Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Veritas unapređuje ponudu Backup Exec rešenja

Novi Veritas Backup Exec uvodi pretplatnički model za glatko usvajanje cloud tehnologije i pruža bolje uvide u nestrukturirane podatke i omogućava njihovu bolju vidljivost u realnom vremenu.

Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, danas je objavio značajna unapređenja svog Backup Exec-a, rešenja za unifikovanu zaštitu podataka za virtuelna, fizička i multi-cloud okruženja, koja koriste mala i srednja preduzeća širom sveta.

 

BE

 

Sa ovim izdanjem Backup Exec-a, korisnici i partneri mogu da iskoriste novi, pretplatnički model koji značajno pojednostavljuje iskustvo kupovine i pruža kompanijama izuzetnu fleksibilnost u izboru opcija za skladištenje i licenciranje koje savršeno odgovaraju njihovim potrebama. Dodatno, Backup Exec korisnici će uskoro biti u prilici da vizuelizuju svoje zaštićene podatke primenom Veritas Information Map rešenja, omogućavajući im da imaju pristup dinamičkoj, u realnom vremenu ažuriranoj slici podataka. Ovaj nivo inteligencije pomaže organizacijama da pribave saobraznost i steknu uvide i saznanja koja ih mogu dovesti do boljih poslovnih ishoda.

Sve više malih kompanija i organizacija koje rastu okreće se tehnologijama “oblaka” za podršku u digitalnoj transformaciji, sa primenom softvera kao usluge (SaaS) i korišćenjem privatnog “oblaka” za skladištenje. Obe stavke su korišćene u visokom procentu, većem od 40%, sudeći po izveštaju IDC-a¹. Pa ipak, kako organizacije svih veličina sele svoje podatke i radne zadatke na infrastrukturu “oblaka”, tako se suočavaju sa velikim izazovima, među kojima je i nemogućnost vizualizacije i zaštite podataka skladištenih kako na internim skladištima, tako i u složenim multi-cloud i hibridnim okruženjima.

Današnje saopštenje direktno odgovara na ove izazove, gradeći na nedavno objavljenim cloud integracijama, omogućavajući klijentima i partnerima nova rešenja i opcije licenciranja koje mogu igrati ključnu ulogu u napredovanju zaštite podataka i vidljivosti podataka kod malih i srednjih preduzeća.

Povećanje fleksibilnosti pomoću pretplate na Veritas Backup Exec

Uz pomoć novih, danas dostupnih, Veritasovih opcija licenciranja zasnovanih na pretplatničkom modelu, u trajanju od jedne do tri godine, korisnici Backup Exec rešenja imaju izuzetno veliki izbor i dodatnu fleksibilnost pri instaliranju rešenja za zaštitu podataka u svojim organizacijama.

Kroz ovaj model pretplate na softver, organizacije će moći da optimizuju troškove bekapovanja birajući opciju zaštite podataka koja je idealno prikladna njihovim sadašnjim potrebama. Kako se njihove poslovne potrebe budu menjale, moći će da lako prilagode i prošire pretplate po potrebi. Uz to, korisnici pretplate će imati trenutni pristup ažuriranjima proizvoda i novim mogućnostima, sve dok su im licence aktivne.

Korisnici mogu da izaberu između tri već dostupne pretplatničke licence za Backup Exec: Bronze, Silver ili Gold – u zavisnosti od svojih potreba za zaštitom podataka.

  • Veritas Backup Exec Bronze pretplata: Štiti fizičke i virtuelne fajl servere, u kompanijinom prostoru i u “oblaku”
  • Veritas Backup Exec Silver pretplata: Štiti fizičke i virtuelne fajl servere, baze podataka i aplikacije, u kompanijinom prostoru i u “oblaku”
  • Veritas Backup Exec Gold pretplata:  Štiti fizičke i virtuelne fajl servere, baze podataka i aplikacije na serverima u preduzeću i u “oblaku”, uz dodatak centralizovanog upravljanja Backup Exec servera u multi-site okruženjima

“Backup Exec je oduvek nudio klijentima izuzetno objedinjujuće rešenje za end-to-end zaštitu podataka. Ali sada, sa cenovnim opcijama zasnovanim na pretplatničkom modelu, više kupaca će moći da iskoristi prednosti ponuda,” rekla je Karolin Kiel, direktor kompanije PingUs Solutions GmbH & Co. KG. “Kao partner, moći ćemo da delimo dramatično pojednostavljena iskustva kupovine Backup Exec rešenja s našim klijentima i pomoći da njihovi podaci budu štićeni glatko širom fizičkih, virtuenih i multi-cloud okruženja”.

Opremanje korisnika Backup Exec rešenja mogućnošću globalne vidljivosti podataka

Najnovija integracija Information Map rešenja, dostipna kao deo Information Map-a, u dolazećim tromesečjima pružiće korisnicima interaktivni, u realnom vremenu ažurirani uvid u nestrukturirane podatke. Uz dodatak vizualizacije podataka koje štiti Backup Exec, korisnici koji takođe imaju pravo na Information Map će moći da iskoriste prednosti konektora za Information Map, da bi vizualizovali podatke koji se nalaze na nekom od 23 podržana tipa izvora podataka, kako interno, tako i u “oblaku” smeštenih skladišta podataka.

Na bazi ovog novog nivoa obaveštenosti, korisnici će moći da u većoj meri donose informisane odluke po pitanjima skladištenja, identifikuju oblasti rizika i kvalitetnije izaberu koje podatke da zadrže, a koje da presele ili obrišu. Ova integracija će takođe pomoći klijentima da usaglase svoje poslovanje s striktnim propisima zaštite privatnosti podataka širom sveta, uključujući i dolazeću EU regulativu u vidu General Data Protection Regulation (GDPR) – opšte regulative za zaštitu podataka.

“U doba priprema za čvršće nove zakone, kakav je i GDPR, organizacije pokušavaju da organizuju svoju infrastrukturu da ima smisla u pogledu propisanih zahteva i da bi izbegli teže kazne,” kaže  Arkana Venkatraman, analitičar za skladištenje podataka u organizaciji IDC European Datacenter Research. “Naše istraživanje je otkrilo da zaštita podataka, bezbednost i usaglašenost sa regulativom je IT investicija najvišeg prioriteta kod malih i srednjih organizacija (za 34% ispitanika), kao i kod velikih preduzeća (36% ispitanika).”

Unapređivanje zaštite podataka u cloud-u pomoću Backup Exec rešenja

Ove inovacije se zasnivaju na nizu ključnih unapređenja Backup Exec-a koja dalje optimizuju upravljanje podacima u svetu multi-cloud rešenja. Deduplikacija na “oblak” doprinosi smanjenju korišćenja kapaciteta mreže i skladišta, pa može rezultovati bržim, efikasnijim bekapovanjem.

Backup Exec korisnici mogu koristiti S3-kompatibilno cloud skladište kao jeftino odredište za bekap bez potrebe za nabavkom dodatnih licenci. CloudConnect Optimizer automatski otkriva i ispravlja promenljivosti u podešavanju bekapa, pomažući korisnicima Backup Exec rešenja da optimizuju dostupne mrežne kapacitete pri bekapovanju.

“Mala i srednja preduzeća će nastaviti da šire podatke na virtuelnim, fizičkim i multi-cloud okruženjima i zaštita podataka će postajati složenija sa porastom obima podataka stopom od 33 procenata svake godine,” kaže Simon Jelley, GM za Backup Exec u kompaniji Veritas. “Sa novom verzijom Backup Exec rešenja, pomažemo korisnicima da zaštite i vizuelizuju svoje podatke, bez obzira na to gde se nalaze, a sa novim fleksibilnim opcijama licenciranja na bazi pretplate, oni mogu da lako povećaju svoje potrebe za zaštitom, na osnovu toga koliko kapaciteta im je zaista potrebno.”

Gartner je imenovao kompaniju Veritas Technologies liderom za 2017 izdanje Gartnerovog magičnog kvadranta u oblasti bekapovanja i oporavka podataka za data centre. Veritas Technologies je takođe naveden kao tehnološki dobavjač sa najvišim tržišnim udelom u domenu softvera za bekapovanje i povraćaj podataka među vodećim dobavljačima širom sveta, tokom perioda 2015-2016.

Za više informacija o Backup Exec rešenju, molimo kliknite ovde. Za više informacija o Information Map rešenju, posetite ovaj link.

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela