Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Ovo je prvi wireless OLED televizor na svetu

Kompanija LG predstavila je LG SIGNATURE OLED M (model 97M3), prvi wireless OLED televizor na svetu od 97 inča i Zero Connect tehnologijom. Model 97M3 je trenutno dostupan u Južnoj Koreji, a tokom godine je u planu proširenje i na tržišta širom sveta, uključujući Severnu Ameriku i Evropu.

Model 97М3 stiže kao potvrda liderstva kompanije LG u domenu ultra velikih premijum televizora sa OLED ekranom od 97 inča (najvećim u industriji) i Zero Connect Box-om, prvim wireless uređajem koji može da prenosi video i zvuk u realnom vremenu u 4K rezoluciji, odnosno 120 Hz. Ovaj televizor predstavlja 10 dugih godina OLED inovacija, koje su kompaniji donele mnogo iskustva na polju tehnike i dizajna.

LG SIGNATURE OLED M televizor u potpunosti je bez kablova, osim onog za napajanje. Ovakvo rešenje za prenos audiovizuelnog sadržaja kompanija LG je razvila kako bi pomogla korisnicima da povežu svoje televizore sa različitim uređajima ili perifernim dodacima kao što su gejming konzole i set-top box-ovi, na potpuno nov način. Zahvaljujući Zero Connect tehnologiji, kablovi i uređaji ne moraju da budu u neposrednoj blizini ekrana. Na taj način korisnici mogu u potpunosti da uživaju u impresivnom prikazu koje nudi ultra-veliki OLED ekran koji, s druge strane, takođe zauzima dosta manje mesta nego ranije.

LG SIGNATURE OLED M ima OLED ekran od 97 inča (dužina dijagonale oko 245 cm) i Zero Connect Box koji omogućava audiovizuelni prenos prenos u 4K rezoluciji (3.840 x 2.160 piksela), sa brzinom osvežavanja od 120 Hz, dok se nalazi na rastojanju do 10 metara od ekrana. Wireless model – 97M3 je istinska inovacija i važan korak unapred kada je reč o razvoju televizora. Zero Connect Box podržava niz opcija za povezivanje, kao što su: HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth – što olakšava priključivanje različitih uređaja ili perifernih dodataka: preko različitih gejming konzola do set-top box-ova. Kako bi prenos slike i zvuka bio besprekoran, kutija identifikuje optimalni put prenosa i ima podesivu antenu koja može da se postavi u skladu sa pozicijom ekrana.P

Posebno tehnološko rešenje koje je u vlasništvu kompanije LG omogućava i do tri puta brži audiovizuelni prenos u odnosu na već postojeće Wi-Fi 6E standarde. Takođe, najsavremenija Zero Connect tehnologija kompanije podržava Dolby Vision i Dolby Atmos tehnologije, što ovaj uređaj čini dodatno impresivnim.

LG SIGNATURE OLED M model je takođe izuzetno pogodan za montiranje. Zahvaljujući ultramodernom Gallery dizajnu te može da bude postavljen direktno u ravni sa zidom. Korisnici neće morati da razmišljaju o postavljanju televizora na ormarić ili sto, što će im dodatno olakšati preuređenje stambenog prostora. U bliskoj budućnosti, pored LG SIGNATURE OLED M televizora od 97 inča, pojaviće se i modeli od 83 i 77 inča, takođe sa Zero Connect tehnologijom, OLED ekranom i wireless audio i video prenosom u 4K rezoluciji, odnosno 120 Hz.

„Model televizora 97M3 je svojevrstan tehnički izum napravljen zahvaljujući decenijskoj posvećenosti kompanije LG da kao pionir na tržištu kreira nove vrednosti za potrošače. Pored toga što pruža vrhunsko iskustvo gledanja televizije na ultra-velikom ekranu, naš prvi wireless LG SIGNATURE OLED M ostaviće korisnicima više slobode kada se radi o uređivanju njihovog životnog prostora“, rekao je Baik Seon-pill, vođa odeljenja za razvoj proizvoda kompanije LG Home Entertainment.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela