Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » iPad Pro 9.7 – zabavi nikad kraja!

Apple nije očekivao veliki uspeh od iPad Pro tableta, međutim ovaj proizvod je veoma brzo osvojio srca velikog broja kupaca širom planete zbog čega je kompanija iz Kupertina odlučila da potrošačima ponudi i manju verziju koja gledano prema konstrukciji cilja na korisnike koji vole da uživaju u multimediji visoke definicije i igranju novih iOS igrica. U osnovi iPad Pro sa Retina ekranom dijagonale 9.7 inča predstavlja jedan proizvod široke namene opremljen trenutno najmoćnijim hardverom i softverom.

 

iPad Pro 9.7-inča_1

 

Ako stavimo oba iPad Pro tableta jedan pored drugog videćemo da se oni u nijednom fizičkom detalju ne razlikuju, osim što je iPad Pro sa Retina ekranom dijagonale 9.7 inča znatno manji, što je i logično jer ima manju dijagonalu displeja. Takođe, ovaj tablet je i lakši (437 grama) od svog brata, ali je zato hardverski nešto moćniji. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na bolji izbor kamerica i prisustvo Rose Gold modela sa kojim kompanija iz Kupertina direktno cilja na pripadnice lepšeg pola. Ispod tankog aluminijumskog kućišta iPad Pro tableta dijagonale ekrana 9.7 inča krije se moćni A9X procesor kome u radu pomaže M9 koprocesor koji umnogome rasterećuje centralni procesor prilikom procesuiranja kompleksnih zadataka. Kupcima su na raspolaganju modeli sa 32GB, 128GB i 256GB fleš storidža u Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) i Wi-Fi + Cellular izdanjima, a od bežičnih konekcija tu je još i Bluetooth 4.2 veza koja donosi daleko brži transfer podataka u odnosu na prethodnu generaciju.

Manji iPad Pro tablet dolazi sa Retina ekranom dijagonale 9.7 inča i radnom rezolucijom od 2048×1536 piksela pri gustini od 264 ppi. Isti nudi besprekornu reprodukciju boja, odličnu detaljnost i maksimalnu prirodnost objekata. Upravo zbog toga iPad Pro sa ekranom dijagonale 9.7 inča predstavlja idealan izbor za gledanje filmova visoke rezolucije, igranje najnovijih iOS igrica i crtanje kompleksnih grafičkih elemenata. U kombinaciji sa Apple-ovom olovkom manji iPad Pro je pravo oruđe za crtanje fenomenalnih 3D objekata, crtanje portreta, slikanje pejzaža i obradu najrazličitijih grafičkih elemenata. Kako ekran reaguje na nivoe pritiska tako je moguće slikama dati dubinu, širinu i složenost. Takođe, u milimetar precizno je moguće kreirati kompleksne oblike, poput, na primer luka i strele ili crta lica na portretu. Sjajna stvar kod ovog tableta je i ta što se Retina ekran lako održava i što nije podložan habanju i grebanju.

Neverovatno vizuelno uživanje koje donosi manji iPad Pro tablet prati i vrhunski zvuk koji se dobija iz četiri mala zvučnika raspoređena u uglovima tableta. Ovakvim potezom dobija se prodorniji i kristalniji zvuk koji upotpunjuje uživanje prilikom gledanja filmova ili igranja igrica. Apple je na ovom modelu tableta predstavio i bolje kamerice – prednja (FaceTime HD) kamerica operiše sa senzorom osetljivoti od 5MP, dok zadnja (iSight) kamera dolazi sa senzorom osetljivosti od 12MP sa kojom je moguće uslikati gotovo perfektne slike. Ova kamerica nudi punu podršku za Live Photos i u stanju je da napravi impresivne fotografije u smislu detaljnosti i prirodnosti. Sa druge strane, FaceTime HD kamerica donosi kristalnu Skype i FaceTime komunikaciju, ali je sa njom moguće uslikati i odlične selfije.

Bezbednost je jedna od bitnih stvari kod novog, manjeg iPad Pro tableta, a Apple se postarao da sve podigne na jedan viši nivo u odnosu na iPad tablete prethodnih generacija. Tu je Touch ID senzor, koji čita otiske pristiju, odnosno preko otiska prsta otključava tablet. Softverski je takođe sve unapređeno jer aktuelna iOS 9 platforma donosi preko 20 sigurnosnih protokola koje prema mišljenjima dizajnera iz Kupertina garantuju maksimalnu bezbedost podataka vlasniku tableta. Inače, kada smo već pomenuli iOS 9 platformu da kažemo da je ista u odnosu na prethodnu generaciju platforme osvežena za preko 250 novih funkcija koje rad sa iPad Pro tabletima i generalno iOS uređajima podižu na jedan viši nivo.

Na kraju priče o manjem iPad Pro tabletu ostaje još da kažemo da je njegova baterija apsolutno za svaki respekt. Ista omogućava rad do 10 časova i to sa aktivnom Wi-Fi konekcijom, a što je jako važno veoma brzo se puni. Zapravo, ako se kontrast displeja obori za nekih 30% moguće je sa ovim iPad-om dobiti gotovo celodnevni rad – to za sada ne nudi ni jedan drugi tablet ove dijagonale. I to bi u nekim kratkim crtama bio novi, manji iPad Pro. Gledano iz našeg ugla on je daleko bolja kupovina od većeg rešenja pre svega zbog svoje kompatnosti i mogućnosti lakog nošenja. Pored toga ovaj tablet ima bolje kamerice i definitivno je mnogo jednostavniji za korišnje i surfovanje. I cena mu je značajno povoljnija, pa kome treba profi zabava u pokretu ovaj tablet je apsolutno najbolji izbori!

 

Cena (sa PDV-om): od 89.890,00 dinara

Kontakt: iStyle

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela