Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Tehnološke inovacije kao glavni pokretač globalnog rasta Xiaomija

Globalni tehnološki lider je dostigao brojku od čak 29.000 patenata širom sveta, pokrivajući više od 60 zemalja i regiona.

Kompanija Xiaomi nedavno je objavila Belu knjigu u kojoj su istaknuta nedavna dostignuća i inovacije koje je ova globalna kompanija postigla na polju tehnologije. Takođe, ukazano je na složenost pitanja intelektualne svojine sa kojim se suočavaju brojne globalne kompanije.

Nakon 12 godina razvoja, zahvaljujući „Smartphone × AIoT“ strategiji, Xiaomi se proširio na više od 100 tržišta širom sveta, a portfolio kompanije obuhvata pametne telefone, pametne uređaje među kojima su televizori, kućni aparati, satovi i mnogi drugi.

 

Xiaomi corpo 01

 

Kroz različite načine kao što su nabavka, unakrsno licenciranje i prenos patenata, Xiaomi je akumulirao značajna patentna dostignuća. Krajem septembra 2022. ova kompanija je dostigla brojku od čak 29.000 patenata širom sveta, pokrivajući više od 60 zemalja i regiona. Takođe, od 30. septembra ove godine Xiaomi  ima preko 7.700 patenata vezanih za MIUI, kao i više od 700 patenata vezanih za tehnologiju punjenja pametnih telefona.

Wang Xiang, partner i predsednik Xiaomi korporacije, po prvi put je predstavio vrednosti IP-a Grupe. On je naveo kako je Xiaomi jako posvećen pružanju najnovijih i najboljih tehnoloških inovacija svojim korisnicima, poštovanju prava intelektualne svojine i ponudi raznovrsnih rešenja za rešavanje IP sporova. Kompanija nastoji da postigne dugoročno i održivo IP partnerstvo i na kraju promoviše tehnološku inkluziju u korist šire zajednice.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela