Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » SSD za ozbiljne korisnike

Polovinom prošle godine kompanija Samsung je osvežila svoju ponudu SSD-ova sa 840 familijom koja je vrlo brzo dobila i svoju unapređenu verziju – 840 EVO. Mi vam u nastavku ovih redova predstavljamo jedan od 840 EVO modela čija je oznaka MZ-7TE250BW. Pogledajmo zajedno o kakvom Solid State Drive-u se radi…

Vizuelno posmatrano ovaj SSD se ne razlikuje previše od ostalih Samsung-ovih 840 modela, međutim ono po čemu je poseban je izrada od posebnih materijala, koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja i omogućavaju mu brzo odvođenje toplote kada se zagreje. Upravo zbog toga idealno je rešenje za kreiranje brzih, a tihih PC desktop mašina, kao i za dizajniranje snažnih gejming računara. Osnovu Samsung 840 EVO – MZ-7TE250BW SSD-a čine ultra brzi NAND fleš memorijski moduli (ukupnog kapaciteta od 250GB) i Samsung 3-jezgarni MEX kontroler koji donosi niz sjajnih mogućnosti – nema pada u brzinskim performansama i daleko manje se troši energije u odnosu na slična konkuretnska rešenja.

 

samsung ssd

 

Pored odlične hardverske konstrukcije Samsung je 840 EVO – MZ-7TE250BW SSD opremio i vrhunskim paketom aplikacija koje omogućavaju postizanje još boljih performansi, obezbeđuju maksimalno čuvanje i bezbednost informacija i punu stabilnost u radu. Posebno se izdvaja Magician aplikacija koja omogućava korišćenje RAPID  (Real-time Accelerated Processing of Input-output Data) radnog režima, koji koristi DRAM memorije za keširanje podataka. Njegovim startovanjem dobija se na drastičnom ubrzanju celog sistema.

Pored svega nabrojanog Samsung SSD 840 EVO – MZ-7TE250BW ima i dve važne metode zaštite podataka: hardverski AES 256bit Full Disk Encryption (FDE) i PSID. AES Encryption šifrira podatke na hardverskom nivou i zato ne utiče na performanse. Ako se ne unese sigurnosna lozinka, PSID će izvršiti kriptografsko brisanje i vratiti disk na fabričke postavke, čime se sprečava neovlašten pristup podacima.

Samsung ovaj drajv na tržištu nudi u tri verzije: Basic (samo disk), Laptop Upgrade i Desktop Upgrade. Na vama je samo da odaberete koja vam najviše odgovara i verujte nam na reč dobićete do sada neviđene performanse vašeg računara. Iznad svega i cena mu je veoma atraktivna i baš zbog nje lako se bori sa sličnim konkurentskim modelima na tržištu.

Cena (sa PDV-om): 19.504,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela