge strane zadanja (iSight, 12MP) i prednja (FaceTime HD, MP) kamera su doživele značajno unapređenje i to pre svega u količini megapiksela sa kojima raspolažu njihovi senzori, a zatim i u elektronici sa kojom slike izgledaju maksimalno prirodno, a video materijal fluidno i moćno. Zanimljivo je da je video materijal moguće snimiti i u 4K fotmatu što na tržištu u ovom momentu nudi jako mali broj pametnih telefona. Još jedna od veoma bitnih stvari kod novog iPhone 6s telefona je bezbednost, odnosno visok nivo bezbednosti koji je postignut unapređenjem Touch ID senzora, ali i uvođenjem brojnih bezbedonosnih prepreka u samom iOS 9 okruženju.

Za kraj ove priče o iPhone 6s telefonu ostaje još da kažemo nešto o 3D Touch tehnologiji koja u neku ruku potpuno menja način korišćenja i upotrebnu vrednost iPhone 6s telefona. Sa ovom tehnologijom Apple uvodi pritisak na displej kao osnovu za rad sa sadržajima. Primera radi kada korisnik želi da pregleda neki mail dovoljno je da na isti lagano klike i dobiće njegov preview, a ako malo jače stisne imaće pun pregled mail sadržaja. Apple je 3D Touch tehnologiju optimizovao ne samo za mail i pregled video, tekstualnih, grafičkih i foto fajlova već i za rad sa aplikacijama i kompleksnim sadržajima različitog tipa. Inače, i baterija na novom iPhone 6s telefonu je za svaku pohvalu jer donosi puno vreme razgovora od solidnih 14 časova, kao i opciju brzog punjenja baterije. Kao i uvek proizvođač iz Kupertina pored iPhone 6s telefona isporučuje slušalie i punjač, kao i prilično detaljno uputstvo koje još uvek nije dobilo verziju na domaćem jeziku.

Nakon par dana druženja sa iPhone 6s telefonom možemo reći da je isti ispunio sva naša očekivanja, šta više oduševio nas je! Apple 3D Touch tehnologija definitivno predstavlja nešto najbolje ikada viđeno na iPhone telefonima i uopšte pametnim telefonima dok unapređene kamerice pružaju mogućnost uživanja u video i foto sadržajima najviše moguće rezolucije. Tu je i novi iOS 9 sa preko 200 novih funkcija u odnosu na prethodnu verziju, ali i jedan kompletan ekosistem kakav samo Apple ima. Krajni korisnici mogu da biraju između Silver, Space Gray, Gold i Rose Gold verzija (boja) iPhone 6s telefona što je još jedan korak napred u percepciji kupaca od strane Apple-a (bar kada je lepša polovina upitanju). Mi kažemo iPhone 6s je najbolji telefon na svetu u ovom trenutku i verujemo da ćete i vi tako reći nakon par sati druženja sa njim.

 

Cena (sa PDV-om): od 96.890,00 dinara

Kontakt: WinWin

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela