Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi ponovo potvrđuje posvećenost bezbednosti i privatnosti podataka

Xiaomi, globalni lider u oblasti proizvodnje pametnih telefona i uređaja sa IoT platformom, potvrdio je svoju posvećenost zaštiti podataka korisnika tokom Meseca svesti o bezbednosti i privatnosti koji organizuje svake godine u junu. Tokom juna orgaizovana je obuka zaposlenih i stručni seminari u Xiaomi tehnološkom parku u Pekingu, kao i u Xiaomi-jevom tehnološkom operativnom centru u Singapuru.

Ovo je bila treća uzastopna godina da su održani specijalni časovi za inženjere i druge zaposlene, kao i diskusije sa rukovodiocima industrije, stručnjacima za IT bezbednost i javnost o važnosti bezbednosti podataka i zaštite privatnosti korisnika. Xiaomi je takođe objavio ažurirane publikacije o bezbednosti i privatnosti zajedno sa svojim godišnjim izveštajem o transparentnosti sa detaljima o aktivnostima bezbednosti podataka.

 

Xiaomi corpo 01

 

Xiaomi je izgradio široku strukturu upravljanja kako bi zaštitio bezbednost podataka i privatnost korisnika. Ovo uključuje saradnju između stručnjaka za sajber bezbednost, inženjera koji rade na operativnom sistemu pametnih telefona, advokata i stručnjaka za usaglašenost sa zakonima. Ove stručnjake nadgleda Komitet za bezbednost i privatnost koji vode viši rukovodioci.

Cui Baokiu, potpredsednik kompanije Xiaomi i predsednik Komiteta za bezbednost i privatnost kompanije, nazvao je bezbednost podataka i zaštitu privatnosti korisnika ključnom za dugoročni, održivi razvoj globalnog poslovanja kompanije. „Zaštita bezbednosti podataka i privatnosti naših korisnika je glavni prioritet“, rekao je on. „Našim klijentima je stalo do ovog pitanja više od bilo kog drugog. Xiaomi je posvećen ponudi bezbednih i pouzdanih Android pametnih telefona i IoT proizvoda.“

Eugen Liderman, direktor Android bezbednosne strategije kompanije Google, istakao doprinos kompanije Xiaomi Android sistemu. „Jedna od najvećih prednosti Androida je raznovrstan ekosistem partnera. Xiaomi je odličan primer za to i sjajno je videti njihovo kontinuirano ulaganje u sajber bezbednost u svom portfelju proizvoda“, dodao je on.

Profesor Liu Iang sa Fakulteta računarskih nauka i inženjerstva, Tehnološkog Univerziteta Naniang, rekao je: „Kako su bezbednosni izazovi fokus mnogih diskusija o tehnologiji, proizvođači u industriji pridaju veći značaj urgentnosti upravljanja ranjivostima na hardveru, softveru, pa čak i u prostoru otvorenog koda. Xiaomi je uložio ogromne napore da reši ovaj problem, štiteći korisnike tehnološkom ekspertizom i neprestano istražujući nove metode za bolju zaštitu podataka.“

Sa najvećom svetskom platformom IoT uređaja, Xiaomi stalno radi na poboljšanju bezbednosti IoT-a i zaštite privatnosti. Xiaomi je 29. i 30. juna održao svoj peti Samit o bezbednosti IoT segmenta u Pekingu. Industrijski lideri i stručnjaci razgovarali su o širokom spektru pitanja od okvira upravljanja bezbednošću podataka i prekograničnog prenosa podataka do bezbednosti električnih vozila povezanih na IoT platformu i rešenja za bezbednosne pretnje u lancu snabdevanja softverom.

Tokom junskog događaja, Xiaomi je objavio da je Electric Scooter 4 Pro dobio sertifikat IoT Security Rating Gold od strane Međunarodnog instituta za istraživanje bezbednosti sa sedištem u SAD. Ovaj sertifikat je učinio Electric Scooter 4 Pro prvim električnim trotinetom na svetu sa tako visokim stepenom bezbednosti. Sertifikat je takođe ukazao da je bezbednosna osnova razvoja Xiaomi-jevih IoT proizvoda u skladu sa međunarodnim standardima.

Xiaomi je osnovao svoj Komitet za bezbednost i privatnost 2014. godine, a 2016. godine je postao prva kineska kompanija koja je dobila sertifikat od TrustArc-a. Xiaomi je 2018. usvojio Opštu uredbu o zaštiti podataka (GDPR) za procenu usklađenosti sa Evropskom unijom. 2019. godine, Xiaomi bezbednosne i privatne prakse su sertifikovane prema ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018. Prošle godine, Xiaomi je objavio svoj prvi izveštaj o transparentnosti, čineći ga prvim proizvođačem Android pametnih telefona koji je to uradio. Xiaomi je ove godine dobio sertifikat o registraciji NIST CSF-a (Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, Cybersecurity Framework), dodatno ojačavajući svoje mogućnosti zaštite bezbednosti podataka.

Oznake:
© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela