Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Revolucionarni sistem za skladištenje podataka – HUAWEI

Huawei, vodeća svetska IKT kompanija, predstavila je u Beogradu sistem za skladištenje podataka najnovije generacije: OceanStor V3, kreiran s ciljem da olakša i unapredi rad IT sektora i time celokupno poslovanje učini efikasnijim i sigurnijim.

Sa uvođenjem OceanStorV3 na tržište, Huawei je prvi u industriji ponudio sistem za skladištenje sa konvergentnom arhitekturom, a nova V3 serija koristi najbolju praksu dosadašnjih Huawei rešenja za skladištenje i otvorena je za nadogradnju i implementaciju novih, naprednih platformi.

OceanStor V3 koristi integrisan sistem upravljanja, a sve mogućnosti prekida rada svodi na minimum. Uz novi sistem za skladištenje olakšano je i alociranje resursa i podataka usled sve većih potreba za virtuelnim kancelarijama velikih organizacija.

 

 

Jack Wei, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji

 

 

Zetabajt era počiva na cloud-u

U “zetabajt” eri u kojoj se nalazimo, suočavamo se sa konstantnim porastom količine podataka i sve manje prostora za njihovo čuvanje. Zato je cloud sistem skladištenja odlično rešenje, rečeno je tokom sinoćne prezentacije:

Tradicional način skladištenja je komplikovan, za velike količine podataka potreban je veliki fizički prostor, a sam proces implementacije je komplikovan i dugotrajan. S druge strane, korisnicima su na raspolaganju inovativna rešenja koja već vladaju tržištem: cloud computing, big data, mobilni terminali, Internet of Things (IoT). Sve to zahteva radikalne promene u IT okruženju jedne organizacije i nov pristup u upravljanju i čuvanju podataka. OceanStore V3 rešenje izlazi u susret korisnicima i rešava probleme koje drugi načini skladištenja mogu prouzrokovati. Huawei je razvio kompletno rešenje od implementacije: od sistema čuvanja i obrade podataka do njihove upotrebe od strane krajnjih korisnika, kao i nezavisan backup podataka”, kazao je Guangbin Meng, Vice President, Huawei Storage Product Line, tokom premijerne prezentacije OceanStor V3 rešenja u beogradskom Belexpo centru.

Meng je naglasio da više od 50% organizacija u celom svetu koristi skladišna rešenja kompanije Huawei, što znači da je preko 1/3 ukupne populacije njihov krajnji korisnik.

Meng je objasnio da su tradicionalni data centri, konstruisani kao silosi, prilično nefleksibilni, zbog načina na koji se podaci u njemu učitavaju:

Svaki sistem zahteva arhitekturu koja se sastoji od servera u kompjuteru korisnika, mrežnog rutera i skladišta. Revolucionarnost OceanStor V3 rešenja se ogleda u sistemu upravljanja i načinu komunikacije između uređaja na mreži”.

Sinoćnjem događaju prisustvovali su i Jack Wei, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji i Kenneth Fredrisken Chief Operating Officer Huawei CEE&Nordic Region.

U protekloj godini Huawei je zauzeo prvo mesto po visini prihoda od pružanja usluga skladištenja što procentualno predstavlja rast od 55,3% u 2014. godini u odnosu na 2013. Kompanija je u proteklih 10 godina od prodaje rešenja prihodovala 30,7 biliona dolara, sa udelom od 6,5 biliona u proteklom periodu ”, kazao je Kenneth Fredriksen.

Novi sistem skladištenja u sebi integriše kako hardverska tako i softverska rešenja, sistem upravljanja i backup podataka. Softver je prilagođen novom hardveru koji je restruktuiran i zauzima manje prostora. Paterni koji se koriste u okviru softvera omogućavaju upotrebu algoritama za širi spektar primene poslovne inteligencije neophodne u savremenom poslovanju i menadžerskom odlučivanju.

Kako su objasnili eksperti kompanije Huawei, povećanje količine podataka stavlja veliki pritisak na skladišta u centrima podataka, a preduzeća se suočavaju sa sledećim problemima u korišćenju tradicionalnih rešenja: visoki troškovi, komplikovan sistem za upravljanje zbog kompleksne strukture skladišta, mala iskorišćenost resursa i slabe performanse operativne obrade podataka.

Kako bi rešili ove probleme, tradicionalni sistemi moraju da prihvate transformacije, Ocean Store V3 je to uspeo.

Jack Wei, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji kazao je:

Kompanija Huawei nalazi se u epicentru digitalne revolucije. Količina i moć podataka i potreba za njihovim skladištenjem i efikasnim upravljanjem konstantno zahteva nova, brža, sigurnija i efikasnija rešenja. To nama, kao kompaniji koja je lider u inovacijama, otvara bezbroj mogućnosti i podstiče širenje poslovanja.”

Kompanija Huawei ima 4 strateške alijanse, 300 partnera u oblasti razvoja sistemskih rešenja, 6.300 partnera za distribuciju i 1200 partnera u oblasti servisa i održavanja.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela