Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi proglašen za jednu od najinovativnijih kompanija u 2022. godini

Globalna tehnološka kompanija Xiaomi našla se na godišnjoj listi Bostonske konsultantske grupe (Boston Consulting Group – BCG) pod nazivom „50 najinovativnijih kompanija u 2022. godini“. Ovo priznanje ukazuje na to da su inovacije , ali i ulaganja u  istraživanja novih tehnologija korporacije prepoznata u industriji.

 

Xiaomi BGC najinovativnije kompanije - fotografija 1

 

Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomi grupe u avgustu je istakao da su ulaganja kompanije inovacije i razvoj dostigla 3,8 milijardi RMB u drugom kvartalu ove godine, što je povećanje od 22,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te da se očekuje da će do kraja godine dostići 17 milijardi RMB, a 100  milijardi u narednih pet godina. Ovakva ulaganja imaju za cilj da Xiaomi i u budućnosti bude lider koji nudi svojim korisnicima najsavremenije tehnologije i najbolja pametna rešenja za svakodnevni život.

Lista se zasniva na anketi koju BCG sprovodi u decembru i januaru svake godine. U njoj učestvuje 1.500 rukovodilaca kompanija i inovatora koji procenjuju rad svetskih kompanija na osnovu 4 kriterijuma: mišljenje potrošača o brendu, mišljenje kolega iz industrije, problemi sa kojima se industrija suočava i vrednost proizvoda.

Godišnji izveštaj najinovativnijih kompanija se objavljuje od 2003. godine.  Ostale kompanije na listi za 2022. godinu su Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Coca-Cola, Tencent itd.

Xiaomi je tokom proteklih godina stvorio tehnološki ekosistem koji se stalno širi i obuhvata pametne telefone, nosive uređaje, Smart home uređaje, pametnu proizvodnju, električna vozila i bioničke robote, kako bi na najbolji mogući način iskoristio pametnu tehnologiju u poboljšanju kvaliteta života.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela