Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Apple predstavio iPad Pro sa moćnim 12.9-inčnim Retina ekranom

Kompanija Apple® je danas predstavila potpuno novi iPad Pro™, koji sa svojim impresivnim Retina® ekranom dijagonale 12.9 inča i 5.6 miliona piksela, što je najviše na jednom iOS uređaju ikad, kao i revolucionarnim performansama zahvaljujući novom 64-bitnom A9X čipu, parira većini modernih prenosnih računara.

Novi, veći iPad Pro je tanak i lagan i obezbeđuje celodnevno trajanje baterije. Postoji više od 850.000 aplikacija unutar App Store℠ dizajniranih specijalno za iPad®, a iPad Pro će omogućiti novu generaciju naprednih aplikacija za sve kategorije upotreba, od produktivnosti, dizajna, ilustracija, inženjeringa i medicine do obrazovanja, igre i zabave.

 

iPad Pro_1

 
Apple je danas takođe predstavio Apple Pencil™ (eng. olovka) za iPad Pro, novi i precizni ulazni uređaj koji se kupuje odvojeno, a koji čini da crtanje i skiciranje budu izuzetno fluidan i prirodan posao. Podsistem Multi-Touch™ ekrana unutar iPad Pro uređaja je redizajniran tako da bolje radi sa Apple olovkom, te da potpuno smanji kašnjenje i isporuči neverovatnu preciznost za aktivnosti kao što su likovne ilustracije ili detaljni 3D dizajn. Napredni senzori u Apple olovci mere nivo pritiska i ugao pod kojim se ona nalazi u odnosu na površinu ekrana, što omogućava brz i tečan rad, dok je ugrađeni Lightning® konektor tu za brzo i jednostavno uparivanje i punjenje. Apple olovka takođe radi sa popularnim aplikacijama kao što su Mail, Notes, Procreate i Office 365 za iPad i tako nudi više prostora za dodatnu kreativnost i bolju produktivnost.

Nova Smart Keyboard (eng. Pametna tastatura) dodatno proširuje upotrebnu vrednost iPad Pro kategorije uređaja, jer je sada tu tastatura pune veličine, koja je u isto vreme tanka i izdržljiva, pa je možete poneti bilo gde. Pametna tastatura, dostupna za kupovinu posebno, vezuje se za novi, inovativni tip Smart Connector porta (eng. Pametni konektor), time eliminišući potrebu za posebnom baterijom, on / off prekidačem ili Bluetooth uparivanjem. Smart Tastatura je prekrivena posebnom vrstom tkanine i ima precizne, stabilne tastere koji obezbeđuju odličan osećaj pri kucanju, karakterističan za standardne tastature, a uz to je i lako sklopiva i može da se transformiše u Smart Cover®. Smart tastatura takođe radi sa novim QuickType® funkcijama u iOS 9, koje omogućavaju korisnicima da kucaju brže i lakše.

“iPad Pro je najnapredniji i najmoćniji iPad koji smo ikada napravili. Njegov prelepi veliki 12,9-inčni Retina ekran broji 5,6 miliona piksela i pruža bogato iskustvo za sadržaj i aplikacije. iPad Pro je i daleko najbrži iOS uređaj koji smo ikada kreirali – njegov A9X čip je brži od najvećeg broja prenosnih računara kako u CPU, tako i u grafičkom procesiranju, a sam uređaj je tanak i dovoljno lagan da ga možete držati u ruci ceo dan“, rekao je Filip Šiler, stariji potpredsednik marketing odeljenja u kompaniji Apple. „Inovativna Apple olovka i nova Pametna tastatura omogućavaju korisnicima da prilagode svoje iPad Pro iskustvo određenim aplikacijama koje koriste i poslu koji obavljaju, što iPad Pro čini idealnim alatom za sve tipove upotreba, od profesionalne produktivnosti do naprednog 3D dizajna.“
Inovativni dizajn

 

12.9-inčni Retina ekran sa svojih 5,6 miliona piksela i poboljšanom Multi-Touch tehnologijom, je najnapredniji ekran najviše rezolucije koja je ikad krasio jedan iOS uređaj. On pruža viši kontrast, ravnomernije, ujednačenije osvetljenje i poboljšanu energetsku efikasnost uz tehnologiju foto-ravnanja, TFT-oksid matrice i promenljivom stopom osvežavanja ekrana. Novi sistem sa četiri zvučnika obezbeđuje moćan, jasan i bogat stereo zvuk, a prefinjeno “unibody” kućište od eloksiranog aluminijuma daje iPad Pro-u čvrstinu, uz zadržanu tananost i nisku masu koje ga čine lakim kada se drži u rukama.

Tehnologije naprednih performansi

 

iPad Pro pruža revolucionarne performanse i visoku energetsku efikasnost, pa se tako možete pozabaviti i najzahtevnijim zadacima. Apple-ov moćni novi 64-bitni A9X čip, sa 64-bitnom arhitekturom treće generacije, pruža performanse u klasi desktop računara, kao i grafičku akceleraciju u rangu sa igračkim konzolama. Ultra-brzo bežično povezivanje vas drži povezanim gde god se našli sa 802.11ac Wi-Fi tehnologijom i podrškom za MIMO, kao i širokim spektrom LTE frekvencija i drugih brzih mobilnih mrežnih tehnologija (DC-HSDPA , HSPA+ ). Celodnevno, 10-časovno trajanje baterije donosi efikasnost koje korisnici i očekuju od iPad-a.

iOS 9

 

Najnapredniji mobilni operativni sistem na svetu, iOS 9, donosi nova pametna poboljšanja na iPad sa proaktivnom asistencijom, moćnim pretraživačem i poboljšanim funkcijama Siri® asistenta, a sve to štiteći korisnikovu privatnost. Nove multitasking funkcije dizajnirane specijalno za iPad platformu omogućavaju korisnicima da učine više u isto vreme, a već dostupne aplikacije koje su deo iOS sistema, postale su dosta moćnije: Notes je potpuno redizajniran, informacije o tranzitu su dodate u Maps, a potpuno nova News aplikacija je najbolji način da se prate vesti na jednom mobilnom uređaju. Osnova iOS sistema je još snažnija uz unapređenja softvera koji sada zahteva mnogo manje prostora za instalaciju, a tu su i brojna poboljšanja na polju sigurnosti i bezbednosti podataka za bolju zaštitu vaših uređaja.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela