Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Xiaomi napredovao na listi 50 najinovativnijih kompanija prema Boston Consulting Group (BCG)

Boston Consulting Group (BCG) uvrstio je globalnu tehnološku kompaniju Xiaomi kao 29. na svojoj listi “50 najinovativnijih kompanija u 2023”, što predstavlja napredak u odnosu na prošlu godinu kada je zauzimala 31. poziciju.

 

Xiaomi 3

 

Ovogodišnji rang na BSG listi je priznanje da ova kompanija na prvo mesto stavlja inovacije, ulažući u njih kao i u zaposlene. U prvom kvartalu ove godine, Xiaomi je povećao troškove R&D centara za 17,7% u poređenju sa prethodnom godinom, dostigavši iznos od 4,1 milijardu juana. Do 31. marta 2023. godine, broj zaposlenih u ovim ustanovama iznosio je oko 16.500, što čini više od 50% ukupnog broja zaposlenih u kompaniji. Zahvaljujući radu odeljenja za istraživanje i razvoj, kompanija je do sada stekla preko 32.000 patenata širom sveta, a očekuje se da će do kraja godine ulaganja u njih biti veća od 20 milijardi juana.

Kompanija je sprovela tehnološku transformaciju koja je uključivala i veštačku inteligenciju.  (AI). U aprilu je zvanično osnovala tim, AI Lab Foundation Model i zaposlila 1.200 stručnjaka da rade na AI projektima. Misija tima je da radi na razvoju upotrebe veštačke inteligencije u različitim oblastima koristeći tehnološka dostignuća.

Boston Consulting Group (BCG) lista najinovativnijih kompanija se formira na osnovu ankete koju je sproveo tim od preko 1.000 izvršnih direktora za inovacije širom sveta, a sprovedena je u decembru 2022. i januaru 2023. godine. Anketa procenjuje performanse kompanija u četiri kategorije: globalni uticaj, mišljenje stručnjaka u industriji, uticaj na industriju i stvaranje vrednosti.

BCG objavljuje godišnje izveštaje o inovacijama još od 2003. godine. Amazon, Alphabet, Microsoft, Siemens, Pfizer, SpaceX, Nike, IBM nalaze se na ovogodišnjoj listi.

Xiaomi je prepoznao 2023. godinu kao ključnu za rast. Kompanija će nastaviti da radi na unapređivanju svoje poslovne strategije koja je fokusirana na razvoj, sa osloncem na tehnološkom napretku i misiji da svima u svetu omogući bolji život kroz inovativnu tehnologiju.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela