Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » VERBATIM na sajmu IFA 2014 u Berlinu

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi, vodeća marka u potrošnom materijalu za računare, Verbatim, predstavila je PLA i ABS plastične materijale za 3D štampače koji omogućavaju neometano punjenje i sigurnu štampu.

Proces 3D štampe omogućava izradu fizičkih objekata iz trodimenzionalnih modela, polaganjem slojeva materijala u aditivnom proizvodnom procesu. Industrija 3D štampe trenutno prolazi kroz masivnu transformaciju i ogroman rast, a u istraživanju kompanije Gartner procjenjuje se da će već u 2014. biti ukupno vredna 669 miliona USD (500 miliona eura). Sve češće se predstavljaju novi i tehnološki napredniji 3D štampači koji ciljaju na korisnike kod kuće, u školama i fakultetima, ali i u ključnim poslovnim sektorima i industrijskim primenama.

 

Verbatim3DConsumableRange

 

Verbatimovi materijali za 3D štampu će biti dostupni u Evropi od septembra 2014. PLA materijali će biti dostupni kao flakna dimenzije 1,75 mm i 3 mm, a ABS materijal kao flakna dimenzija 1,75 mm. I jedan i drugi će biti dostupni u različitim živim bojama, u kalemima od jednog kilograma.

Proizvodi se izrađuju u Japanu od najkvalitetnijih sirovina i uz striktnu kontrolu kvaliteta kako bi se osiguralo neometano punjenje i stabilna štampa. Vlakna će biti distribuirana u vakuumiranom pakovanju sa desikantom i namotane na poseban kalem koji je dizajniran kako bi omogućio ujednačene performanse i punjenje štampača.

Pored ove nove serije vlakana za 3D štampače, Verbatim ćje na sajmu IFA predstavio i veliki broj inovacija idealnih za korisnike prenosnih uređaja. To su, između ostalog, lagani MediaShare Wireless, koji se može povezati putem Wi-Fi veze na tablete i smartfone i tako omogućiti korisnicima gledanje, slušanje i back-up fotografija i videa odnosno muzike; prenosivi Ultra-Slim 4200mAh power pack, koji korisnicima smartfona i tableta nudi način da napune uređaje dok su u pokretu; atraktivna kolekcija navlaka Folio dizajniranih da pomognu zaštititi tablete, e-čitače i pametne telefone od rizika svakodnevnog korišćenja;  Micro SD kartice i Nano USB Drive sa Micro USB adapterom Nano OTG, koji omogućavaju korisnicima brži i lakši prenos datoteka između uređaja bez korišćenja računara i na kraju Verbatimov Vx450 External SSD – eksterno SSD rešenje za čuvanje podataka visokih performansi, idealno za izradu sigurnosnih kopija i čuvanje velikih datoteka poput onih sa HD videozapisima.

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela