Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Umrežavanje stadiona

Allied Telesis sklopio partnerstvo s Panasonic-om za izgradnju ICT infrastrukture za Mato Grosso (SECOPA)

Allied Telesis, globalni provajder sigurnih IP/Ethernet switching rešenja, i vodeća kompanija na polju pružanja usluga IP Triple Play tehnologija i mrežnih infrastruktura, najavio je sklapanje partnerstva sa kompanijom Panasonic u izgradnji ICT infrastrukture za stadion Arena Pantanal za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014.

Arena Pantanal u Cuiaba – Mato Grosso biće poprište mnogih utakmica tokom Svetskog fudbalskog prvenstva u junu ove godine. Kapacitet stadiona je oko 43.000 ljudi i izgrađen je na pokretnoj strukturi, sa svrhom prilagođavanja budućim potrebama nakon ovog Prvenstva. Lokalno je ovaj stadion poznat kao ‘0 Verco’ (Veliki zeleni), budući da su u gradnji i za buduće održavanje korišćeni pristupi održivog razvoja.

Kada bude dovršena, infrastruktura koju dizajniraju i izvode Allied Telesis i Panasonic će uključivati telefoniju (IP i PABX), sigurnosni CCTV (IP kamere), pristup internetu, digitalne potpise, kontrole pristupa (RFID čitače kartica i rampe), kao i dodatne funkcije kao što su zvučni sistemi, te će naručiocu, Specijalnom sekretarijatu Mato Grossa, isporučiti „inteligentni stadion“ svetske klase.

 

Arena Pantanal

 

Saradnja je započela 2013., kada su Allied Telesis i Panasonic prvi put počeli da rade na projektu. Fokus je u početnoj fazi bio uglavnom na zajedničkom razvijanju IP nadzora i IP PABX rešenja. Uzimajući u obzir ugled Allied Telesis u projektovanju i isporuci visoko kvalitetnih rešenja koja su sposobna za uspešan prenos velike količine multimedijalnog saobraćaja, i njihovo veliko iskustvo u tom području, partnerstvo Allied Telesis i Panasonica se nastavilo razvijati. Inženjere Allied Telesis koji su učestvovali u osmišljavanju i planiranju izvedbe specifikacije firewalla te definicija servera za usluge i dimenzije mreže za celu arenu je odabrao Panasonic.

Francesco Strarnezži, generalni menadžer – EMEA i CSA, Allied Telesis, komentariše: „Svetsko prvenstvo će biti važan događaj za regiju, jer će oči celog sveta biti uprte ovamo. To je ne samo uzbudIjiv i važan projekt u koji je Allied Telesis uključen, nego i globalna prilika za nas da doprinesemo važnom svetskom događaju i da pri tom pokažemo fleksibilnost, pouzdanost i ekološku održivost naših rešenja. Dobili smo priliku sarađivati s partnerima koji su svetski lideri u svom području, a dobili smo je na temelju ugleda i kvaliteta našeg osoblja i proizvoda, kao i efikasnosti i delotvornosti naših mrežnih rešenja.“

Masahiro Shinada, potpredsednik Panasonic Brasil Ltda, komentariše: -Partnersrvo između Panasonica i Allied Telesisa se temelji na zajedničkom iskustvu u ovom području. Allied Telesis rešenja imaju visok kvalitet i sposobna su za uspešno savladavanje velike količine multimedijalnog saobraćaja: Panasonic doprinosi s prvoklasnim rešenjima za nadzor i glasovnim rešenjima“.

Međunarodni značaj događaja koji će se održati u ovom mestu zahteva vrlo visoku dostupnost svih usluga, i ne dopušta čak ni minimalne niti nepredvidljive pauze tokom bilo koje utakmice. lz tog razloga Allied Telesis i Panasonic su posvetili značajna sredstva za projektovanje i izvođenje tehničkih rešenja i uspešnu integraciju svih delova sistema.

Topologija završenog projekta se sastoji iz dva data centra koji se nalaze na obe strane stadiona i svaki je sposoban za samostalno pružanje podrške celom prometu stadiona na svom vrhuncu. Ovi centri podataka povezuju se preko više od 20 operativnih soba koje se nalaze širom celog stadiona i kroz njih se sve operacije mogu integrisati i kontrolisati. Mreža Allied Telesis je dizajnirana tako da bude otporna i da osigurava punu operativnost u svako doba, povezujući svu opremu i kontrole.

Sinergija partnerstva izmedu Allied Telesis i Panasonica će i dalje nuditi pogodnosti za krajnjeg korisnika kako projekat bude išao ka svom završetku i puštanju u rad, kao i korišćenju tokom samog prvenstva. Te pogodnosti uključuju obuku osoblja na instalacijama, savetovanje i upravljanje projektima, daljinsku podršku i podršku na licu mesta kako bi se osiguralo da se znanje i veštine mogu preneti na one koji će svakodnevno raditi na stadionu nakon primopredaje.

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela