Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Zubni implanti su plod inovacija u stomatologiji

Stomatolog 21. veka mora ići u korak sa svim promenana i prilagoditi svoj način rada dobu u kome živi, a zubni implanti su jedno od najboljih rešenja koje je zamenilo neudobne proteze. Opšte je poznato da je razvoj tehnologija omogućio nastanak mnogih kreativnih metoda za rešavanje stomatoloških problema. Naime, posao stomatologa je pre samo jednu deceniju bio čist manuelni posao, a danas, zahvaljujući praćenju trendova i koršćenju inovativnih rešenja, ova grana medicine je znatno napredovala

 

Kako da uz pomoć zubnih implata rešite problem bezube vilice?

Zubni implanti su najsavremenije rešenje za problem bezubih vilica. Ceo proces ugrađivanja ne traje dugo, a sastoji se od implementacije šrafa u kost vilice i zuba koji će izgledati gotovo isto kao vaši prirodni zubi.

Evo kako stomatolog dr Srđan Lolin, specijalista oralne hirurgije i master in laser dentistry govori o nadoknadi zuba: „Najbolji način za nadoknadu izgubljenih zuba je ugradnja zubnih implanta. Zubni implanti se ugrađuju u gornju ili donju vilicu, a fiksiraju se direktno u kost vilice. Pre nego što se primeni procedura All-on-4 ili All-on-6, ne može ostati ni jedan zub u vilici. Bez obzira na to što vadimo sve zube, kada je indikacija, pacijent će dobiti fiksne zube.”

 

Zubni implanti su plod inovacija u stomatologiji

 

Koja je cena zubnih implanta, i kako funkcioniše ugradnje istih?

 

Zubni implanti cena je jedan od najčešće kucanih upita na internet pretraživačima preko koga naši pacijenti dolaze do našeg sajta”, kaže doktor Srđan Lolin.
Usluge u ordinaciji dr Lolin idu u korak sa svim svetskim stomatološkim ordinacijama jer se koriste najsavremenije metode rada. Naime evropske cene ovih usluga su i do deset puta veće nego cene zubnih implanta u našoj ordinaciji, a način i kvalitet rada su podjednako dobri kao i u svim evropskim zeljama. Jako je bitno napomenuti da je bez snimka je teško utvrditi tačne troškove jer nije uvek potrebno ugraditi toliko implantata koliko fali zuba. Na primer ukoliko nedostaje tri ili četiri zuba dovoljno je ugraditi uglavnom dva implantata. Preko njih može da se postavi most od četiri zuba.

Zbog povoljne cene i rada po evropskim sandardima mnogi naši klijenti koji su se odlučili na korak ugradnje zubnih implanata, bilu su bogatiji za jedno pozitivno iskustvo. Naime, tokom samog procesa se ne oseća bol niti neprijatnost zbog svih prethodno preduzetih mera za sprečavanje nastanka bola. Takođe u stalnom smo kontaktu sa našim pacijentima i uvek smo tu da pomognemo ukoliko imaju nekih dodatnih pitanja za samo održavanje proteza i slično.

Želimo da imamo trasparentan odnos sa našim pacijentima pa tako sve cene naših usluga možete pogledati na sajtu ordinacije Dr Lolin. Ranije se pravilo dosta proteza koje se kopčaju preko četiri implantata. Sada vrlo retko. Nakon obuke u Brazilu tim stručnjaka iz ordinacije dr Lolin pacijentima nudi Toronto bridž preko četiri implantata. Ovi zubi se ne vade iz usta, ne postoji nepce kao na protezi i održavaju se kao prirodni zubi. Od akrilata su, lak je materijal, ne opterećuje mnogo implantate. Mogu da se fiksiraju preko četiri implantata, nije potreban veći broj. Jednostavna je popravka ukoliko je potrebna, a radi održavanja se mogu skinuti u ordinaciji.

Samo ugrađivane zubnih implanata se sastoji iz više pojedinačnih procesa kao što su operativno vađenje svih zuba iz jedne vilice, čišćenje gnojnih kesica i nivelacija vilice, ugrađivanje četiri ili šest implantata po vilici i stavljanje privremenih zuba koji su fiksirani za implantate za jednu vilicu. Zahvaljujući najkvalitetnijim implantima o kojima smo učili od najboljih brazilskih stručnjaka, po ugradnji istih, možemo odmah ponuditi našim klijentima privremene zube. Implanti su posebno dizajnirani da mogu odmah da se opterete i vrlo brzo se vezuju za viličnu kost sa visokim procentom uspeha. Posle par meseci dolazi do ugrađivanja stalnih zuba na implantatima i postoji nekoliko vrsta npr. akrilatni zubi sa metalnim ojačanjem takozvani Toronto bridž.

Moguće je napraviti zube u bleach bojama, čime pacijent dobija “hollywood smile”, odnosno blistavo bele zube nalik onima koje imaju holivudske zvezde. U našoj ordinaciji radimo šrafljenu verziju mosta preko implantata, koji može da se skine u ordinaciji. Ipak, reparatura je nešto komplikovanija nego kod druge dve vrste rada.

Takođe jedna od najčešćih varijanti zuba koje pravimo preko implantata je metalokeramički most. To je veoma izdržljiv i dugotrajan protetski rad. Metal se izrađuje na 3D printeru i ima manju težinu i manje opterećuje implantate nego kada se lije starim tehnikama. Estetski dobro izgleda. ˮ, ističe stomatology Dr Lolin.

Kako izgledaju zubi odmah nakon ugradnje zubnih implanta?

 

Proces ugranje zubnih implanta je najkraći put do savršenog osmeha. Pacijente u stomatološkoj ordinaciji dr Lolin posebno raduje što će svega nekoliko dana nakon ugradnje implantata dobiti fiksne, privremene zube, koji se ne vade iz usta. Ti zubi su, osim što lepo izgledaju, u potpunosti funkcionalni za žvakanje hrane i pravilan izgovor reči. Privremene menjamo stalnim zubima oko četiri meseca nakon ugradnje implantata.

 

Zubni implanti su se pokazali kao neko od najboljih rešenja za bezube vilice. Oni su tu da pokažu jako veliki napredak u stomatologiji u porotekloj deceniji i da učine da se pacijenti koji se odlučuju na ovu vrstu intervencije osećaju potpuno lagodno nakon same intervencije. Zubne proteze koje se vade iz usta su sada prošlost, zamenili sui h zubni implati. Oni su konstantno fiksirani za vilicu, a pacijent se oseća prijatno sa zubnim implantim kao da su oduvek bili tu. Vratite svoj prirodan osmeh uz bezbolnu ugradnju zubnih implata!

 

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela