Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Šta kada projektor prestane da radi?

Digitalno doba nam je donelo tehnologiju na dohvat ruke, danas imate pregršt proizvoda koji Vam se čine da su baš za Vas. Bar pokušavaju da Vas ubede da razmišljate na taj način. I dok se prodavci pre, tokom i posle praznika utrkuju sa akcijama, niskim cenama, povoljnim načinima plaćanja, osećate da vam je potreban predah. Većina ljudi praznične dane koristi tako što će putovati ili provoditi vreme sa svojim voljenim koje u većini slučajeva slabije viđa tokom godine zbog svih obaveza koje nameće moderan život.

 

aaa

 

Kao i prodavci, televizijske kuće pokušavaju jednu drugu da nadmudre i privole korisnike da više vremena provedu uz njih nudeći razni zanimljivi sadržaj koji će vam skrenuti misli sa svakodnevnih stvari. Nema ničeg boljeg od topline doma, svoju ugaonu garnituru, dvosed ili trosed (fotelja je samo vaša) delite sa prijateljima, kumovima, porodicom, hrane ima u izobilju (razmišljate o novim pantalonama), i zajedno uživate i koristite svaki dragoceni trenutak predaha.

Da bi ugođaj bio potpun gledaju se sadržaji od istog interesovanja. Društvo se skupilo, zabava moze da počne. Konačno ste dočekali da počnu četiri skakonice, kod engleskog fudbala nema predaha, oni igraju i za praznike.  Nema boljeg trenutka za bindžovanje, konačno će se odgledati sve serije koje su se nakupile tokom godine i da se nadoknadi propušteno. Filmski maraton je uvek idealna opcija dok se beli napolju.

Da bi ugođaj bio potpun mora da postoji uređaj koji će reprodukovati taj sadržaj. Maksimalan užitak nećete dobiti time što imate TV veće dijagonale u dnevnoj sobi, pravi entuzijasti i ljubitelji se opredeljuju za projektor. Na prvu loptu nekako vam se ne čini dobrim rešenjem, ali kada zagrebete površinu shvatićete prednosti. Projektori su prošli dug put i danas su nikad pristupačniji zahvaljujući napretkom tehnologije koju smo naveli na početku. Za prezentacije u kancelarijama, školama, fakultetima su postali nezaobilazno sredstvo. Sve više prodajnih salona ih koristi kao sredstvo za reprodukovanje komercijalnih sadržaja. Lagano ulaze i u naše domove.

Sa ogromnim dijagonalama televizori ne mogu da im pariraju, dobijate u svom domu isti efekat kao i u bioskopu. Po pitanju gabaritnosti mnogo su manji od televizora, zahtevaju platno gde će se emitovati sadržaj koje uvek možete skupiti, a da ne pričamo o tome da ne gledate direktno u ekran kao kod drugih uređaja. Tako da je zamor očiju sveden na minimum, a ovo pogotovo znači ako je vaš posao vezan za računar za kojim provodite dosta vremena. Vaše oči će vam biti zahvalne. Još jedna evidentna prednost, pošto toliko još uvek nisu zastupljeni u domovima, imate čime da se pohvalite ispred prijatelja.

Projektori, kao i svaki drugi uređaji imaju svoj radni vek, moraju da se održavaju i tehničari iz kompanije Nepo System koja ima višegodišnje iskustvo dali su par smernica. Ako uređaj iskaže određenu nefunkcionalnost nemojte paničiti, postoji rešenje, potrebno je uređaj doneti u Nepo System na dijagnostiku. Navešćemo neke od standardnih problematika:

  • Da bi uređaj dugo i kvalitetno služio, potrebno je, u zavisnosti od korišćenja, vršiti čišćenje uređaja od prašine na polugodišnjem/godišnjem nivou. Prvi pokazatelj da je potrebno čišćenje su tamne tačke na slici.
  • Projektori u sebi imaju lampe koje služe za prikaz sadržaja, one imaju svoj radni vek. U većini slučajeva (sve zavisi od modela i proizvođača) iznosi 3.000 – 4.000 radnih sati, u slučaju da se ne prikazuje ceo sadržaj ili je jedan deo slike crn, vreme je za zamenu lampe.
  • Uređaj ne može da se uključi ili se neočekivano isključi – problemi sa napajanjem, softverom ili sistemom za hlađenje. Problem može biti i sa strujnim kolima na štampanoj ploči.
  • Konstatno treperenje zelenih ili crvenih indikatora – obično ukazuje na sistemske poruke, redovna zamena komponenti ili je vreme za redovno održavanje.
  • Fizički kvar – Nepažnjom može doći do pada uređaja što može prouzrokovati fizičko oštećenje. Potrebno je doneti uređaj na dijagnostiku da bi se utvrdio stepen oštećenja.

Kao ovlašćeni servis brendova Epson, Benq, Dell i Acer uređaja, Nepo System preporučuje da na godišnjem ili polu-godišnjem nivou (zavisno od tipa uređaja koji imate u posedu) radite preventivno održavanje. Ovo je najbolje što možete učiniti da vaš uređaj uvek bude funkcionalan i da vas ne izneveri u ključnom trenutku. U vangarantnom roku uvek se možete obratiti Nepo Systemu za  servisiranje brendova poput LG, Sony, Asus, NEC, Panasonic, ViewSonic, Casio, Christie, Optoma, Philips, Panasonic kao i mnogi drugi.

Praznici su idealni da napravite “brake”, podvučete crtu, date sebi odušak i spremite se za nova životna iskušenja. Najbolji način da se to učini jeste da budete u društvu najvoljenijih koji su tu uvek za Vas. Za iskušenja koje Vas čekaju sa uređajima u vašem domu, te momente prepustite Nepo Systemu.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela