Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » SDC19: Samsung i IBM pružaju kompanijama 5G mobilna rešenja

Kompanije Samsung Electronics Co. Ltd. i IBM su na ovogodišnjoj Samsung Developer konferenciji najavile lansiranje nove, zajedničke platforme, koja koristi IBM Cloud tehnologiju i rešenja na bazi veštačke inteligencije, kao i Samsung mobilne performanse. Saradnja dve kompanije spaja IBM rešenja sa Samsung Galaxy ekosistemom, pogodnim za savremene korporativne korisnike i preduzetnike.

 

„Mobilna industrija prolazi kroz veliku transformaciju, razvijajući nove oblike poslovanja i pružajući kompanijama inovativne tehnologije, kao što su 5G, veštačka inteligencija i Internet of Things (IoT)“, izjavio je DJ Koh, predsednik i izvršni direktor odeljenja za IT i mobilnu komunikaciju u kompaniji Samsung Electronics. „Verujemo da su saradnja i zajednička ulaganja ključna za stvaranje ovakvih inovacija i radujemo se što predvodimo digitalnu transformaciju naših korporativnih klijenata u 5G eri“, dodao je DJ Koh.

 

SDC19 2

 

Bezbednosna platforma koju pokreću IBM Cloud, veštačka inteligencija i 5G mreža

 

Nova platforma dizajnirana je sa ciljem da spoji inovacije IBM Cloud sistema sa uređajima iz Samsung Galaxy ekosistema, uključujući Galaxy Tab, Galaxy pametne telefone i Galaxy satove. Svrha platforme je da unapredi radne uslove za policajce, vatrogasce i radnike drugih hitnih službi.

 

Prema podacima Međunarodne organizacije rada, skoro tri miliona smrti godišnje su direktna posledica nesreća na radnim mestima. Zbog toga vlade i kompanije imaju sve veću potrebu za izgradnjom sistema za praćenje zdravstvenog stanja zaposlenih u radnim okruženjima koja karakteriše visok stepen stresa.

 

Dizajnirana uz pomoć IBM Cloud sistema, nova platforma omogućava klijentima da prate srčani ritam radnika, te stepen fizičke aktivnosti, kako bi blagovremeno mogli da utvrde da li je zaposlenom potrebna pomoć i blagovremeno reagovali. Tako će bezbednosni i zdravstveni indikatori zaposlenih u hitnim službama, opremljenih Samsung Galaxy satovima sa biometričkim senzorima i Galaxy pametnim telefonima sa 5G konekcijom, putem ove platforme biti deljeni i praćeni u realnom vremenu. Promena u vitalnim parametrima može pokazati da je korisnik u opasnosti od srčanog udara, iscrpljenosti, pregrevanja ili da je u nekoj drugoj situaciji koja zahteva hitnu intervenciju. Platforma će automatski poslati podatke menadžerima za hitno reagovanje, koji potom blagovremeno reaguju i šalju pomoć zaposlenom koji je u nevolji.

 

Putem platforme, Samsung Galaxy uređaji velike brzine ostvariće svoj pun potencijal bilo gde, jer mogu da se personalizuju tako da zadovolje potrebe korisnika u uslovima sa kojima se susreću vojnici na terenu, zaposleni u elektranama, spasioci ili radnici u rudnicima.

 

„IBM nastavlja da kreira vrhunske cloud sisteme i rešenja na bazi veštačke inteligencije, koja su od posebnog značaja za korporativne klijente”, izjavio je Martin Schroeter, viši potpredsednik za globalna tržišta u kompaniji IBM. „IBM i Samsung će zajedno iskoristiti mogućnosti IBM Cloud sistema, 5G mreže, veštačke inteligencije i vrhunsku kompjutersku tehnologiju kako bi omogućili da ove inovacije imaju još veći efekat na način na koji ljudi rade, kupuju i čuvaju svoje i zdravlje svojih porodica”, objasnio je Schroeter.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela