Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » WIFI: OZBILJNA „IGRAČKA“ ZA OZBILJNE IGRAČE

Bilo da ste vlasnik čitavog lanca restorana ili samo jedne od prodavnica u okviru tržnog centra, pretpostavka je da želite da saznate što više, kako o vašim redovnim, tako i o potencijalnim mušterijama. Zašto? Pa, zato da bi redovne mušterije postale još redovnije, a da bi potencijalne mušterije postale mušterije.

Uprkos neprekidnom razvoju interneta i sveopštoj digitalizaiji korporativnih sistema, koji su stvorili bazu za olakšano prikupljanje podataka o korisnicima proizvoda i usluga, prema istraživanjima kompanije Clico, specijalizovane za oblasti bezbednosti podataka, umrežavanja informacionih sistema i njihovog upravljanja, većina poslovnih objekata u Srbiji ne poseduje efikasne tehnologije za tu svrhu. Stoga su na ceni rešenja koja koriste prednosti savremenog, bežičnog interneta radi optimalnog iskorišćavanja potencijala poslovnih resursa.

 

coffee-2425275_1920

 

Moćna poslovna platforma

Rešenje koje predstavlja značajan iskorak u evoluciji tehnologija za maksimalno korišćenje sistema povezanih uređaja u poslovne svrhe jeste Linkyfi rešenje za upravljanje WiFi-jem i njegova podešavanja i analitiku, koje je, u kombinaciji s Linkyfi lokacijskim servisima za detektovanje i lociranje WiFi uređaja, pronašlo primenu u korporativnim mrežama širom sveta. Prema rečima Ivana Mladenovića, regionalnog menadžera kompanije Clico, koja je najveći specijalizovani distributer mrežnih i sigurnosnih sistema na istočnoevropskom tržištu, potražnja za navedenim rešenjem je velika jer ono omogućava:

  • Gostujući pristup WiFi-ju, preko captive portala u vidu posebno kreirane stranice za dobrodošlicu, s različitim opcijama logovanja, kao što su društvene mreže, e-mail, telefon ili upitnik, koji vode do landing page-a, namenjenog za marketing u digitalnom prostoru;
  • Naprednu analitiku, radi preciznog planiranja i kreiranja marketinških kampanja u vidu slanja promotivnih poruka, email-ova ili kupona korisnicima mreže u realnom vremenu, na osnovu analize njihovih demografskih, istorijskih i geolokacijskih podataka.

Stoga, kako dalje kaže gospodin Mladenović, ovakav tip poslovnih rešenja ne samo da predstavlja moćnu marketinšku platformu, već i povećava vrednost usluga internet provajdera i doprinosi boljem korisničkom doživljaju posetilaca mreže.

Potreba za efikasnim poslovnim rešenjima

Razvoj kompanija u Srbiji i regionu doprineo je rastućoj potrebi za efikasnim poslovnim rešenjima, koja obezbeđuju prednost u odnosu na konkurenciju. Ipak, još uvek je prisutan raskorak između prepoznavanja potrebe za navedenim rešenjima i njihove primene, najviše zbog slabe informisanosti i nedovoljnog razumevanja materije od strane rukovodećih struktura kompanija.

Upravo zbog toga, kompanija Clico, distributer Linkyfi-ja za jadransku regiju, pokrenula je svoj competence center, sačinjen od vrhunskih bezbednosnih inženjera, koji omogućava kompanijama da saznaju sve o umrežavanju sistema i zaštiti podataka, kako o aktuelnim pretnjama, tako i dostupnim rešenjima, koji su im bitni za nastavak poslovanja.

 

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela