Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Sajber bukvar

Telenor fondacija organizovala je događaj pod nazivom „Sajber bukvar“ za 4000 učenika osnovnih škola u cilju edukacije o bezbednom ponašanju na internetu. Muzičko scenski događaj organizovan je u partnerstvu sa kompanijom Huawei i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova i UNICEF-a.

 

Ministar prosvete nauke i tehnoloskog razvoja Srdjan Verbic generalna di...

 

Veliki broj zvezda iz sveta muzike, televizije i sporta, među kojima i Ajs Nigrutin i mlade YouTube zvezde „Yasserstain“ kroz muziku i skečeve upoznali su učenike petog i šestog razreda osnovnih škola iz Beograda na koji način da budu sigurni onlajn. Misli pre nego što postuješ, ne veruj svemu što je napisano, bila je glavna parola i pesma događaja koji su vodili pevačica Sara Jovanović i glumac Bojan Ivković. Oni su, zajedno sa drugim učesnicima, deci pričali o „lajkovanju“, „emotikonima“ i drugim pojmovima iz Sajber bukvara namenjenog najmlađim korisnicima društvenih mreža.

„Kao telekomunikaciona kompanija milionima ljudi omogućavamo da budu povezani i osećamo se obaveznima da naše usluge učinimo bezbednim, pogotovo kada su u pitanju najmlađi. Imajući u vidu da je naše društvo duboko u procesu digitalizacije, verujemo da je pitanje zaštita dece na internetu važna društvena tema koja zahteva angažovanost i sistemski pristup. Zato i organizujemo ovakav edukativni program kao predstavlja još jedan u nizu načina da doprinesemo sigurnom onlajn okruženju“, kaže Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije.

Mnoge poznate ličnosti, među kojima je i Zoran Kesić, Marčelo, Leontina, kao i glumci, Aleksandar Radojičić i Nikola Rakočević, obratili su se najmlađima video porukama poručili da je na internetu važno biti pažljiv i poštovati pravila.

„Sajber bukvar“ nastavak je velikog projekta Fondacije „Zaustavimo digitalno nasilje“ koji se od 2012. sprovodi širom Srbije u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja i UNICEF-om. Telenor Fondacija je sa partnerima kreirala Fejsbuk stranicu „Biraj reči, hejt spreči“, sa ciljem da se putem aktiviranja na društvenim mrežama deca ohrabre da promovišu i šire pozitivne poruke i kvalitetne sadržaje na internetu i, ujedno, dignu glas protiv nasilja. To takođe mogu uraditi i putem SOS Facebook aplikacije.

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela