Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Premijera Samsung Phone+ ekosistema i Galaxy J serije i u Srbiji

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas uređaje iz Phone+ ekosistema – poboljšanu pametnu kameru Gear 360, novi Gear VR uređaj s upravljačem i Samsung DeX, uređaj koji omogućava produktivnost u pokretu proširujući pametni telefon u iskustvo desktop računara. Takođe, premijerno u našoj zemlji prikazani su i uređaji iz J serije – J7, J5 i J3.  „Samsung Galaxy S8 omogućava nova iskustva, prvenstveno kroz inovativna rešenja utkana u sam telefon, ali i kroz izvanredan ekosistem pratećih uređaja koji omogućavaju novi način stvaranja i gledanja sadržaja, kao što su Gear360 i Gear VR. Svakako moramo naglasiti i novu paradigmu produktivnosti koju obezbeđuje Samsung DeX, koji telefon povezuje sa monitorom i tako gotovo u potpunosti može zameniti desktop računar. Nastavljamo da razvijamo naš portfolio telefona i pratećih uređaja kako bismo korisnicima omogućili unapređenje njihovih života i otvorili vrata novim mogućnostima i iskustvima“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga u kompaniji Samsung za Adriatik regiju.

Samsung Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korišćenje. Tasteri za povratak na početni ekran, jačinu i povratak na prethodni ekran koji se nalaze na upravljaču, lako su dostupni korisniku omogućavajući mu da se u potpunosti prepusti sadržaju. Takođe, novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje,  čak i za vreme dinamičnih pokreta zahvaljujući remenčiću za zglob.

 

Samsung predstavio uredjaje iz Phone+ ekosistema i uredjaje iz J serije 04

 

Premijerno je prikazana i poboljšana Samsung Gear 360, kamera za snimanje u 360 stepeni u 4K rezoluciji, sa prefinjenim dizajnom za jednostavniju upotrebu. Sa unapređenim funkcijama za visokokvalitetne sadržaje, Gear 360 je lagan i kompaktan i nudi pristup proširenom Samsung VR ekosistemu. Opremljen senzorima za sliku od 8,4 megapiksela i objektivom Bright Lens F2.2 na oba objektiva tipa ribljeg oka, Gear 360 može da proizvede slike visoke rezolucije. Nezavisno od toga da li stvaraju videozapise ili fotografije u 360 stepeni, korisnici mogu pristupiti raznim načinima gledanja, alatima za uređivanje kao i foto efektima i filterima kako bi stvorili prilagođeni sadržaj. Takođe, korisnici mogu veoma lako da konvertuju video snimak od 360 stepeni u standardne formate, kako bi lako delili sadržaj. Gear 360 uvodi deljenje sadržaja u realnom vremenu, te korisnici mogu da dele svoja najbolja iskustva putem prenosa uživo u visokoj rezoluciji ili pomoću direktnog postavljanja na platforme kao što su Facebook, YouTube ili SamsungVR. Najnovije izdanje Gear 360 kompatibilno je sa Samsungovim premium uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017) i Galaxy A7 (2017). Gear 360 takođe nudi bolju kompatibilnost sa iOS uređajima uključujući iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE, kao i sa Windows i Mac računarima.

 

Samsung DeX dizajniran je da unapredi produktivnost svih onih koji obavljaju svoj posao u pokretu, a da istovremeno smanji njihovu potrebu da sa sobom nose veći broj uređaja. Ovaj uređaj obezbeđuje iskustvo korišćenja uređaja nalik na rad u desktop okruženju, ali na bazi Android operativnog sistema. Ovim se korisnicima omogućava da lako pristupe aplikacijama, menjaju sadržaj dokumenata, pretražuju internet, gledaju video snimke, odgovaraju na poruke i još mnogo toga, direktno sa pametnog telefona, na većem ekranu, sa tastaturom i mišem. Ključna saradnja sa kompanijama Microsoft i Adobe omogućava da Samsung DeX bude kompatibilan sa aplikacijama Microsoft Office i Adobe za mobilne uređaje, što uključuje i Adobe Acrobat Reader za mobilne telefone i Lightroom Mobile.

 

Galaxy J7, J5 i J3 donose korisnicima visoke performanse u metalnom kućištu, sa unapređenom tehnologijom za kamere. Galaxy J7 dolazi sa premium metalnim kućištem i super AMOLED ekranom sa punom HD rezolucijom, baterijom većeg kapaciteta i 3GB radne memorije. Ovaj model ima naprednu prednju i zadnju kameru sa rezolucijom od 13 megapiksela. Zadnja kamera ima i LED blic koji korisnicima pomaže u snimanju jasnih, bistrih fotografija čak i u uslovima slabije osvetljenosti. Kao dodatno poboljšanje u odnosu na prethodnu seriju, Galaxy J7 i J5 imaju i skener otiska prsta. Nešto kompaktniji Galaxy J5 ima super elegantno, potpuno metalno kućište i super AMOLED ekran pune HD rezolucije, za još bolje iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima. Uređaj ima prednju i zadnju kameru od po 13 megapiksela i microSD slot koji podržava kartice do 256 GB i procesor od 1,6 GHz. Novi Galaxy J3 pametni telefon takođe dolazi sa pretežno metalnim telom, kako bi se uklopio u elegantan dizajn ostalih uređaja u ovoj seriji. Ovaj model sada ima mogućnost da čuva jednaku količinu podataka kao i J7 i J5 zahvaljujući većem kapacitetu memorije (16 GB) i povećanom radnom memorijom od 2 GB. Takođe, ima unapređenu zadnju kameru od 13 megapiksela sa preciznim autofokusom. U telefon J3 je ugrađena i bezbednosna platforma koja odgovara vojnim bezbednosnim standardima, Samsung Knox, čime se osigurava da se sadržaj u telefonu korisnika čuva u najvećoj mogućoj bezbednosti. Preporučene maloprodajne cene na srpskom tržištu za uređaje su: Samsung DeX – 19,999 dinara, novi Gear 360 – 31,999, Gear VR – 17,999, Galaxy J5 (2017) – 37,990, Galaxy J7 (2017) – 44,990 i Galaxy J3  – 28, 990 dinara. Više informacija o predstavljenim proizvodima dostupno je na stranicama www.samsung.com/rs.

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela