Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » IT vesti » Održan najveći Cloud Computing događaj u Srbiji

Kompanija COMING Computer Engineering, jedna od vodećih IT kompanija iz oblasti Cloud-a, virtualizacije, računarskog inženjeringa i poslovnih rešenja u Srbiji, uz podršku najvećih svetskih proizvođača iz ovih oblasti, predstavila je na 12. IT Konferenciji pod nazivom “Cloud computing danas i sutra”, nova znanja i trendove iz oblasti Cloud-a. Preko 20 vrhunskih stručnjaka iz oblasti Cloud Computing-a iz Srbije i inostranstva, predstavilo je najnovija tehnološka i poslovna dostignuća u ovoj oblasi stavljajući akcenat na višestruke mogućnosti uštede na svim nivoima u najrazličitijim poslovnim okruženjima. Konferenciji je prisustvovalo preko 300 učesnika iz IT-ja i srodnih sektora koji su imali priliku da čuju i vide sve prednosti Cloud tehnologija koje investicije u tradicionalnu IT infrastukturu mogu smanjiti od 2 do 8 puta uz znatno veću efikasnost i produktivnost.

 

Coming_1

 

Konferenciju je otvorio direktor kompanije COMING Computer Engineering Drago Samardžić koji je u svom uvodnom predavanju istakao značaj uvođenja Cloud-a i Cloud tehnologija u poslovna okruženja, skrećući posebnu pažnju na brojne dobitke koje ostvaruju kako same kompanije koje koriste Cloud usluge, tako i njihovi krajnji korisnici. Pored gospodina Samardžića uvodna predavanja su održali i stručnjaci iz kompanija EN Storage, Veritas, VMware, Netapp i Veeam koji su na “opipljive” načine učesnicima konferencije približili mogućnosti uštede uvođenjem Cloud-a i Cloud rešenja u svoja poslovna okruženja.

Na početnim sesijama predstavljeni su i pravci razvoja Cloud-a i Cloud tehnologija do 2020. godine koji bi prema mišljenjima vodećih svetskih IT stručnjaka trebalo značajno da promene aktuelne tokove razvoja IT okruženja i korišćenja različitih IT usluga. Nakon startnih predavanja konferencija se odvijala u četiri paralelna pravca pod nazivima: Cloud usluge, Cloud infrastruktura, Cloud bezbednost i Cloud aplikativna rešenja na kojima je održano ukupno 20 predavanja iz tih oblasti, koja su pored stručnjaka iz Cominga držali i predstavnici svetskih i domaćih kompanija kao što su: Check Point, F5, RRC, Palo Alto i SAP. Posetioci konferencije imali su mogućnost da slušaju predavanja i iz studija slučaja o upotrebnim vrednostima Cloud-a i Cloud tehnologija u domaćim kompanijama Quantum automarket, Format, Niš Ekspres i Tarkett global.

Predavanja su izazvala veliko interesovanje kod učesnika i svih prisutnih prvenstveno zato što su na istim predstavljene velike prednosti po poslovanje kompanija, njihovog pozicioniranja na tržištu i ušteda koje donosi uvođenje Cloud-a. Široka upotreba Cloud-a u Srbiji bi samo kroz smanjenu potrošnju električne energije donela oko 105 miliona dolara uštede, i oslobađanje energetskih kapaciteta u Srbiji za preko 300 megavata, što bi bilo ekvivalentno kao da je Srbija izgradila jednu elektranu istog kapaciteta vrednu preko 300 miliona dolara.

Na konferenciji su predstavljeni i pravci transformacije kroz koju treba da prođu IT kompanije, konzumenti Cloud-a u njima, kao i njihovo IT osoblje da bi spremno dočekali talas nezaustavljivih promena na dobrobit svih korisnika u industriji i javnom sektoru.

Sva održana predavanja i prezentacije sa konferencije “Cloud computing danas i sutra”, mogu se pronaći na Web stranici: www.coming.rs

 

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela