Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Vodeća ruska striming platforma START stiže u Srbiju

START, međunarodna striming platforma koja omogućava vrhunske filmove i serije ruske produkcije od sada je dostupna i u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Najbrže rastući striming servis u Rusiji (prema podacima dobijenim od nezavisnih analitičkih agencija Telecom Daily i TMT Consulting), START, sa zadovoljstvom najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene srpskom tržištu, kao i prvi talas ekskluzivnog sadržaja sa srpskim i engleskim titlovima dostupan gledaocima.

 

001 START striming

 

START ima sopstveni studio za produkciju koji je proizveo više od 50 originalnih projekata u poslednje četiri godine, uključujući širok spektar filmova, serija, dokumentarnih filmova i porodičnih emisija. Glavni fokus je na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaralaca i umetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Preko 80 vrhunskih projekata je sprovedeno u različitim fazama produkcije, uključujući „Izazov“ — prvi film snimljen u svemiru, a čiji je autor Klim Šipenko koji se upravo vratio sa Međunarodne svemirske stanice. Projekat je koprodukcija kompanije START zajedno sa Roscosmos, Channel One i Yellow, Black and White.

Uspeh platforme dodatno ističe činjenica da producenti platforme START stoje iza ostvarenja kao što je „Sin bogataša”, ruskog filma sa najvećom zaradom svih vremena, a samo „Avatar” je zaradio više (44,2 miliona evra) na ruskim blagajnama. Pored toga, START je plasirao originalni naučno-fantastični hit film „Bolji od nas”, prvi ruski projekat koji je obezbedio Netflix Original status. Na spisku projekata je i serija „Sponzoruše” prvi ruski Amazon Prime Original, koja je ostvarila izuzetan uspeh isključivo u digitalnom obliku (bez TV distribucije), dok je serija „Šerlok: Ruske hronike” nakon premijere na platformi START objavljena na japanskom AXN Mystery kanalu, nakon čega je međunarodni distributer ZDF Enterprises prodao prava na seriju servisu za striming Salto i kanalu M6. START želi da čitav striming servis učini jednako popularnim kao što su ti projekti.

Osim što nudi premijum projekte koji su priznati širom sveta, START takođe brine i o zadovoljstvu korisnika aplikacije: prema podacima nezavisne analitičke agencije TelecomDaily, 9 od 10 pretplatnika je zadovoljno uslugom striminga platforme START, što ga stavlja korak ispred Netflix i Apple TV+ servisa u Rusiji.

„START je međunarodni striming servis sa 40 odsto pretplatnika van Rusije. Sada sa ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Ove teritorije su prvi korak našeg globalnog širenja. Glavni ciljevi kompanije START su da naše priče podelimo sa publikom u regionu i da postanemo jedan od ključnih VOD igrača u istočnoj i centralnoj Evropi. Već smo u završnoj fazi sporazuma o saradnji sa nekim od naših partnera u Srbiji“, rekao je Aleksandar Dvoinišnikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START.

START je već razgovarao sa mnogim ključnim telekomunikacionim i medijskim kompanijama u regionu i dobio je izuzetno pozitivne reakcije, što je pokazalo da postoji velika potražnja za ovakvim sadržajem.

„Planiramo i da produciramo i premijerno prikazujemo originalne lokalne sadržaje. Biće sve više srpskih filmova i serija, kao i najboljih ruskih projekata. START je već koproducirao komediju „Hotel Beograd“ zajedno sa Archangel studiom Miloša Bikovića. Veoma smo zainteresovani za koprodukciju i za kupovinu najboljih lokalnih projekata koji će imati i međunarodni potencijal“, dodaje Dvoinišnjikov.

U početnoj fazi lansiranja platforme u regionu, START nudi vrhunske originalne serije: sportsku komediju „Fitnes“, ostvarenja kao što su „Lapsi“, „Zona nelagode“, sportsku dramu „Van igre“, dokumentarnu mini-seriju o zlostavljanju „Dosta!“, mini-seriju zasnovanu na vrhunskoj hit drami — „Tekst. Stvarnost“. Ponuda će uključivati i druge hit serije, kao i vrhunski izbor filmova, a mnoge serije i filmovi biće dodati u novembru.

Deo vrhunske selekcije filmova biće komedija o prijateljstvu „Glavom i bradom Kaha”, zatim „O čemu razgovaraju muškarci”, „Povratak”, „Super Bobrovi”, „Super Bobrovi. Narodni osvetnici”, „Uterivač dugova”, „Fabrika”, „O čemu još razgovaraju muškarci”, „Izgnanstvo”, „Dan izbora”, „Dan radija”, „Velika poezija”, „Mlado vino”, „Trezni vozač”, „Osvajanje Sibira”, „Tekst”, „Šetaj, Vasja”, „Mladoženja”, „Doručak kod tate”, „Zemlja čuda”, „Bez granica”, „Sve i odmah”, „Ovo mi se dešava”, „Dvoje” i „Srećan slučaj”.

Novembarske premijere uključivaće vrhunsku originalnu dramu o elitnom moskovskom svetu novca, seksa i moći sa preko 65 miliona pregleda na START platformi — „Sponzoruše“, novu vampirsku dramu „Vampiri iz unutrašnjosti“, nagrađivanu dramu „Oluja“, te avanturističku seriju o prijateljstvu „Glavom i bradom Kaha. Ženidba“.

Osim toga, u novembru će se na platformi naći i druge sezone serija „Ukratko 2”, „Kuhinja 2”, „Fitnes 2”, „Rat porodica 2”, „Novajlija 2”. Pretplatnicima će od serijskog programa na raspolaganju biti još i krimi drama „U kavezu”, komedija „Ivanovi Ivanovi”, drama o dvoje bivših ljubavnika pisaca i likova scenarija na kom rade – „Velika sekunda”, istorijska drama „Krvava vlastelinka”, kao i filmovi „Otopljavanje”, „Sin umesto oca”, „Garden Ring (Sadovoe koljco)”, te poznata franšiza — „Kuhinja u Parizu”.

Od novembra, originalni START projekti će istovremeno biti globalno premijerno prikazivani na srpskom, ruskom i engleskom jeziku, počevši od serija koja predstavlja miks drame i komedije Kvartet I (od kreatora komedija „Dan izbora”, „Dan radija”, „O čemu razgovaraju muškarci”, O čemu još razgovaraju muškarci”) – „Borenjka to nema u sebi“, koja prati uznemirenog filmskog režisera koji se nakon snimanja svog novog filma povlači u svoja sećanja i brige. Do kraja 2021. još dva originalna ostvarenja biće premijerno prikazana, nova komedija o tri žene koje nakon smrti oca nasleđuju seoski auto servis – „Sestre”, kao i serija „KrisTina” o infantilnoj devojčici Kris koja živi dosadnim životom i jednog dana upoznaje savršenu verziju sebe – Tinu. Ovi projekti istovremeno će biti premijerno prikazani i na drugim jezicima.

Nudeći originalni premium sadržaj u jednoj pretplati za 4,99 € bez dodatnih plaćanja i reklama na mesečnom nivou, START takođe nudi i 7 dana besplatnog probnog perioda.

Platforma će biti dostupna u veb varijanti (start.film), na Android i Apple pametnim telefonima i tabletima, Samsung i LG pametnim televizorima, a do kraja 2021. i na Android TV-u.

 

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela