Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Ulaznica u svet FullHD gejminga

MSi-Radeon-R7-370_13

Kao što to obično uvek i biva, prilikom lansiranja nove serije AMD Radeon grafičkih kartica, svu pažnju i lovorike poberu najjači i po definiciji najskuplji modeli iz samog vrha ponude. To je sasvim logično jer se toliko puno priča o 1440p i 4K gejmingu, da se lako iz fokusa izgubi neprikosnovena činjenica – trećina od stotinu miliona korisnika najvećeg digitalnog gejming servisa – „Steam“, koristi monitore rezolucije 1080p, poznate i kao FullHD.

 

MSi-Radeon-R7-370_7Danas je situacija na tržištu takva da je za komotno uživanje u FullHD gejmingu potreban grafički akcelerator u cenovnom rangu od 150 evra. Ne kažemo da se nije moguće igrati u 1080p i sa jeftinijim grafičkim karticama ili čak APU-ovima, moguće je, ali zaboravite na „High“ i viši nivo detalja. Klasa kartica između 100 i 150 evra će Vam omogućiti FullHD igranje sa detaljima postavljenim na „Medium“, dok će klasa kartica ispod granice od 100 evra omogućiti 1080p igranje sa „Low“ podešavanjima.

 

MSi-Radeon-R7-370_6Iz kompanije AMD nam je na test stigao reprezentativni primerak grafičke kartice za FullHD „High Qualiti“ gejming. U pitanju je Radeon R7 370, proizveden od strane renomirane kompanije MSI. U pitanju je vizuelno fascinantna grafička kartica opremljena sa poslednjom, petom, generacijom MSI-evog prepoznatljivog sistema hlađenja – „TwinForzr“. Ovaj hladnjak spaja naizgled nespojivo – istovremeno je i tiši i efikasniji od svog prethodnika, tako da je sama grafička kartica hladnija i istovremeno joj je omogućen veći overklok potencijal, a sve to u izvanredno tihom radu. Zaista smo impresionirani MSI-evim pristupom u izvlačenju maksimuma performansi iz AMD-ovog Radeon R7 370 grafičkog procesora.

 

MSi-Radeon-R7-370_5

MSI je iz Radeon R7 370 GAMING 2GB grafičke kartice izvukao čak 1050 MHz za GPU i 5700 MHz za GDDR5 memoriju. Posledica ovih sjajnih specifikacija su odlični rezultati, koje možete videti u grafikonu. Ovo su dakle rezultati u svim najvećim, aktuelnim, hitovima. Međutim zahvaljujući punoj podršci za najnoviji grafički aplikacioni interfejs (API) kompanije Microsoft – „DirectX 12“, koji dolazi eksluzivno uz Windows 10, potencijalni vlasnici Radeon R7 370 grafičke kartice će imati izvrsne performanse i u budućim naslovima, koji stižu već pred kraj ove godine. Takođe, Radeon R7 370 podržava i naslednika OpenGL API-a, pod nazivom „Vulkan“. Igre programirane u Vulkan API-u stižu sledeće godine, tako da je i iz tog ugla, Radeon R7 370 investicija u budućnost. Kompanija Valve je već predstavila beta verziju ultra-popularne DOTA 2 igre, kreiranu u Vulkan API-u. Dobici u performansama sa novim API-em su izuzetni.

 

WindowClipping

Kad je reč o investiciji u budućnost, MSI Radeon R7 370 poseduje i hardversku mogućnost – konektor, za kreiranje CrossFireX sistema, koji podrazumeva da se kartica može upariti i povezati sa još jednom Radeon R7 370 grafičkom karticom. Dobici ovakve kombinacije su u pojedinim naslovima i dvostruko povećanje performansi. Posebno je vredno naglasiti da MSI Radeon R7 370 GAMING 2GB zahteva samo jedan naponski konektor, što će reći da će besprekorno raditi i na najobičnijim napajanjima.

Kad se podvuče crta, kolaboracija AMD-a i MSI-a je iznedrila jednu izuzetnu grafičku karticu, koja se pokazala u izuzetnom svetlu i nametnula se kao logičan minumum za svakog ozbiljnog PC gejmera, kome je neprihvatljivo spuštanje ispod FullHD 1080p rezolucije.

Cena (sa PDV-om): 18.500,00 dinara

Kontakt: AMD

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela