Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Volonterska akcija – Minuti znanja!

U vreme aktuelne pandemije kada su stupile na snagu mere socijalnog distanciranja i kada vreme što je više moguće provodimo kod kuće, građani su pokazali veliku solidarnost i spremnost da se nađu jedni drugima u ovoj teškoj situaciji. Samo jedan od mnogih primera možemo videti na prortalu utrenu.com gde je pokrenuta volonterska akcija “Minuti znanja”.

U-Trenu_ilustracija

 

Kako ističu administratori portala – cilj akcije je druženje, razmena znanja i iskustva, zabava mališana. Sve one aktivnosti koje nam pomažu da kvalitetno provedemo vreme kod kuće i ne dozvolimo da se zbog fizičkog distanciranja osećamo i psihički loše. Jednostavno, da pokažemo da smo tu jedni za druge.

Da biste učestvovali u akciji, dovoljno je da posetite ovaj link, izaberete čas kome želite da prisustujete i započnite druženje.

Svaki predavač je dobrodošao da objavi svoj post (čas, predavanje, čitanje knjige, animiranje dece, poziv na online kafu…). Sve teme su dobrodošle.

Samo neki od niza postova su:

“Učenici osnovnih škola, kome god je potrebna pomoć oko izrade domaćih zadataka iz ruskog ili srpskog jezika, kao i priprema za prijemni iz srpskog jezika, slobodno me kontaktirajte da se dogovorimo za termin, i korisno utrošimo ovo vreme koje provodimo kod kuće!”
Jovana

“Postovane dame i gospodo, Verujem da se veliki broj vas, u ovako teskom periodu kako za nasu zemlju, tako I za citavo covecanstvo, nasao u dilemi izmedju ,,sta sada,, I ,,kuda dalje,,. U ovom trenutku je prvo neophodno da ucinite korak prema sebi. Ukoliko Vam je potreban razgovor, savet ili pak psihološka pomoć zakazite slobodno i to potpuno besplatno, pozivom ili porukom”
Dejan

Čas šminkanja. Da se pripremimo za izlazak iz kuce, kada sve ovo prodje. A ujedno i da budemo lepe i u karantinu. Dogovoricemo se kada se javite preko koje aplikacije ćemo održati čas. Javite se na mail: aleksandra.lakica@gmail.com Ps termin će biti otvoren.
Aleksandra

“Zdravo! Mi želimo da pomognemo mladim roditeljima sa dečicom kako da ih animiraju tokom novonastale situacije. Pokazaćemo im neke igrice, vežbe i primere kako mogu da zabave decu kada dosada pokuca na vrata! Prijavite se na mejl, čekamo vas”
Milica i Anđela

“Bitno je da vreme koje provodimo u kući iskoristimo da steknemo nova znanja ili da se posvetimo nečemu za šta do sad nismo imali vremena. Ukoliko neko ima želju da svira gitaru, rado sam tu da pomognem. Takodje, ukoliko nekom treba razgovor o bilo čemu i nema sa kim da razgovara, tu sam da popričamo uz kafu”
Jovana

…i brojni drugi.

Pored akcije “Minuti znanja” pokrenute su i brojne druge volonterske akcije gde građani na delu pokazuju svoju brigu prema drugima, a posebno prema najugroženijim gražanima.

Više o portalu možete saznati na ovom link-u

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela