Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Prvi Telenor Hakaton

Telenor će, 25. februara, organizovati prvi Telenor hakaton u okviru kojeg će timovi programera imati priliku da za 12 sati razviju funkcionalni prototip Facebook Messenger chatbot aplikacije.

Pravo učešća na takmičenju imaju timovi sa najmanje dva, a najviše četiri člana. Budući da je tema hakatona razvoj softverskog rešenja, na unapred definisanu, specifičnu temu, timovi moraju imati relevantno iskustvo i znanje kako bi samostalno razvili Facebook chatbot rešenje. Popunjavanjem prijave na sajtu Telenora, takmičari ulaze u prvi krug selekcije, nakon čega će 15 najboljih timova, prema oceni stručnog žirija imati priliku da razvija svoje kreativno rešenje i bori se za jednu od tri novčane nagrade.

 

Hackaton_photo

 

„Organizacijom hakatona želimo da podržimo razvoj tehonološke kreativnosti i dodatno unapredimo digitalno iskustvo svojih korisnika. Mladi timovi sastavljeni od programera i dizajnera imaće jedinstvenu priliku da razviju konkretna rešenja na polju veštačke inteligencije, sa mogućnošću dalje implementacije u Telenorove sisteme podrške korisnicima. Od timova se očekuje da pokažu inovativnost i kreiraju originalno rešenje koje može pomoći Telenor korisnicima u Srbiji,“ rekao je Kai Gulbrandsen, Izvršni direktor Tehnike Telenora.

Chatbot, sledeći korak u razvoju veštačke inteligencije, predstavlja kompjuterski program koji simulira ljudski razgovor na osnovu unapred pripremljenih odgovora, reagujući na predefinisane reči. Često, četbotovi se koriste kao dodatni kanal komunikacije u okviru korisničke podrške kompanija.

Prijave za Telenor Hakaton su otvorene do 20. februara putem forme na sajtu Telenora.

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela