Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Samsung predstavio 5G mrežna rešenja na sajmu MWC

Samsung Electronics MWC19 sajam u Barseloni počinje pomeranjem granica i predstavljanjem razvoja 5G tehnologije, kroz nova partnerstva i inovacije. Od debitantskog predstavljanja potpuno novog iskustva sa Galaxy S10 5G mobilnim uređajem do postizanja vizionarske ideje o globalnoj povezanosti, Samsung započinje novu eru „povezanog života“.

Na manifestaciji MWC19, Samsung će prikazati kako kroz inovacije i razvoj usmerava svoje napore ka 5G standardu koji menja način na koji se ljudi povezuju i komuniciraju. Samsung će premijerno prikazati svoj novi Galaxy S10 5G mobilni telefon sa najboljim hardverom i softverom koji podržavaju maksimalno iskustvo 5G tehnologije. Biće predstavljen i ceo set opreme koji omogućava puštanje 5G standarda u rad u širim razmerama. Deo opreme čine napredna generacija čipova za modem sa više programa rada kao i RF moduli koji su manjih dimenzija. Ovi moduli su energetski efikasniji, na samom vrhu napredne tehnologije i potvrđuju da Samsung ima vodeću ulogu kada je reč o inovacijama koje se ne tiču samo razvoja mobilnih uređaja i ekrana. Samsung će takođe najaviti i nova partnerstva sa provajderima i dobavljačima tehničkih uređaja kako bi se podržao put prelaska svih korisnika ka 5G standardu.

„U Samsungu verujemo u realizaciju inovacija koje zaista utiču na živote korisnika“, izjavio je DJ Koh, predsednik i generalni direktor Divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung. „Već više od 35 godina, predvodimo ovu branšu u izradi novog hardvera i servisa koji su pomogli revoluciju korisničkog iskustva. Na ovogodišnjoj manifestaciji MWC, prikazujemo izvanredan opseg našeg povezanog ekosistema, koji se stalno širi, od revolucionarnih 5G end-to-end rešenja do izvanrednih novih uređaja u Galaxy porodici, kao što su Galaxy Fold i Galaxy S10 5G.“

 

MWC19 Galaxy S10 5G (4)

 

Predvodnici naredne decenije razvoja sa novim mobilnim uređajima

Tokom poslednje decenije, Samsung se nalazio na vodećem položaju u istraživanju i razvoju 5G tehnologije, a rezultati se ogledaju u transformaciji 5G od ambicioznog teoretskog koncepta u stvarnost. Samsung je kreirao prvu gigabitnu brzinu 5G prenosa u svetu, prvi 5G prenos između više ćelija i sada, prvi 5G pametni telefon – Galaxy S10 5G.

Sa Galaxy S10 5G korisnik po prvi put ima priliku da iskusi snagu, brzinu i mogućnosti 5G povezivanja, sa izvanrednim funkcijama dostupnim na jednom uređaju iz Galaxy S linije. Sa 5G povezivanjem, Galaxy S10 5G može da pristupi mrežnim brzinama koje su oko 20 puta veće od 4G mreža, pružajući unapređeno iskustvo od, na primer, moćnog hot-spot-a, da neverovatno brzog striminga, 4K video poziva i igranja igrica na mobilnom uređaju na jednom sasvim novom nivou.

Uz 5G mobilne uređaje, Samsung nastavlja da razvija celokupni ekosistem uređaja, čime donosi uzbudljiva, nova iskustva u korišćenju mobilnih uređaja, od nosivih uređaja do tableta. Na ovogodišnjem MWC, Samsung će predstaviti najnovije inovacije svojih proizvoda – koji su deo već čuvene Galaxy serije uređaja.

  • Budućnost se otvara pomoću Galaxy Fold uređaja: Iskusite prvi 7,3-inčni dinamički AMOLED Infinity Flex ekran na svetu na uređaju Galaxy Fold. Kao inovacija koja uvodi novu kategoriju uređaja, Galaxy Fold predstavlja revoluciju u dizajnu i donosi sasvim novo korisničko iskustvo.
  • Slavimo deceniju inovacija sa novom gamom Galaxy S uređaja: Sa četiri jedinstvene premijum opcije, uključujući i 5G model, nova Galaxy S10 paleta je projektovana i izrađena tako da donese funkcije sledeće generacije u oblasti ekrana, kamere i performansi.
  • Ojačani portfolio uređaja srednjeg cenovnog ranga sa serijom Galaxy A: Galaxy A50 i A30 nude inovacije osnovnih funkcija unapređenih sa visokim specifikacijama. Dizajniran prema načinima na koje se danas povezujemo, novi portfolio nudi ceo spektar novih mogućnosti kojima će moći da zadovolji još raznolikiju grupu korisnika i poželi im dobrodošlicu u Galaxy porodicu.
  • Uravnotežen i povezan život sa novim Galaxy nosivim uređajima: Samsung širi svoj Galaxy ekosistem sa uređajima Galaxy Watch Active i Galaxy Buds. Izrađeni za korisnike koji se brinu o svom zdravlju, ovi nosivi uređaji donose „stil“ u „zdrav životni stil“.
  • Svestrani Galaxy Tab S5e: Tab S5e je novi, super-tanki, lagani i elegantni Galaxy tablet dizajniran tako da moćne funkcije zabave spakuje u privlačan i ekonomičan uređaj, koji, po prvi put u tablet uređaju, ima i Bigzbi servis.

Prikazivanje 5G scenarija iz stvarnog sveta koje donosi Samsungova Divizija za komercijalna rešenja

Kao dokazani lider u oblasti 5G mreža, Samsung će imati nekoliko demonstracija uživo kako bi prikazao 5G iskustva iz realnog sveta:

  • 5G NR demonstracija u živom prenosu sa Samsungovom mrežom i pametnim telefonom koji koriste pojase od 3,5 GHz i 28 GHz: Uživo će biti demonstrirana mobilna igrica na klaudu na prvom 5G telefonu ove kompanije, koji će biti povezan na Samsungovo 5G mrežno rešenje, uživo. Uz to, biće prikazano i igranje 5G MIMO za više korisnika.
  • Prvo 5G emitovanje programa uživo sa MWC19: Po prvi put, biće uživo emitovan program GSMA „Mobile World Live TV“ pomoću Samsungovih 5G mrežnih rešenja, u Broadcast Village, Gran Via. Ovaj program će se emitovati uživo kroz ceo prostor u kome se održava manifestacija i u 280 hotela u Barseloni, dok traje program.
  • Živa demonstracija tehnologije na bazi 5G za predstavnike branše: Samsung, Cisco i Orange prikazaće različite slučajeve upotrebe 5G mreža, kako bi predstavnicima ove industrije prikazali na koji način mogu da se primene niska latencija i visoka brzina 5G tehnologije, na štandu kompanije Orange (Sala 3, 2K10).
  • Automatizovana 5G mrežna rešenja kompanija Samsung & Zhilabs: Samsung će prikazati rešenja za upravljanje 5G mrežama na bazi veštačke inteligencije, u saradnji sa kompanijom Zhilabs, koju je Samsung otkupio akvizicijom u oktobru 2018. godine. Ovo rešenje će pomoći operaterima da automatski optimizuju performanse 5G mreže.

Sledeća generacija 5G čip setova

Uz sve to, Samsung će prikazati svoju novu generaciju čipsetova na 5G radio frekvencijama, koji podržavaju frekvencije od 28 GHz i 39 GHz. Pomoću novih RF čip setova, Samsungove 5G bazne stanice biće za oko 25% manje, lakše i trošiće manje struje u poređenju sa prethodnim generacijama.

Bazne stanice 5G koriste skoro hiljadu antena i nekoliko integrisanih radiofrekventnih kola (RFIC) da bi koristile spektar mm-talasa. Sa ovim čipsetom nove generacije, Samsung pomaže unapređenju performansi mrežne opreme smanjenjem nivoa buke i unapređenjem karakteristika linearnosti amplifikatora RF struje.

„Spojili smo svu našu ekspertizu kao jedan od ranih inovatora u oblasti komercijalnih 5G servisa – iznad i ispod pojasa od 6 GHz; ovo revolucionarno vođstvo nas je dovelo do toga da smo isporučili preko 36.000 5G baznih stanica do februara 2019. godine, izjavio je Pol Kjungvun Čen, izvršni potpredsednik i šef Divizije za mreže kompanije Samsung Electronics. „Kako smo jedina kompanija na svetu koja pušta u rad i obezbeđuje end-to-end  rešenja u SAD i Koreji, nastavićemo sa našim naporima ka inovacijama i pomerićemo granice 5G tehnologije.“

Samsungov portfolio čipova obuhvata Exynos Modem 5100, koji u potpunosti odgovara 3GPP 5G NR standardu, koji će podržati nov spektar frekvencija uključujući one ispod i iznad 6GHz, kako bi se omogućio brži prenos podataka, do 6 Gbps. Njihove inovativne sposobnosti i tehnološke inovacije u potpunosti su prikazane u celoj paleti 5G proizvoda.

Posetite Samsung na manifestaciji MWC19 

Kako bi lično iskusili i videli žive demonstracije Samsungovih 5G end-to-end rešenja, posetioci mogu da posete zvaničan Samsungov štand koji se nalazi u Hali 3 i štand Samsungovih mreža u Hali 2, štand 2M20 (samo sa pozivnicom).

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela