Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Najsavremeniji ekran na svetu na iPad Pro tablet računarima

iPad Pro modeli sa 10,5-inčnim i 12,9-inčnim ekranom, uvode najsavremeniju tehnologiju prikaza i donose revolucionarne performanse iOS 11, koji dolazi na jesen, donosi nove mogućnosti koje iPad Pro čine još moćnijim.

Korporacija Apple danas je predstavila potpuno novi 10,5-inčni iPad Pro tablet i novi 12,9-inčni iPad Pro, donoseći najnapredniji na svetu ekran osetljiv na dodir sa inovativnom ProMotion tehnologijom i neverovatne  performanse novog A10X Fusion procesora. Novi 10,5-inčni model smanjuje ivice oko ekrana za gotovo 40 procenata kako bi ponudio nestvarno kompaktno pakovanje koje i dalje ima težinu jedne funte (453,5 grama). Iskombinovan sa moćnim novim opcijama koje mu donosi novi iOS 11 operativni sistem planiran ove jeseni, poput potpuno nove Files aplikacije, podesivim Dock pokretačem, unapređenim multitaskingom i s dubljom integracijom Apple Pencil olovčice, iPad Pro omogućava korisnicima da budu još produktivniji i kreativniji.

“Ovo su najmoćniji iPad tableti koje smo ikada napravili sa najnaprednijim ekranima na svetu koji dolaze sa ProMotion tehnologijom, moćnim novim A10X Fusion čipom i naprednom kamerom iz telefona iPhone 7,” rekao je Greg Joswiak, potpredsednik marketinga proizvoda u korporaciji Apple. “Zajedno sa iOS 11 operativnim sistemom, novi iPad Pro modeli će radikalno izmeniti sliku o tome šta sve korisnici mogu da postignu sa ajpedima.”

 

apple-pencil-ipad-pro-notes

 

Najnapredniji ekran sa mogućnošću ProMotion

Omamljujući redizajnirani Retina ekran novih iPad Pro tableta donosi ProMotion tehnologiju koja daje osvežavanje slike učestanošću od 120Hz što omogućava tečnije skrolovanje, veću brzinu reakcije (responsivnost) i uglađenije pomeranje prikazanih sadržaja. Sa ProMotion tehnologijom, Apple Pencil olovčica je još responsivnija sa najmanjom zadrškom (latencijom) u industriji od 20 milisekundi, što omogućava još tečnije i prirodnije crtanje rukom. ProMotion takođe unapređuje kvalitet prikaza i smanjuje potrošnju struje tako što automatski prilagođava frekvenciju osvežavanja slike kako bi pratio brzinu pomeranja prikazivanog sadržaja.

Napredni Retina prikaz je najsjajniji ekran kojeg je Apple ikada ugradio u iPad tablete i poseduje sloj protiv odsjaja, omogućavajući lakše gledanje sadržaja u prostoriji i na otvorenom prostoru. True Tone opcija dinamički podešava balans bele boje kako bi se prikaz prilagodio uslovima osvetljenja oko vas i postiglo vernije i prirodnije prikazivanje tonova boja. Širok gamut boja omogućava iPad Pro tabletima prikaz boja na nivou najboljih bioskopa.

Revolucionarne performanse A10X Fusion procesora

iPad Pro donosi revolucionarne performanse, mogućnosti povezivanja i svestranost da se izbori sa najzahtevnijim primenama. Snažni novi 64-bitni A10X Fusion čip pruža performanse koje su iznad većine PC laptopa na tržištu, tako da rešavanje složenih zadataka poput uređivanja fotografija i 4K videa, rendering 3D slika ili igranje igara, deluju lako. Šestojezgarni CPU i šestojezgarni GPU u sklopu čipa omogućavaju i do 30 procenata više CPU performanse, tj. do 40 procenata više grafičke performanse u odnosu na trenutno vodeću generaciju A9X čipa, a istovrmeno omogućavaju celodnevno trajanje baterije.

iPad Pro je savršeni uređaj za snimanje, uređivanje i deljenje fotografija i videa profesionalnog kvaliteta. On poseduje iste napredne kamere napred i pozadi kao i iPhone 7, što će reći 12 megapikselsku kameru sa optičkom stabilizacijom slike pozadi, odnosno 7 megapikselsku FaceTime HD kameru sa prednje strane. iPad Pro takođe donosi četiri zvučnika u audio sistemu, dajući snažan, jasan i zvučno bogat stereo zvuk, bez obzira u kom položaju ga koristili. Ugrađeni Apple SIM slot i podrška za standarde bežičnog povezivanja 802.11ac (Wi-Fi) i LTE Advanced (mobilne 4G mreža), olakšavaju korisnicima da ostanu povezani na Internet kad putuju u neku od 180 i više zemalja.

Touch ID senzor na iPad Pro tabletu je još resposivniji i omogućava korisnicima jednostavan i bezbedan način otključavanja ajpeda, čuvajući privatne informacije u sklopu aplikacija i odoobravajući kupovine preko App Store prodavnice, iTunes prodavnice i iBooks knjižare. Zahvaljujući ugrađenom Apple Pay aplikacijom na ajpedu, plaćanje fizičkih dobara i usluga u sklopu aplikacija ili na vebsajtovima koje prikazuje Safari, nikada nije bilo jednostavnije.

 

iOS 11 uvodi moćne opcije u iPad familiju

Operativni sistem iOS 11, koji nam stiže ove jeseni, uvodi moćne nove opcije na ajpedove, uključujući sledeće:

  • Novi podesivi Dock pokretač koji pruža brz pristup često korišćenim aplikacijama i dokumentima u svakom trenutku, bez obzira na to koju aplikaciju trenutno koristili;
  • Unapređeni multitasking, koji obuhvata redizajnirani prebacivač aplikacija kojim se Spaces funkcionalnost sa MacOS sistema uvodi u iOS operativni sistem, olakšavajući prelazak između aplikacija u memoriji tableta, pa čak i između parova aktivnih aplikacija kad se koristi podeljeni prikaz aplikacija na ekranu (Split View), ali i kad se primeni Slide Over način prikazivanja;
  • Nova Files aplikacija koja drži sve na jednom mestu, bilo da su to datoteke skladištene u “lokalu”, na iCloud Drive usluzi za skladištenje podataka u “oblaku” ili da su datoteke pohranjene na nekom od konkurentskih “oblaka” kao što su Box, Dropbox i drugi;
  • Multi-Touch Drag & Drop opcija je sistemski podržana da prebacuje tekst, slike i datoteke iz jedne u drugu aplikaciju, nezavisno od toge gde se one nalazile na ekranu;
  • Novi skener dokumenata u sklopu aplikacije Notes, koji omogućava korisnicima da lako skeniraju jednstranične ili višestranične dokumente, uklanjaju senke i koriste i moćne filtere slike da pojačaju čitljivost skeniranih dokumenata; kao i
  • Dublje integrisanje operativnog sistema sa Apple Pencil digitalnom olovkom, sa podrškom za crtanje i dopisivanje preko tekstualnih dokumenata u Notes i Mail aplikacijama, Instant Markup za lako potpisivanje dokumenata, anotiranje PDF dokumenata ili crtanje preko snimaka ekrana, i nova mogućnost Instant Notes, koja otvara beležnicu direktno iz aplikacije za za zaključavanje ekrana jednostavnim kuckanjem Apple Pencil olovčicom na ekran. Nova mogućnost je i to što se rukom pisane beleške mogu pretraživati, jer sistem prepoznaje rukopis.

Apple Pencil i Smart Keyboard tastatura

Apple Pencil i Smart Keyboard, digitalna olovka i tastatura koje su takođe dostupne za kupovinu, donose revolucionarnu preciznost i produktivnost iPad Pro tabletu. Napredni senzori u Apple Pencil olovci mere pritisak i ugao za prirodnije crtanje, anotiranje i uzimanje beleški. Nova Smart Keyboard tastatura pune veličine je naročito dizajnirana za 10,5-inčni iPad Pro, donoseći mu tanku, ali i dalje dugovečnu tastaturu koja nikad ne treba da se puni ili uparuje preko Bluetooth veze, lako se sklapa i tad štiti ekran, što Apple zove Smart Cover futrolom.

Cene i dostupnost novih iPad Pro tableta za domaće tržište biće objavljeni naknadno.

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela