Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Polarotor na IFA 2016 – Lenovo Miix 510, laptop i tablet u jednom uređaju

Lenovo je u Berlinu predstavio svoj novi „2 u 1“ uređaj – Lenovo Miix 510. Miix 510 ima oblik, veličinu i funkcionalnost tableta, ali obezbeđuje korisnicima i udobnost i jednostavnost u radu uz dodatnu tastaturu. Uz 6. generaciju Intel Core i7 procesora koja omogućuje korisnicima da kreiraju sadržaj, Miix 510 se može odvojiti od tastature i koristiti kao tablet uređaj za onlajn zabavu. Miix 510 se može koristiti i kao uređaj za prezentovanje, e-knjiga ili poslovni laptop, a dovoljno je prilagodljiv da ga korisnici mogu nositi sa sobom tokom celog dana, sa baterijom koja može da izdrži i do 7,5 sati rada.

Prilikom odabira novog računara, većina korisnika će doneti odluku na osnovu toga koja je primarna svrha tog uređaja, da li su to poslovni zadaci, društvene mreže, obrada foto materijala, gledanje digitalnog sadržaja ili surfovanje internetom. Skoro svaki današnji PC računar će korisnicima obezbediti ove osnovne funkcije, ali je pravo pitanje koliko vremena oni zapravo provode radeći ove aktivnosti.

mix-510-detachableZa korisnike koji većinu svog vremena provode radeći poslovne zadatke, laptop bi bio idealan uređaj. Sa druge strane, korisnici koji uglavnom surfuju internetom ili gledaju filmove i serije verovatno će se odlučiti za tablet. Međutim, onima koji provode dosta vremena na aplikacijama karakterističnim za tablet, kao što su YouTube, Facebook ili Instagram, ali i dalje žele da imaju mogućnost da obavljaju radne zadatke, kao što je obrada teksta ili e-mail korespodencija, podjednako efikasno, neophodan je uređaj koji je podjednako prilagodljiv kao oni. Upravo takav uređaj je Lenovo Miix 510 koji je premijerno predstavljen u Berlinu, a koji korisnicima obezbeđuje višenamensko iskustvo tokom korišćenja:

  • Elegantan dizajn: Miix 510 će privući pažnji korisnicima svojim metalnim izgledom, a detaljniji pregled otkriće neke neverovatne karakteristike u dizajnu. Najzapaženija je dvostruka šarka nalik na kaiš ručnog sata, koja je napravljena od 280 različitih delova izgrađenih od nerđajućeg čelika, koja omogućuje korisnicima da rotiraju Miix 510 pod uglom od 150 stepeni tako da uvek bude udoban za korišćenje, bilo da se nalazi na radnom stolu ili u krilu.
  • Alati za produktivnost: Miix 510 je opremljen Windows 10 operativnim sistemom, savršenim za izvršavanje svih zadataka karakterističnih za laptop, kao što je obrada teksta, unos i analiza podataka ili obrada foto i video materijala. U kombinaciji sa ekranom osetljivim na dodir, osvetljenom tastaturom i olovkom sa novim Windows Ink mastilom, korisnici mogu da hvataju beleške, crtaju i kreiraju na način koji njima najviše odgovara. Budući da je prijatno iskustvo prilikom kucanja od ključnog značaja za produktivnost korisnika, tastatura na Miix 510 je dodatno poboljšana tako da stvara prirodnije iskustvo prilikom rada na njoj.
  • …ili opuštanje: Bilo da se opuštaju uz surfovanje internetom, čitanje knjige, gledanje filma ili aktivnostima na društvenim mrežama, korisnici će uz 12,2-inčni fleksibilni ekran osetljiv na dodir moći da koriste Miix 510 pod uglom koji im najviše odgovara. Pored toga, SSD hard disk kapaciteta do 1TB će im omogućiti da sačuvaju sve svoje omiljene filmove i serije, i gledaju ih kada su u pokretu. 
  • Opcije za povezivanje: Pored Wi-Fi i Bluetooth® konekcije, Miix 510 ima i opcionu LTE konekciju koja omogućuje korisnicima da koriste mobilnu mrežu3 kada nemaju pristup Wi-Fi signalu. Korisnici takođe mogu koristiti Miix 510 da napune svoj mobilni uređaj, tako da ne moraju da razmišljaju o tome da li će pronaći utičnicu.
  • Mobilnost i jednostavnost: Za korisnike koji često putuju sa velikom količinom papira, punjačima i drugim uređajima, smanjenje težine na modelu Miix 510 na 880g (bez tastature) predstavljaće znatno olakšanje i smanjenje opterećenja, uz idealnu veličinu za poslovne zadatke. Iako mnogi zadaci mogu da se obave na uređajima kao što su mobilni telefoni i tableti, oni ipak nisu predviđeni za programe kao što su prezentacije, excel tabele ili dugačke e-mail poruke. Ponekad su tastatura ili miš upravo ono što je neophodno za naučni rad ili opsežnu e-mail korespodenciju, i upravo u tome leži lepota „2 u 1“ uređaja.

Miix 510 (sa tastaturom i olovkom) imaće početnu cenu od 699 EUR i biće dostupan početkom oktobra 2016. godine.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela