Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » PC e-Sports monitor kompanije BenQ

Igranje igrica je u krvi najvećem delu ljudske populacije, šta više danas se smatra da je igranje igrica čak produktivno za moždane vijuge u nekom smislu. Takođe, igranje igrica doprinosi jačanju refleksa, ali opasno utiče i na kreativnost. Neka od poslednjih istraživanja pokazju kako ljudi koji dnevno svoj mozak relaksiraju minimum uz jedan sat igranja igrica postižu bolje rezultate na poslu, kao i da mogu da redukuju stres na značajno manji nivo od uobičajenog. Da li je to baš istina mi tačno ne znamo, ali ono što znamo je da je kompanija BenQ u segmentu gejming monitora napravila opasan bum sa svojom ZOWIE familijom rešenja. Tako monitor oznake ZOWIE XL2411P predstavlja idealnu kombinaciju svega što je potrebno jednom vrhunskom gejmeru i ljubitelju e-Sports igrica.

 

ZOWIE XL2411P

 

ZOWIE XL2411P je moderno dizajniran gejming monitor dijagonale 24 inča. Napravljen je kombinovanjem izdržljivih materijala (plastika, aluminijum, guma…) i baziran je na TN matrici poslednje generacije čiji je odziv tečnih kristala zakucan na 1ms (GtG). Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 dpi, a dolazi i sa osvežavanjem od 144Hz, što u bukvalnom prevodu znači da se na njemu mogu igrati i 3D naslovi. Monitor ima odnos stranica od 16:9, nativni kontrast od 1000:1 i dinamički od 12M:1. Krcat je ulazima i izlazima i što je jako važno za svega par minuta se povezuje sa bilo kojim izvorom signala. Njegovo postolje podesivo je po visini i stabilno je na svim vrstama podloga uključujući i one glossy tipa, pa se ovaj monitor može držati i na staklenim površinama. Kako je reč o e-Sports monitoru tako je proizvođač za ovaj model osmislio poseban okvir koji minimizuje vizuelna ometanja omogućavajući igraču da se fokusira samo na igru i zanemari okruženje u kom se nalazi – fokus igrača je ključ svake pobede!

 

ZOWIE XL2411P je definitivno monitor iz premium gejming klase zbog čega je BenQ isti opremio sa najnovijim tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta slike i očuvanje vida (zna se da gejmeri provode po više sati prikucani za monitor). Konkretno, tehnologija Black eQualizer koju je BenQ usavršavao godinama povećava vidljivost u tamnim scenama bez prevelikog osvetljavanja već svetlih područja. Ona je ključni “krivac” za značajno bolju vidljivost u mračnim akcionim scenama i vožnju automobila noću kroz mračne ulice i zapuštene delove velikih gradova. Sa druge strane tehnologija protiv treperenja očiju pomaže da se smanji naprezanje vida, što omogućava višesatno vežbavanje/igranje igrica koje je neophodno za postizanje vrhunski rezultata. Tu je još i tehnologija za redukciju plavog osvetljnja koje se pokazalo kao glavni krivac za ozbiljna oštećenja žute mrlje. Iznad svega, ZOWIE XL2411P monitor donosi skup tehnoloških rešenja za uštedu energije što ga čini jednim od retkih Eco gejming monitra.

 

Kvalitet slike koji pruža ZOWIE XL2411P je veoma sličan onom koji daju njegova braća iz iste familije. To znači da su boje maksimalno verno reprodukovane, a da je detaljnost iznad proseka. Svi testovi pokazuju kako ZOWIE XL2411P monitor jeste punokrvni gejming monitor koji ima ogroman potencijal i donosi igraču do sada najbolji prikaz boja u podržanom spektru. Osvetljenje je maksimalno optimizovano i dodatno doprinosi odličnom kvalitetu slike. Apsolutno svaki video, multimedijalni i gejming test je pokazao totalnu nadmoć ovog monitora u pogledu kvaliteta slike. Foto, grafički 3D testovi i kompleksne simulacije prolazile su sa skoro maksimalnim brojem bodova pri svakom startovanju i to je ono što jasno govori o kvalitetu i nadmoći ovog monitora. Jedan od bitnih faktora, bar kada je kvalitet slike ovog monitora upitanju jeste i prteći OSD koji je opremljen sjajnim opcijama zahvaljujući kojima je slika kristalno jasna i čista.

 

Sve u svemu ZOWIE XL2411P je odličan e-Sports i generalno gejming monitor koji sa svojom dijagonalom od 24 inča donosi sliku kakva je do sada viđena na jako malom broju monitora u ovoj klasi. Kako ima sveden izgled savršeno će se uklopiti sa bilo kojom igračkom periferijom, a njegov OSD omogućiće da gejmeri vide svaki detalj i osete svaki šum. Kao predstavnik posebne klase ZOWIE XL2411P je imao čast da više puta bude izabran za oficijalni monitor mnogih e-Sports svetskih turnira. To dosta govori o njemu, zar ne?

 

Cena (sa PDV-om): 29.990,00 dinara

 

Kontakt: List

 

 

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela