Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Ponuda kompanije Lenovo na sajmu tehnologije u Las Vegasu (CES) u 2018

Juče je na sajmu tehnologije u Las Vegasu (CES 2018) kompanija Lenovo predstavila svoju viziju tehnoloških inovacija za predstojeću godinu. Ovaj novi portfolio inteligentnih uređaja poboljšaće našu stvarnost – od džepnog do desktop računara.

Virtuelna stvarnost (VR) postaje još bolja uz nove mogućnosti za njeno korišćenje i kreiranje. Set za virtuelnu stvarnost Mirage Solo uz Daydream kacigu, predstavlja jedan od najjednostavnijih načina za istraživanje virtuelne stvarnosti do sada ponuđenih. Ovaj uređaj je u potpunosti samostalan i jednostavan za korišćenje a namenjen je za potpuno „uranjanje“ u virtuelnu stvarnost. Korišćenjem Lenovo Mirage kamere uz Daydream tehnologiju, moći ćete da zabeležite sve važne trenutke u životu a da ih zatim i ponovo doživite u 3D tehnologiji na ovom setu za virtuelnu stvarnost. I profesionalni korisnici će moci da transformišu svoj način rada u poboljšanoj stvarnosti (AR) zahvaljujući Lenovo C220 pametnim naočarima (Lenovo C220 Smart Glasses). Ovaj jednocilindrični i lagani uređaj za poboljšanu stvarnost ne zahteva kontrolu rukama i u potpunosti iskorišćava potencijal vašeg telefona za izvođenje sistemskih zadataka, treninga i više.

Kada ste kod kuće, imate mogućnost personalizovanijeg, praktičnijeg korišćenja tehnologije koje, uz ekran Lenovo Display sa ugrađenim Guglovim asistentom (Google Assistant), možete deliti i sa drugima. Takođe, povećan je kapacitet memorije laptopovima – uvek povezani i rasklopivi Miix 630 2-u-1 pruža vam pokretljivost pametnog telefona sa LTE internet tehnologijom kao i do dvadeset sati života baterije kada je u pitanju puštanje sadržaja direktno sa uređaja, što je na nivou performansi i produktivnosti jednog desktop računara sa Windows 10 operativnim sistemom. ThinkPad je takođe ojačan uz unapređenu X1 liniju a ima i drugih noviteta, posebno osmišljenih za korisnike na serijama X, T i L. Korisnicima je omogućen i jednostavniji način za prebacivanje fajlova s jednog desktop računara na drugi, pronalazak bezbednih bežičnih (Wi-Fi) linija, kao i korišćenje programa za dijagnostiku i podršku za naše desktop kompjutere koji koriste Windows 10 operativni sistem preko Vintage Lenovo aplikacije.

 

lenovo_newlogo

 

Bila ona virtuelna, poboljšana ili pametnija, stvarnost nikada do sada nije bila tako uzbudljiva.

Saradnja za primer: Novi Moto modovi i izazov za developere, u organizaciji sa portalom Indigogo

Motorola je u svoju seriju Moto modova uključila dva dodatna moda koja su razvili developeri.

Lenovo Vital Moto Mod predstavlja naprednu tehnologiju senzora koja omogućava jednostavno praćenje pet ličnih vitalnih zdravstvenih funkcija u jednom integrisanom Moto Mod uređaju. Možete iskoristiti svoj Motorola telefon Moto Z kako biste izmerili 5 vitalnih zdravstvenih znakova – puls srca, broj udisaja i izdisaja, nivo kiseonika u krvi, telesnu temperaturu, po prvi put, precizano izmeren sistolni i dijastolni krvni pritisak na osnovu uzorka krvi iz prsta.

Dobitnik počasne nagrade takmičenja Transformišite pametni telefon za 2017. godinu koji je organizovan u saradnji sa portalom Indigogo jeste Livemorium Slider Keyboard Moto Mod sa potpunom QWERTY tastaturom sa kliznom (slide) tehnologijom koja vam omogućava da podešavate nagib ekrana telefona  do 60 stepeni  dok pišete, a kada vam je potrebno više slobode od one koju vam već nudi vaš osetljivi ekran. Motorola i Indiegogo su ponovo pokrenuli takmičenje Transformišite pametni telefon za one developere koje je inspirisala Moto Mod serija a kako bi im bila pružena još jedna prilika da svoje ideje razviju od koncepta do tržista.

 

U dvoje je bolje: Lenovo Mirage Solo uz Daydream kacigu za virtuelnu stvarnost + Lenovo Mirage kamera

Tehnologijom virtuelne stvarnosti potpuno se drugačije bavimo sa Mirage Solo samostalnim setom za virtuelnu stvarnost, kao i sa Mirage VR180 kamerom iz Lenova, koja omogućava zainteresovanoj publici istraživanje i kreiranje VR sadržaja na besprekoran način.

 

Oslobodite se žica, kompjutera i pametnih telefona uz jednostavnost i udobnost prve samostalne Daydream kacige za virtuelnu stvarnost na svetu. Budite prvi koji će uroniti u Guglovu Daydream platformu za virtuelnu stvarnost sa WorldSense tehnologijom za praćenje telesnih pokreta. Dok istražujete čitavu biblioteku magičnog sadržaja koji prkosi realnosti, imate mogućnost naginjanja, izbegavanja ili saginjanja u prostoru na potuno prirodan način kada koristite WorldSense tehnologiju. Lenovo Mirage Solo omogućava izrazito kvalitetno i uranjajuće / dubinsko iskustvo zasnovano na Qualcomm® Snapdragon™ 835 platformi za virtuelnu stvarnost. Čak i video igrice možete učiniti još „životnijim” uz Daydream bežični daljinski u obliku palice za bejzbol, volana za upravljanje ili šta god da ste odabrali na aplikaciji.

 

Sada možete kada god poželite da stvarate sopstveni sadržaj virtuelne stvarnosti kako biste iskusili jedinstvene životne momente sa Lenovo Mirage kamerom koja dolazi uz Daydream. Ova kamera dolazi u veličini koja odgovara džepu i koja brzim izoštravanjem snima video sadržaje, a olakšava i način korišćenja tehnologije za pravljenje 3D fotografija i snimaka sa kamerom za široke kadrove (fisheye camera) i 180×180 širinom ekrana. Pravimo uređaje koji će vam olakšati pristup uzbudljivom VR sadržaju. Fotografije i video sadržaji napravljeni na Lenovo Mirage kameri mogu biti lako prebačeni na lični Youtube profil Ili Guglovu galeriju slika (Google Photos), kako biste mogli da nastavite da ih delite i gledate. Ova opcija je moguća i na standardnom veb pretraživaču na vašem Mirage Solo i Daydream setu za virtuelnu stvarnost ili nekom drugom popularnom setu koji već posedujete. Dolazi opremljen sa  Qualcomm Connected Camera® platformom koja ima dualne kamere visokog kvaliteta sa ugrađenim bežicnim i X9 LTE mobilnim internet modemom u verziji sa LTE tehnologijom.

Nove pametne naočare (Glass) C220 kombinuju način učenja veštačke inteligencije i poboljšanu stvarnost

 

Novi sistem naočara Lenovo C220 (Lenovo Glass C220) sastoji se od jedinice za naočare (Glass Unit) i džepne jedinice (Pocket Unit) a identifikuje objekte iz stvarnosti (real-life objects) na principu rada veštačke inteligencije (AI). Glass Unit teži 60 grama i radi na Android operativnom sistemu. Poboljšanu stvarnost (AR) možete iskusiti jednim okom dok drugim „držite na oku” pravi svet. Samo skinite sa interneta LNV (Lenovo New Vision) aplikaciju (sa AH cloud-a) na vaš pametni telefon a zatim na njega priključite Pocket Unit. Nove C220 naočare Glass C220 mogu se koristiti za obavljanje najrazličitijih poslova i učenje, od prikazivanja prikupljenih podataka u vašem vidnom polju pa sve do davanja detaljnih instrukcija za popravku i identifikaciju neispravne opreme i prijave trouble-shooting problema vašem kolegi iz daleka, i sve to bez kontrole rukama. Nove naočare Glass C220 zapravo su nosivi AR finalni uređaj sa raznolikim svojstvima, od interaktivnog gušenja buke, prenosivog kompjuterskog kapaciteta (mobile computing capacity) do posebno dizajniranih modova i više.

 

 

Lenovo NBD AH cloud 2.0.je poduhvat SaaS (Sofware-as-a-servise) platforme zasnovane na tehnologiji poboljšane stvarnosti, veštačke inteligencije i velikih podataka (big data). Može poboljšati pažnju i radnu sposobnost radnika na terenu. AH cloud je usklađen sa konceptom „Poboljšanog čoveka“ (Augmented Human) čime je posobno pogodan za održavanje udaljenih industrijskih postrojenja, inteligentno izdavanje komandi i otpremanje, 3D dijagnostiku, inteligentni turizam i druga polja. Video komunikacijski sistem se zasniva na Kepler tehnologiji koja obuhvata i mogućnost uključivanja više interaktvnih video sadržaja, dok je sistem za raspodelu poslovnih obaveza zasnovan na Titan tehnologiji, koja korisniku koji nema programersko znanje, omogućava da stvara i menja projekat, kao i inteligentni sistem za detekciju koji se zasniva na Martin tehnologiji, a koji u realnom vremenu detektuje najrazličitije moguće objekte istovremeno nakon obuke sa korišćenjem slika.

 

Pametnije započnite i završite svoj dan uz Lenovo Smart Display

Korišćenje tehnologije kod kuće sada je mnogo zgodnije, intuitivnije i ima više mogućnosti za deljenje sa drugima uz Lenovo Smart Display sa ugrađenim Guglovim asistentom. Glasovnom kontrolom ili kontrolom na dodir, možete od njega napraviti I komandnu tablu (command hub) za sve  kućne povezive pametne uređaje kojom možete kontrolisati sve – od rasvete do grejanja i još mnogo toga. Guglovog asistenta možete takodje koristiti za mnogo stvari, poput praćenja uputstava na Gugl mapama (Google Maps), gledanja Youtube sadržaja, za video-pozive prijateljima preko Gugl Duo aplikacije (Google Duo) ili slušanja muzike. Lenovo Smart Display dolazi u dva modela u rasponu od osam i deset inča, a napaja se zahvaljujući Qualcomm platformi za kuću (qualcomm Home Hub Platform).

 

Uvek uključen i povezan desktop računar

 

Prenosivost desktop računara podižemo na viši nivo uz Miix 630. Ovaj rasklopivi 2-u1 uređaj prkosi očekivanjima koja možete imati od jednog laptop računara. Pruža vam fleksibilnost i produktivnost laptop računara sa Windows 10 operativnim sistemom koji je uvek uz vas i spreman za rad ili zabavu. Sada se možete osloniti na brzu 4G LTE mrežu umesto bežične, uz 20 sati lokalnog puštanja video sadržaja. Uz Qualcomm Snapdragon 835 mobilnu platformu za desktop računare, Mixx 630 je uz debljinu od 15,6 mm i težinu od 1,33 kilograma lagan i lako prenosivi saputnik. Kako je povezan preko Windows 10 S operativnog Sistema sa Kortanom, možete glasovnom komandom kotaktirati svog ličnog digitalnog asistenta, a korišćenjem Windows Hello biometrijske identifikacije lica osiguravate sebi bezbedniju I zgodniju prijavu na profil (log-in).

 

Još brža i pametnija ThinkPad linija

 

Brend ThinkPad nastavlja da redefiniše zlatni standard među laptopovima za poslovne korisnike. Dodali smo novitete kada su u pitanju ekran, privatnost i povezanost u čitavoj X1 liniji kako bismo odgovorili na izazove izmenjenog radnog okruženja. Tablet X1 sada dolazi u veličini od 13 inča uz 3K ekran i mogućnost globalne LTE-A povezanosti. Na linijama X1 Carbon i X1 Yoga sada možete koristiti Amazonovu Aleksu uz vrhunski ekran i podršku Dolby Vision HDR-a za izuzetno kvalitetno gledanje sadržaja a uz ThinkShutter kameru kojom obezbeđujete svoju privatnost – više nema potrebe za prekrivanjem kamerice. Dodali smo ekrane osetljive na dodir u X1 Carbon liniji što će korisnicima pružiti još više razloga da vole ovaj poslovni laptop od 14 inča. A tu je i baterija koja traje do 15 sati.

 

 

Čitav brend linija X280, X380 Yoga, T480, T480s, T580, L380, L380 Yoga, L480, L580 biće nadograđen. Linija X280 je „smršala” na 1,16 kilograma, sto je čini pravom mašinom za „urbane ratnike”, dok serija T480 menja poslovne standarde uz portove sa strane (side docking), infracrvenom kamerom i globalnom LTE-A povezanošću, kao i neverovatnih 27 sati života baterije. Dok se T480s karakteriše kombinacijom dobrih performansi i najpogodnijom težinom u svojoj klasi, T580 vam pruža brzu memoriju, dualno skladištenje kao i nove portove za neograničenu moć.

 

Kada niste na putu a želite veći i kvalitetniji ekran, novi Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock vam otvara mogućnost povezivanja još tri ekrana 4K rezolucije da biste odabrali Lenovo desktop računar – istovremeno dobijate panoramski pregled, poboljšane performanse zahvaljujući delikatnijoj grafici i punjenjem desktop računara. Poboljšajte svoje iskustvo rada na desktop računaru povezujući ga sa Idea Pad-om 720S i Lenovo Explorer kacigom za virtuelnu stvarnost, kako biste se povezali na  Windows Mixed Reality preko grafičkog porta, što vam omogućava da igrate igrice u virtuelnoj stvarnosti, da proputujete svet u hologramskoj turi i još mnogo više.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela