Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Philips i AOC udvostručili stopu rasta

Tržište monitora u Evropi poraslo je u prvom kvartalu 2018. godine, od januara do aprila, za osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pokazuju to poslednji podaci analitičke kompanije Context, pri čemu su monitori velikih dimenzija (od 24.5. do 35 inča) i inovativne tehnologije doprinele tom rastu, dok je tržišni udeo manjih monitora od 23 do 24  inča nastavio padati. Značajno područje rasta beleže i monitori s QHD i UHD rezolucijama.

 

C24G1_BKR

 

U segmentu monitora veličine 31.5 inča AOC je uspeo da poveća svoj tržišni udeo s 0 na čak 27.3 posto i to samo u godinu dana i tako je postao lider na tržištu u ovom segmentu. AOC je takođe tržišni lider u segmentu monitora veličine 35 inča s tržišnim udelom od 30.9 posto u prvom kvartalu ove godine. Kod monitora većih dimenzija dominira Philips s monitorima veličine 40 i 43 inča sa 36.9 i 40.8 posto tržišnog udela.

Tržišni udeo AOC i Philips monitora zajedno nastavlja da raste i to ponajpre zahvaljujući Philipsovim inovativnim i održivim rešenjima poput PowerSensora, pop-up web kamere kao i funkcionalnom USB-C docking stanicom za povezivanje. S druge strane tržišni uspeh AOC-a leži ponajviše u širokom rasponu gejming monitora koji uključuju kompetitivne 240 Hz monitore i egzotične ultra-wide 35 inčne monitore.

AOC i Philips postigli su kombinovani rezultat od 15 posto tržišnog udela u Evropi i došli su do vodeće pozicije u prvom kvartalu 2018. godine. Od 22 evropske države, oba branda drže vodeću poziciju na tržištu 11 država, te drugu poziciju u šest ostalih zemalja.

”U AOC-u i MMD-u uzastopno radimo na inovativnim karakteristkama u različitim područjima naših proizvoda kao što su dizajn, kvalitet slike, ergonomske postavke, jednostavnost upotrebe kao i ekološka prihvatljivost i održivost. Ove inovacije rezultirale su rastom našeg tržišnog udela i svakog tromesečja uspevamo da povećamo našu prisutnost na tržištu“, rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i rokovodilac poslovanja za Evropu.

Na tržištu jugoistočne Evrope, tržište monitora povećalo se za 18 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok se udruženi tržišni udeo AOC-a i Philipsa stabilizirao i ostao na vodećoj poziciji, s porastom od 1 posto u odnosu na prethodni kvartal (Q4 / 2017) i to zahvaljujući snažnim strategijama oba branda i njihovim inovativnim proizvodima.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela