Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi se našao na listi društveno odgovornih kompanija časopisa Forbes China

Forbes China je uvrstio Xiaomi na svoju listu China ESG 50 za 2022. godinu. Pomenuti magazin je objavio svoj China ESG 50 izveštaj kako bi odao priznanje kompanijama koje se pridržavaju najboljih praksi u oblasti životne sredine, društva i upravljanja (ESG ).

 

Xiaomi Forbes China ESG 50

 

„Počastvovani smo što smo dobili priznanje za naš način vođenja ESG segmenta“, rekao je Wang Xiang, partner i predsednik Xiaomi grupe. „Kao jedna od tri vodeće svetske kompanije koje se bave proizvodnjom pametnih telefona i najveći proizvođač AIoT uređaja, Xiaomi je u potpunosti posvećen korišćenju svojih resursa kako bi stvorio održivu ekonomiju za naše korisnike, zaposlene, partnere i planetu. Radujemo se što ćemo drugima biti primeri i nastavićemo da integrišemo dobre prakse ESG u naše proizvode, usluge, strukturu upravljanja i operacije.“

Kriterijumi magazina Forbes China za izbor za listu ESG 50 zasnovani su na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (UN). Kompanije navedene na listi su takođe na Forbes Global 2000 listi.

Xiaomi smatra upravljanje ESG segmentom fundamentalnim za svoju korporativnu strategiju. Od 2018. godine kompanija objavljuje godišnji ESG izveštaj, a 2020. godine pridružila se Globalnom dogovoru UN-a i obavezala se na poštovanje deset propisanih principa korporativne odgovornosti. Njena dostignuća u ESG-u priznala je Komora kompanija koje kotiraju na berzi u Hong Kongu 2021. godine dodelivši kompaniji Xiaomi nagradu za zalaganja u ESG oblasti.

Xiaomi je smanjio potrošnju resursa i minimizirao uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu koristeći naprednu tehnologiju i optimizujući proizvodne procese. Kao što je prikazano na grafikonu ispod, uticaji na životnu sredinu su minimizirani produženjem životnog ciklusa Xiaomi proizvoda.

Primeri kako je Xiaomi smanjio uticaj na životnu sredinu uključuju sledeće. Xiaomi 12 serija pametnih telefona poseduje leđa konstruisana od BASF Haptex-a, poliuretanskog (PU) materijala sa niskim sadržajem ugljenika koji nije rastvoriv, za čiju proizvodnju se troši 20 procenata manje energije, emituje 20 procenata manje gasova staklene bašte i koristi 15 procenata manje vode u poređenju sa sintetičkom kožom. Lagane palete koje se koriste za transport pametnih telefona godišnje uštede do 460 metričkih tona avionskog goriva ili 1.423 metričke tone CO2. Xiaomi je takođe reciklirao više od 650 hiljada pametnih telefona u 2021. godini, od kojih je 80 do 90 procenata preprodato.

Kada je u pitanju društveni faktor u ESG-u, Xiaomi je izgradio sveobuhvatnu strukturu upravljanja kako bi zaštitio bezbednost podataka i privatnost korisnika. Xiaomi je osnovao svoj Komitet za bezbednost i privatnost 2014., a 2018. usvojio je Opštu uredbu o zaštiti podataka (GDPR) za procenu usklađenosti sa Evropskom unijom. Nastavlja da se podvrgava spoljnoj stručnoj kontroli zaštite podataka i privatnosti korisnika. Prošle godine, Xiaomi je objavio svoj prvi izveštaj o transparentnosti, što ga čini prvim brendom Android pametnih telefona koji je to učinio. Xiaomi je ove godine dobio sertifikat o registraciji NIST CSF-a (Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, Cybersecurity Framework), dodatno ojačavajući svoje mogućnosti zaštite bezbednosti podataka.

Za više informacija posetite https://ir.mi.com/environmental-social-governance

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela