Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Samsung uvodi napredno korisničko iskustvo za Smart TV

Samsung je predstavio novo Smart TV korisničko iskustvo sa unapređenim „Smart Hub“ korisničkim interfejsom i novim daljinskim upravljačem Samsung Smart Control. Ova unapređenja Smart TV-a omogućavaju potrošačima lak pristup svim njihovim omiljenim sadržajima, na jednom mestu i sa samo jednim daljinskim upravljačem.

 

Smart hub

 

„Svet televizora se stalno menja, sa više opcija i povezanih uređaja nego ikada ranije, tako da smo olakšali korisnicima da otkriju i gledaju sadržaj koji žele, kada to žele“, izjavio je Von Djin Li, izvršni potpredsednik Divizije ekrana pri kompaniji Samsung Electronics. „U 2016. godini, Samsungov Smart Hub i daljinski upravljač Smart Control donose najjednostavnije, najintuitivnije, objedinjeno iskustvo gledanja televizije za korisnike. Zajedno, oni nude izbor i performanse koje potrošači očekuju od današnje tehnologije za kućnu zabavu.“

 

Novi Smart Hub interfejs predstavlja iskorak iz okvira više različitih uređaja i izvora sadržaja, ka jednoj integrisanoj platformi za sadržaj i servise. Korisnici će sada moći lako da se prebaciju između linearnog sadržaja, OTT sadržaja kao i drugih povezanih uređaja, uključujući konzole za video igre i Blu-rej plejere. Pomoću osveženog interfejsa, mogu da pretražuju popularne naslove kako bi našli šta žele da gledaju ili igraju. Ovim se eliminišu prepreke između izvora i uređaja priključenih na TV, što korisnicima omogućava da lakše i brže pristupe onome što zaista žele da gledaju. Korisnici takođe mogu da prilagode svoj Smart Hub interfejs svojim potrebama, uređujući svoje omiljene sadržaje i izbore zabave direktno na početnom prikazu.

 

Samsung Smart Control daljinski upravljač služi kao univerzalna kontrolna jedinica za skoro sve uređaje priključene na Samsung Smart TV, eliminišući potrebu za većim brojem daljinskih upravljača. Za TV uređaje sa više od tri priključena eksterna uređaja, što je prosečna vrednost, Smart Control daljinski upravljač će objediniti više daljinskih upravljača u jedan jednostavan uređaj. Izrađen na Tizen platformi, novi Smart Control daljinski upravljač omogućava brži, objedinjen pristup zabavnim sadržajima zahvaljujući svom automatskom prepoznavanju izvora. Smart Control daljinski upravljač će odmah prepoznati set-top-bokseve, OTT uređaje, Blu-rej plejere, igračke konzole kao i druge priključene uređaje. Ovim se potrošačima obezbeđuje jedinstveni instrument koji im je potreban za kontrolu celokupnog kućnog sistema za zabavu.

 

Samsungov novi Smart TV sa unapređenim Smart Hub interfejsom delimično je razvijen u Samsungovoj laboratoriji za korisnička iskustva u Silikonskoj dolini. „Želeli smo da potrošačima ponudimo novu vrstu iskustva, integrisanjem živog televizijskog programa sa striming servisima i drugim izvorima sadržaja“, izjavio je Kris Turkstra, potpredsednik laboratorije. „Više nećete morati da pratite veći broj daljinskih upravljača kako biste kontrolisali pojedinačne uređaje. Sve što vam treba je jedan Samsungov pametni televizor, Smart TV“.

 

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela