Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » vivo predstavio samostalno razvijeni čip za fotografiju – V1

Na nedavno održanoj konferenciji za medije u Šendženu u Kini, vivo je predstavio nov, samostalno razvijeni čip za fotografiju V1 i istovremeno pružio informacije o novim dugoročnim strateškim ciljevima.

„V1 je potpuno prilagođen čip sa integrisanim kolom namenjen za slikanje i video aplikacije sa vrhunskim vizuelnim kvalitetom, i predstavlja ključnu prekretnicu kao prvi korak u nezavisnom istraživanju, razvoju i dizajniranju čipova u kompaniji vivo. U skladu sa dizajnom samostalno razvijenog čipa za fotografiju kompanije vivo, V1 može bolje da odgovori na potrebe korisnika optimizacijom scenarija aplikacija za pametne telefone, poput izgleda pretraživača i video snimanja“, rekao je Hu Baishan, izvršni potpredsednik i izvršni direktor na konferenciji za medije.

 

vivo telefoni 1

Hu Baishan, izvršni potpredsednik i izvršni direktor na konferenciji za medije

 

Na razvoju čipa za fotografiju V1 radi više od 300 zaposlenih stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje vivo kompanije, već dve godine. Napredni pristup kompanije vivo prema inovativnoj tehnologiji obrade slika (IP) na nivou čipova uglavnom će se fokusirati na četiri strateška pravca: sistem slike, operativni sistem, industrijski dizajn i performanse. Po Huovom mišljenju, vivo će razmotriti razvoj čipova sa drugim partnerima ukoliko bude postojala potreba za rešavanjem nedostatka ponude na tržištu ili usled potrebe za razvojem potpuno prilagođenih čipova koji će podržati dugoročni strateški pravac kompanije.

„Osim što poboljšava vizuelnu estetiku i efekte slikanja vivo proizvoda, čip za fotografiju V1 takođe ima za cilj da korisnicima donese izuzetna iskustva stvaranjem pozitivnih osećaja kroz vizuelni prikaz. vivo je čvrsto posvećen dugoročnom ulaganju u četiri strateška pravca za stvaranje vodeće tehnologije i inovacija u industriji, koje će nesumnjivo zadovoljiti i najzahtevnije korisnike vrhunskih pametnih telefona “, dodao je Hu.

vivo je već 2019. godine počeo da povezuje inovacije usmerene na dizajn i inovacije prilagođene  rastućim zahtevima korisnika, što je kulminiralo u četiri dugoročna strateška pravca. Od tada, vivo je angažovao talente iz celog sveta na sprovođenju snažne razvojne strategije.

Sistem za fotografisanje je deo ključnih i dugoročnih strateških pravaca kompanije vivo. Već više od pet godina, vivo ulaže velika sredstva u ovu oblast ostvarujući mnoge značajne pomake u industriji, poput Gimbal tehnologije stabilizacije i opcije Selfie Spotlight. U decembru 2020. godine, kompanije vivo i ZEISS najavile su dugoročno strateško partnerstvo u inovacijama u oblasti pravljenja fotografija mobilnim telefonom. Oba partnera dele ambiciju da predvide i odgovore na najzahtevnije potrebe potrošača, kao i spremnost da pomere granice video snimaka napravljenih mobilnim telefonom, kroz zajedničko istraživanje i razvoj u vivo ZEISS laboratoriji za video snimanje.

Partnerstvo kompanija vivo i ZEISS ima dve dimenzije saradnje, od kojih je prva linija istraživanja i razvoja proizvoda. Rezultati zajedničkog istraživanja i razvoja i kombinacije ZEISS tehnologija za pravljenje video snimaka mobilnim telefonima sa vivo vodećom tehnologijom pametnih telefona, algoritmima i proizvodnim mogućnostima.

Druga dimenzija je zajedničko istraživanje oblikovanja budućnosti putem video snimanja mobilnim telefonom, predvodeći napredak profesionalnih tehnologija fotografije i videografije sledećeg nivoa.

Na osnovu uvida potrošača, vivo će sprovesti strategiju u tri pravca fokusirajući se na planiranje proizvoda, tehničko planiranje i tehničko predistraživanje kako bi se postigla ravnoteža između proizvoda i tehnologije. vivo Centralni istraživački institut biće odgovoran za planiranje nadolazećih tehnologija, koje će biti blisko usklađene sa zahtevima potrošača, industrijskim trendovima i korisničkim potrebama.

Cilj kompanije vivo u narednih 10 do 20 godina je da napravi izuzetne proizvode koji se zasnivaju na vrednosti koju pokreće dizajn gradeći most između ljudi i digitalnog sveta pružajući korisnicima kontinuirano unapređeno mobilno i digitalno iskustvo. vivo će nastaviti da sprovodi snažne razvojne strategije sa vizijom da postane zdravija i dugotrajna korporacija svetske klase.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela