Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Prednosti upotrebe OLED tehnologije u proizvodnji LG televizora

U nastavku teksta pokušaćemo da objasnimo šta je zapravo OLED tehnologija koju koriste LG televiozori, zašto je upotreba OLED tehnologije u proizvodnji televizora revolucionarna i kakve su zapravo prednosti OLED televizora.

Kada se pre nekoliko godina pojavila ova tehnologija, svi su bili oduševljeni kvalitetom slike na televizorima, ali problem je bio što su tada ovi televizori bili veoma skupi i nisu bili pristupačni  nama, prosečnim korisnicima. Sada je cena LG OLED televizora toliko pala da većina potencijanih korisnika može sebi da priušti OLED TV, pa ćemo ukratko objasniti karakteristike OLED tehnologije.

 

index2

 

Ali da krenemo od početka – Naziv  OLED TV je skraćenica od (eng. Organic Light-Emitting Diode ) ili u prevodu “organske svetlosno emitujuće diode” i kao što samo ime kaže – predstavlja tehnologiju koja koristi organske svetleće diode za proizvodnju slike na ekranu. U suštini radi se o postojanju nizova tankih organskih filmova smeštenih između dva provodnika. A glavna stvar u celoj priči je to što OLED sam generiše i emituje svetlo, i za razliku od LDC panela ne zahteva posebno belo pozadinsko osvetljenje. Rezultat toga je to da kao prvo OLED paneli  mogu biti znatno tanji, a ujedno i energetski efikasniji u odnosu na LCD panele, a sam kvalitet slike je neuporedivo bolji, što naravno možete i sami uporedediti u bilo kojoj prodavnici televizora i uveriti se da jedino OLED televizori omogućavaju da iskusite pravu, duboku crnu, kao i bogate i živahne ostale boje.

Inače OLED TV tehnologija koju koriste LG televizori se naziva budućnošću televizije, a da bi argumentima potkrepili i podržali ovu na neki način hrabru izjavu proizvođača pokušaćemo da navedemo samo neke od očiglednih prednosti televizora sa Oled tehnologijom. Dakle, kao prvo – Mala potrošnja struje, jer je OLED dokazano energetski najefikasnija TV tehnologija koja je ikada proizvedena. Zatim neosporno odličan kvalitet slike – Slika je izuzetno realna i ostavlja blistav utisak naročito kada se radi o crnim nijansama. Sledeća prednost je Savršeni ugao gledanja – OLED ekrani se mogu gledati bez degradacije slike pod veoma velikim uglom – čak do 84 stepeni. I naravno, takođe veoma bitna stvar za enterijer, a to je  inovativan i moderan dizajn svih LG Oled televizora.

A kada su u pitanju najnoviji modeli LG premijum televizora (koje smo u više navrata već predstavljali u našoj emisiji), moram da pomenem i to da oni poseduju integrisan  Alpha 9 inteligentni procesor koji pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. A sam Alpha 9 inteligentni procesor je dizajniran tako da podržava takozvanu „High Frame Rate“ tehnologiju za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. I Sa takvom tehnologijom, novi LG OLED televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja, za zaista spektakularno iskustvo gledanja.

Pored toga noviji modeli LG televizora sa OLED tehnologijom  poseduju i „Cinema HDR funkciju“ za one koji žele bioskopsko iskustvi u sopstevnom domu, a moramo da pomenemo i popularni model LG OLED W8 Wallpaper, koji pored impresivnih karakteristika poseduje i ekstremno tanak panel, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu.

Eto ukratko smo se upoznali sa OLED tehnologijom premenjenom na LG televizorima, prednosti su više nego očigledne, a cena je konačno postala pristupačna, pa u trenutku kada se budemo odlučivali za novi televizor dafinitivno treba da uzmemo u obzir i TV sa oled ekranom.

Vise informacija na: https://www.lg.com/rs/oled-tv

 

 

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela