Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Notebook i Tablet računari » Apple iPad Air 2

Tablet računari su u prošloj godini ponovo opravdali status najprodavanijih i najtraženijih gedžeta, a kompanija Apple je na ovom polju proglašena kao najuticajnija, odnosno Apple-ovi iPad tableti su poneli sve najprestižnije nagrade (iz oblasti dizajna i funkcionalnosti) što je pratila i više nego fantastična prodaja.

Posebnu pažnju kupaca privukao je relativno sveže lansirani iPad Air 2 koji se vizuelno veoma malo razlikuje od iPad Air tableta. Konkretno, Air 2 je značajno tanji od prvog Air tableta, od koga je i neznatno lakši. Međutim, Air 2 tablet donosi daleko bolje brzinske i grafičke performanse, kao i bolje kamerice zahvaljujući kojima je komunikacija podignuta na najviši mogući nivo. Pogledajmo šta sve još Air 2 tablet čini posebnim…

 

Apple iPad Air 2

 

Kao što smo napomenuli iPad Air 2 je izuzetno tanak tablet, verovatno i najtanji desetoinčni tablet na tržištu sa debljinom od svega 6.1 mm. On takođe spada i u jedne od najlakših tableta (437 grama Wi-Fi verzije), ali i one koji mogu da podnesu najrazličitije spoljne uticaje. Jednostavnije rečeno iako veoma tanak i lagan iPad Air 2 je izuzetno izdržljiv tablet čije se kućište čak i ne haba tako lako, a delimično je otporan i na padove i potrese.

iPad Air 2 pokreće izuzetno snažan 64-bitni A8 procesor, a njemu u radu pomaže M8 koprocesor čiji je glavni zadatak da koordinira ugrađene senzore i preko njih prati navike korisnika. Zapravo sa M8 koprocesorom iPad Air 2 je više od pametnog tableta on je tablet koji živi sa korisnikom, prati njegove navike i pomaže mu da lekše prevaziđe sve prepreke na koje naiđe.

Ipak, najjača strana novog Air 2 tableta je Retina ekran jer donosi neverovatne multimedijalne mogućnosti. Novi HD filmovi i nove iOS igrice na njemu izgledaju maksimalno realistično, kao i grafika i tekstovi. Ono što je posebno zanimljivo je da Retina displej iPad Air 2 tableta koristi novo LED pozadinsko osvetljenje koje troši značano manje energije čime se dobija nešto bolja radna autonomija baterije (do 10 časova sa aktivnom Wi-Fi konekcijom), ali i neznatno bolji prikaz slike u odnosu na Retina displej na prvom Air tabletu.

Kompanija iz Kupertina je novi iPad Air 2 tablet opremila i sa boljim kamericama koje donose lepše fotografije i video snimke, kao i sa svim naprednim Wireless konekcijama od kojih se posebno izdvaja Wi-Fi konekcija po ac standardu koji je značajno brži od prethodnih i donosi punu kompatibilnost sa najrazličitijim uređajima bez obzira na platformu koju koriste.

Na kraju priče o iPad Air 2 tabletu ostaje još da kažemo kako je isti do 50% brži od prethodnika, od koga je za 40% i grafički napredniji. To mu sa punim pravom daje titulu najmoćnijeg, a prava stvar je što je Air 2 na svim testovima gotovo duplo brži i od najbržeg Android baziranog tableta. Air 2 tablet se na tržištu može naći u tri različite boje (Silver, Gold i Space Gray) i kapacitetima od 16GB, 64GB i 128GB. Jedini nedostaci su mu nemogućnost proširenja skladišnog prostora memorijskim karticama i to što se nakon višečasovnog rada malo više zagreje. Na svim ostalim poljima on je pravo savršenstvo!

Cena (sa PDV-om): 65.590,00 dinara

Kontakt: Apcom

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela